Бізнес-план вирощування форелі в Україні: червона риба та ікра власного виробництва

Бізнес-план вирощування форелі в Україні складено компанією Pro Capital Investment за результатами аналізу українського та міжнародного ринків рибної продукції, що підтвердив високий інвестиційний потенціал розглянутого напрямку бізнесу.

Ознайомтеся з типовою структурою бізнес-плану за стандартами UNIDO

Риба є одним з ключових продуктів харчування населення нашої планети. За останні сорок років обсяг світового ринку рибної продукції зріс в 3,5 рази в натуральному і майже в 18 разів в грошовому вираженні, виручка операторів ринку в 2018 році досягла 165 млрд доларів США. Найбільшими імпортерами риби стали США, Японія і Китай.

Форель є однією з найпопулярніших видів риби на міжнародному ринку. Її щорічне виробництво перевищує 900 тис. тон. Найбільшим попитом користується невелика форель масою до 1,2 кг.

Також вас може зацікавити бізнес-ідея вирощування креветок в Україні

З метою розвитку виробництва риби в нашій країні з подальшою реалізацією експортного потенціалу галузі, в Україні в 2016 році намагалися запустити урядову програму підтримки розведення форелі, яка передбачала досягти можливості виробляти до 2021-2020 років до 10 тис. тон цієї риби. Однак через проблеми з фінансуванням програма не була реалізована.

Вивести на ринок форель нового виробника можна за допомогою бізнес-плану форелевої ферми від компанії Pro Capital Investment.

Ознайомтеся з бізнес-планом вирощування равликів

Проектом передбачено створення підприємства, щорічно випускає до 100 тон живої форелі і до 135 тон червоної ікри. Риба буде вирощуватися за допомогою установки замкнутого водопостачання, яка дозволяє створити для цього оптимальні умови.

На проектну потужність форелеве ферма вийде на п'ятий рік по ікрі і на восьмий рік по живій рибі.

Для реалізації бізнес-плану вирощування форелі в Україні буде потрібно трохи більше 4 млн доларів США, 73% яких призначені для формування фонду оборотних коштів. Рентабельність продажів форелевої ферми складе 14,7%, що дозволить окупити початкові вкладення протягом шести років (71,9 місяці).

Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, вам стане в нагоді і стаття про бізнес-ідея вирощування осетрових

Ми підготували для вас короткий перелік готових проектів на цю і суміжні теми. Дані проекти можуть бути актуалізовані і розширені за товарними і географічними межами під ваші цілі: