in stock

Аналіз ринку риби і морепродуктів України 2017-1 півр. 2020 року

Загальна характеристика
Дата підготовки: Вересень 2020 року
Кількість сторінок: 43, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 23
Таблиць: 27
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
21400 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting підготувала дослідження ринку риби та морепродуктів за 2017-1 півроку 2020 рр. В ході дослідження було проведено аналіз обсягу і динаміки товарообігу риби і морепродуктів в Україні. Аналітиками компанії було визначено основні гравці ринку риби і морепродуктів, їх конкурентні переваги. Було проведено сегментацію ринку за видом риби і морепродуктів, за спеціалізацією, за походженням і т.д. Також було проведено аналіз цін на ринку. Побудований прогноз розвитку ринку на кілька років.
Сфера риболовства для України є перспективною, завдяки більшому водному басейну та виходу до морю. Однак з-за невеликих потужностей виробництва та видобутку риб, більше половини продукції отримує імпорт для того, щоб задовольнити потреби населення.
Води України мають близько 200 (за іншими даними - 180) видів риб: 110 видів - річкової риби, близько 90 видів - живуть в прибережних частинах Азовського і Чорного морів та в річках, що впадають в ці моря. Переважна більшість видів риб є промисловими; кілька десятків не мають промислового значення з огляду на свою нечисленність, дрібного сорту або непридатного для вживання в їжу через отруйності. Серед річок України, основні рибгосподарства розташовані на річці Дніпро (з його притоками - головні Прип'ять і Десна), нижній Дунай, менше Дністер, Південний Буг і Сіверський Донець.
На сьогоднішній день в Україні традиційними об'єктами аквакультури залишаються коропові види риб: короп, білий і строкатий товстолобик і їх гібриди, білий амур. Однак останнім часом активно культивують і інші види: райдужна форель, європейський сом, щука, кларієві сом, карась, лин, а серед осетрових найбільш поширені види наприклад: стерлядь, російський осетер, севрюга, білуга, бестер, веслонос.
Розведення коропових видів поширена по всій території України. Практично в кожній області існує інфраструктура по вирощуванню коропа, товстолобика або білого амура. Теж саме стосується і вирощування карася, щуки, європейського сома і аборигенних видів риб. Це також пояснюється і наявністю штучних водойм, які можуть бути використані для аквакультури, по всій території України.
До 2019 року на ринку морепродуктів спостерігалося значне зниження обсягів вилову морепродуктів. Воно було обумовлено старінням рибопромислового флоту, зростанням витрат на його ремонт і зменшенням кількості судів, а також анексією півострова Крим.
Але за перший квартал 2020 року загальний вилов риби та інших водних біоресурсів в Азовському морі збільшився майже в чотири рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляє прес служба Держрибагентства.
З огляду на вищесказане, в 2020 році вилов риби і біоресурсів в Азовському і Чорному морях начитає відновлюватися.

Специфіка ринку
Риба та інша морська продукція відносяться до швидкопсувним продуктам, тому зберігати у свіжому вигляді довго неможна, доводиться заморожувати або переробляти. Значну долю на ринку займає імпортна продукція, в зв'язку з цим ціна на ринку залежить від курсу долара.

Фактори впливу на ринок
• курс гривні на ринку;
• релігійні свята;
• зростання доходів населення;
• сезонність попиту;
• ріст виробництва на вітчизняному ринку.

Проблеми розвитку ринку
• особливості вирощування риби;
• високий рівень фізичного зносу рибопромислового флоту, технологічна відсталість, дефіцит коштів для модернізації існуючого флоту і придбання сучасних суден - рівень більшості вітчизняних судів значно поступається закордонним аналогам за технічними параметрами, продуктивності, оснащеності, конкурентоспроможності;
• низька інвестиційна привабливість галузі;
• яскраво виражена сезонність виробництва рибної продукції;
• великі витрати на вилов риби та виробництво.
Український ринок наповнений практично на половині морської, на половині річної продукції. Але все ж в структурі ринку переважає річкова. У 2017 році більшу половину ринку займала морська продукція 57%, але протягом двох років річкова риба витіснила її до рівня 47%. Зменшення обсягів виробництва морської риби почалося з 2014 року через анексію Криму.

Традиційними видами риб в аквакультурі України є коропові види. До них відносять такі риби, як: короп, білий і строкатий товстолобики і їх гібриди, і білий амур. Однак останнім часом активно культивують і інші види: райдужну форель, європейського сома, щуку, сома, карася, а серед осетрових найбільш поширені стерлядь, російський осетер, севрюга, білуга та інші.
В Україні скорочується чисельність населення країни, скорочується кількість працездатного населення, рівень народжуваності зменшується, збільшується відсоток еміграції в більш розвинені і благополучні країни, скорочуються водні біоресурси в Україні в зв'язку з кліматичних змін. Перераховані вище фактори впливають на розвиток виробництва в країні.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2017-1 пів. 2020 г. (специфіка, фактори впливу на ринок, проблеми розвитку)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку риби і морепродуктів в 2017-1 пів. 2020 г. (загальні показники з вилову, імпорту і експорту)
1.3. Сегментація і структурування ринку за видами:
- річкова / морська риба; жива / свіжа / морожена риба
- морепродукти різних видів оброблення (база - креветки)
- за походженням
2. Виробництво та динаміка реалізації риби та морепродуктів в 2017-1 пів. 2020 р
2.1. Кількість підприємств, що займаються культивацією риби і морепродуктів. частки виробників
2.2. Обсяг вилову риби та морепродуктів
2.3. Обсяг виробництва замороженої риби і морепродуктів - оцінка
3. Основні оператори ринку (виробники та імпортери)
3.1. Перелік основних операторів ринку і їх опис
3.2. Структурування основних операторів і їх сегментація:
- за спеціалізацією (імпорт / вилов / розведення)
- за видами риби і морепродуктів, за обсягами, регіонально
3.3. Частки ринку основних операторів ринку (оцінка по вилову та імпорту)
3.4. Ступінь конкуренції і ризики.
4. Зовнішня торгівля
4.1. Експорт мороженої риби і морепродуктів з України в 2017-1 пів. 2020 г. (обсяги, структура, географія, частки експортерів) в натуральному і грошовому вираженні
4.2. Імпорт мороженої риби і морепродуктів в Україні в 2017-1 пів. 2020 г. (обсяги, структура, географія, частки імпортерів) в натуральному і грошовому вираженні
5. Ціна і ціноутворення на ринку
5.1. Середні поточні ціни на:
- риба річкова / морська риба; жива / свіжа / морожена риба
- морепродукти різних видів оброблення (база - креветки)
5.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
6. Споживачі і їх переваги (за даними кабінетного дослідження та публічних джерел)
6.1. Переваги споживачів України щодо продукції в натуральному вираженні (сегментація за видами риби і морепродуктів)
6.2. Споживання риби і морепродуктів в Україні (обсяги попиту за видами), споживання на душу населення - в цілому
6.3. Потреба в продукції (порівняння ринку споживання в Україні з іншими країнами - потенціал ринку)
6.4. Канали збуту продукції (супермаркети, ринки, приватники - перелік груп покупців, опис, переваги і недоліки, оцінка структури)
7. Висновки. прогнозні показники
7.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
7.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2020 - 2022 р
7.3. Рекомендації з розвитку на ринку
8. Інвестиційна привабливість галузі
8.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
8.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
8.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Показники місткості ринку риби і морепродуктів в 2017-1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні
2. Показники місткості ринку риби і морепродуктів в 2017-1 пів. 2020 рр., в грошовому вираженні
3. Структура підприємств, які займаються культивацією риби і морепродуктів,%
4. Обсяги вилову риби і морепродуктів в Україні за 2017-1 пів. 2020
5. Обсяги виробництва замороженої риби і морепродуктів в Україні за 2017- 1 пів. 2020
6. Перелік основних операторів ринку
7. Структурування основних операторів ринку риби та морепродуктів за спеціалізацією
8. Структурування основних операторів ринку за видами риби і морепродуктів
9. Обсяги виробництва вітчизняних виробників за 2017-1 пів. 2020 рр.
10. Обсяги виробництва операторів імпорту за 2017-1 пів. 2020 рр.
11. Регіональне структурування ринку риба і морепродуктів
12. Частки ринку основних вітчизняних операторів ринку риби і морепродуктів в 2017-1 пів. 2020 рр.
13. Частки ринку основних операторів імпорту ринку риби і морепродуктів в 2017-1 пів. 2020 рр.
14. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на ринку за методикою М. Портера
15. Оцінка конкурентного середовища на ринку риби та морепродуктів в Україні
16. Результати оцінки конкурентного середовища на ринку риби та морепродуктів в Україні
17. Експорт мороженої риби і морепродуктів з України в 2017-1 пів. 2020 рр.
18. Частки операторів експорту на ринку мороженої риби і морепродуктів в 2017-2019 рр.
19. Об'єкти імпорту мороженої риби та морепродуктів у 2017 році - 1 пол. 2020 рр.
20. Частки імпортерів на ринку України в 2017-1 пів. 2020 рр.
21. Середні ціни на річкову і морську рибу (на 1.09.2020)
22. Середні ціни морепродукти різних видів оброблення (на 1.09.2020)
23. Канали збуту рибної та морської продукції
24. SWOT - аналіз Сайти Вся риби і морепродуктів
25. PESTLE - аналіз ринку риби та морепродуктів
26. Сегментація ринкових ризиків
27. Карта ризиків ринку риби та морепродуктів

Перелік графіків і діаграм:

1. Показники місткості ринку риби і морепродуктів в 2017-1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні
2. Показники місткості ринку риби і морепродуктів в 2017-1 пів. 2020 рр., в грошовому вираженні
3. Сегментація ринку на річкову і морську рибу за 2017- 1 пів. 2020
4. Сегментація ринку на живу, свіжою і морожену рибу за 2017- 1 пів. 2020
5. Структурування риби і морепродуктів за видами оброблення
6. Структурування креветок за видами оброблення
7. Структурування ринку риби та морепродуктів за походженням за 2017- 1 пів. 2020 рр.
8. Кількість підприємств, що займаються культивацією риби і морепродуктів в Україні в 2017 - 1 пів. 2020 рр.
9. Обсяги вилову риби і морепродуктів в Україні за 2017-1 пів. 2020
10. Структура вилову риби і морепродуктів в 2019 р.
11. Обсяги виробництва замороженої риби і морепродуктів в Україні за 2017- 1 пів. 2020
12. Структура експорту мороженої риби і морепродуктів України в 2017-2019 рр.
13. Географічна структура експорту України за 2017-2019 рр.
14. Обсяги імпорту мороженої риби і морепродуктів в 2017 - 1 пів. 2020 рр.
15. Структура ринку риби та морепродуктів за видом продукції за 2017- 1 пів. 2020 рр
16. Географічна структура імпорту мороженої риби і морепродуктів України в 2017-1 пів.2020 рр.
17. Сезонність імпорта риб і морепродуктів (весь об'єм імпорта) за 2017-1 пів. 2020 рр., тис. т.
18. Структура факторів, які впливають на ціну рибної продукції
19. Перевага споживачів України продукції
20. Річне споживання риби і морепродуктів в Україні за 2010-2019 рр.
21. Структура обсяги попиту за видами, тис. т.
22. Споживання риби і морепродуктів в Україні, Греції та Норвегії
23. Прогнозна місткість ринку риби і морепродуктів в Україні в 2019-2022 рр., млрд. грн.

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами