in stock

Аналіз ринку лососевих в Україні. 2019 р.

Загальна характеристика
Дата підготовки: Травень 2019 року
Кількість сторінок: 46, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 30
Таблиць: 20
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
12950 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку лососевих в Україні. В даному дослідженні аналізуються такі основні представники цього сімейства риб, як форель, сьомга, лосось, горбуша та інші.

У дослідженні розглянуті показники внутрішнього вилову та зовнішньої торгівлі лососевими, оцінені обсяги переробки цих риб, проведена сегментація продукції за видом обробки (охолоджена, заморожена, готова до вживання), описані найбільші оператори в розрізі видів діяльності - рибні господарства, переробники, імпортери, описані основні тенденції і фактори ринку. Додатково проведено аналіз пропозиції на ринку корму для риб. В результаті були сформовані рекомендації щодо виходу на ринок для місцевого виробника.

Лососеві риби - це велике сімейство з різними середовищами існування. Крім того, багато видів долають значні відстані, переходячи з морської води в прісну, тому розділити ринок за переважанням річкових і морських риб не можна. Варто зазначити, що внутрішнє виробництво практично повністю складається з форелі, тобто прісноводної риби.

Риба надходить до безпосереднього споживача в різних видах:

• Жива (у випадку з лососевими - дуже рідко)
• Охолоджена (охолодження холодним повітрям або рідиною і охолодження риби в кризі)
• Заморожена. Термін зберігання і якість мороженої риби залежать, головним чином, від якості сировини, способу і швидкості заморожування, умов зберігання готової продукції.
• Копчена
• Сушена
• Солона

У трьох останніх випадках риба готова до вживання.

Сегментація ринку в розрізі походження продукції обумовлює споживання в основному імпортної риби. Втім, частина лососевої риби, що ввозиться, переробляється українськими підприємствами і надходить на ринок вже як українська продукція.

В Україні культивацією риби займаються як державні підприємства, так і приватні господарства.

Обсяги експорту лососевих в різних видах в Україні мають зовсім невеликі масштаби. В імпорті лососевих набагато більше, лідер поставок лососевих в Україні - Норвегія. Там дуже розвинена аквакультура.

Ціни на лососевих вище, ніж на багато інших видів риб, тому їх купівля для основної частини населення приурочена до святкового столу - на Новий рік, Великдень, дні народження. Охолоджений сегмент менше схильний до коливань попиту, так як ця категорія становить в основному преміальний сегмент, який більш стійкий завдяки більшій стабільності переваг кінцевих споживачів.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2017-2018 рр. (специфіка, проблеми, причини впливу на ринок)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку лососевих в 2017-2018 рр. (загальні показники з вилову, імпорту і експорту)
1.3. Сегментація і структурування ринку (за видами: річкова / морська риба; жива / свіжа / заморожена)
1.4. Сировинна база. Стан ринку кормів для риби
- Тенденції розвитку ринку
- Динаміка ємності ринку (виробництво + імпорт - експорт)
- Географія поставок і найбільші постачальники кормів в Україні (частки)
2. Державне регулювання
2.1. Основні закони, що регулюють галузь (перелік, коротке резюме і особливості законів)
2.2. Податки і збори на ринку (імпортні та експортні мита, плани про їх зміну (якщо є))
3. Динаміка вилову лососевих в Україні в 2017-2018 рр.
- Кількість підприємств, що займаються культивацією лососевих
- Обсяг вилову риби
- Обсяг виробництва замороженої риби та консервів з лососевих - оцінка
4. Основні оператори ринку
4.1. Основні оператори ринку і їх опис
4.2. Сегментація і структурування основних операторів ринку (за спеціалізацією (імпорт / вилов / розведення), за додатковими видами риби, за обсягом і регіонально)
4.3. Частки ринку основних операторів (оцінка по вилову та імпорту)
4.4. Особливості конкуренції і ризику
5. Зовнішня торгівля на ринку
5.1. Експорт продукції в 2017-2018 (обсяги, структура, середні ціни, географія, експортери)
5.2. Імпорт продукції в 2017-2018 (обсяги, структура, середні ціни, географія, імпортери)
6. Ціна та ціноутворення на ринку
6.1. Середні поточні ціни на лососевих в різних видах
6.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура (за даними п. 6.1.)
7. Споживання продукції на ринку
7.1. Переваги споживачів відносно продукції, портрет споживача, особливості споживання риби в Україні, споживання на душу населення - в цілому
7.2. Потреба в продукції (споживання риби в Україні у порівнянні з іншими країнами і нормою споживання - потенціал ринку)
8. Брендинг та реклама (аналіз маркетингової політики найбільших постачальників - брендинг, слогани і т.д.)
9. Канали збуту продукції на ринку (супермаркети, ринки, приватні підприємці - перелік груп покупців, опис, переваги і недоліки, оцінка структури)
10. Висновки і рекомендації. Прогнозні показники розвитку ринку
10.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
10.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку на 2019-2022 рр.
10.3. Рекомендації з розвитку на ринку
11. Інвестиційна привабливість галузі
11.1. SWOT - аналіз ринкового спрямування
11.2. PEST - аналіз ринкового спрямування
11.3. Ризики і бар'єри виходу на ринок
11.3.1. Побудова карти ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Загальні показники ринку лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в натуральному і грошовому вираженні
2. Загальні показники ринку комбікормів для риби в Україні в 2017-2018 рр. в натуральному значенні
3. Податки і збори в галузі лососевих риб в Україні
4. Підприємства, що займаються культивацією форелі в Україні
5. Обсяг виробництва продукції з лососевих в Україні в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, тонн
6. Основні оператори ринку
7. Сегментація основних операторів ринку за спеціалізацією
8. Сегментація основних операторів ринку за додатковими видами риби
9. Сегментація основних операторів ринку по регіонах
10. Основні експортери лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в натуральному і грошовому вираженні
11. Середні експортні ціни лососевих в Україні в 2017-2018 рр., грн./кг
12. Основні імпортери лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в натуральному і грошовому вираженні
13. Середні імпортні ціни лососевих в Україні в 2017-2018 рр., грн./кг
14. Середні поточні ціни на лососевих в Україні
15. Портрет споживача лососевих в Україні
16. Критерії вибору риби споживачами
17. Аналіз маркетингової політики ТОП-5 операторів ринку.
18. SWOT - аналіз ринкового спрямування
19. PEST - аналіз ринкового спрямування
20. Сегментація ринкових ризиків

Перелік графіків і діаграм:

1. Вилов риби в Україні в розрізі джерел в 2018 р. в натуральному вираженні, %
2. Сегментація вилову риби в Україні в розрізі видів в 2018 р. в натуральному вираженні, %
3. Сегментація ринку риби та ікри в Україні в розрізі походження продукції в 2018 р. в натуральному вираженні, %
4. Сегментація лососевої риби в Україні за видами обробки
5. Географія поставок кормів для риб в Україні в 2017-2018 рр. в натуральному значенні, %
6. Найбільші постачальники-імпортери кормів для риб в Україні в 2017-2018 рр. в натуральному значенні, %
7. Обсяг вилову лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в натуральному вираженні, тонн
8. Обсяг вилову лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в грошовому вираженні, млн грн.
9. Обсяг вилову лососевих в Україні в 2018 р. в розрізі областей, в натуральному вираженні,%
10. Виробники консервів з лососевих в Україні в натуральному вираженні,%
11. Виробники форелі в Україні в натуральному вираженні,%
12. Імпортери лососевих в Україні в натуральному вираженні,%
13. Експорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
14. Експорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в грошовому вираженні, млрд грн.
15. Експорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. за видами риби, в натуральному вираженні, тис. тонн
16. Експорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. за видами обробки, в натуральному вираженні, тис. тонн
17. Експорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в географічному розрізі, в натуральному вираженні (тис. тонн),%
18. Імпорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
19. Імпорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в грошовому вираженні, млрд грн.
20. Імпорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. за видами риби, в натуральному вираженні, тис. тонн
21. Імпорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. за видами обробки, в натуральному вираженні, тис. тонн
22. Імпорт лососевих в Україні в 2017-2018 рр. в географічному розрізі, в натуральному вираженні (тис. тонн),%
23. Споживання риби і рибопродуктів в Україні в 2013-2018 рр. в натуральному вираженні, кг/люд. на рік
24. Продажі риби і морепродуктів в Україні в розрізі областей в 2017 г., у грошовому вираженні, %
25. Рейтинг рибних пресервів в Україні в 2018 р.
26. Споживання молочних, м'ясних і рибних продуктів в Україні, кг на людину в місяць
27. Щорічне споживання риби в країнах ЄС і Україні, кг на 1 людину (на 2015 рік)
28. Структура каналів збуту лососевої риби від українського виробника в Україні
29. Прогнозні показники ємності ринку лососевих в Україні в 2019-2021 рр., в натуральних показниках
30. Карта ризиків ринку лососевих риб України

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами