Аналіз ринку алюмінієвих профільних систем для скління будівель в Україні: новий зліт  «крилатого металу»
2040

Аналіз ринку алюмінієвих профільних систем для скління будівель в Україні: новий зліт «крилатого металу»

Аналіз ринку алюмінієвих профільних систем для скління будівель в Україні: новий зліт  «крилатого металу»

Ринок алюмінієвого профілю для скління будівель в Україні вивчався компанією Pro-Consulting в травні 2021 року. Маркетингове дослідження ринку включає його основні характеристики, асортимент і цінові параметри продукції, особливості маркетингових стратегій найбільших операторів, виявлені фактори впливу і тенденції розвитку цієї сфери бізнесу. Готовий аналіз ринку алюмінієвих профільних систем для скління будівель в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку - за нею можна проаналізувати будь-який ринок України і світу

Алюмінієві віконні профілі застосовуються на території нашої країни вже досить давно. Ще в 80-х роках минулого століття алюмінієві вікна використовувалися для скління фасадів громадських будівель, цехів промислових підприємств та інших об’єктів, де була потрібна дешевизна і міцність конструкції. У житловому будівництві раніше застосовувалися переважно дерев’яні, а пізніше ПВХ профілі для віконних систем.

Завдяки вдосконаленню конструкцій і технологій виготовлення ринок алюмінієвого профілю для скління будівель в Україні отримав новий імпульс для розвитку. Виробники працюють над тим, щоб нівелювати недоліки і максимально використовувати переваги матеріалу. Серед останніх можна виділити:

• відносну дешевизну алюмінієвого профілю в порівнянні з деревом або металопластиком;
  • механічну міцність і стійкість конструкції до зовнішніх впливів;

Алюміній, особливо з додаванням магнію і кремнію, прекрасно витримує всі види навантажень, не псується від сонячного світла і тепла.

• підвищений потипожежний захист;

Алюмінієві вікна не горять, не виділяють шкідливих речовин при нагріванні, перешкоджають поширенню вогню.

Також вас може зацікавити готовий аналіз ринку флоат-скла України (2020 рік) - ми можемо актуалізувати даний звіт по ринку

• мала вага, що особливо цінується при заскленні місць, де підвищене навантаження небажано: балконів, лоджій, переходів і тому подібних;
  • тонкість і гнучкість профілю дозволяє зробити його майже непомітним і дає можливість для реалізації різноманітних дизайнерських рішень.

Основними недоліками продукції ринку алюмінієвих віконних профілів раніше були висока теплопровідність і низьке шумопоглинання. В даний час ці проблеми вирішуються шляхом використання вставок з полімерних матеріалів.

На сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку алюмінієвих профільних систем для скління будівель в Україні (2021 рік) - ознайомтеся зі структурою готового звіту по ринку

Моніторинг ринку алюмінієвого профілю для скління будівель в Україні показує переважання на ньому продукції вітчизняного виробництва. Протягом 2018 – 1 півріччя 2020 року частка імпорту скоротилася з 37,5% до 34,6%. Профіль місцевого виробництва більш конкурентоспроможний за ціною через меншу логістичну складову, тому іноземні бренди воліють випускати його на території України.

Аналіз ринку алюмінієвого профілю для вікон в Україні дозволив виділити наступні фактори, що найбільш на нього впливають:

• обсяги будівельних робіт;

Індекс будівництва в нашій країні мав стійку підвищувальну тенденцію до 2020 року, коли він впав через карантинні обмеження і банкрутства ряду великих забудовників.

• макроекономічна ситуація в країні;

Оскільки ринок алюмінієвого профілю для скління будівель в Україні більш ніж на третину заповнений імпортом, на його стан значно впливає волатильність валютного курсу. Попит на віконні профілі також залежить від здатності споживачів купувати і ремонтувати нерухомість.

Можливо вам знадобиться огляд ринку блочного будівництва в Україні

• кон’юнктура ринку алюмінію;

Біржова ціна «крилатого металу» після сплеску кінця 2017 року пішла на спад, що дозволило знизити собівартість продукції ринку алюмінієвих віконних профілів в Україні.

• мода на скляні фасади будівель.

Економічне зростання 2017-2019 років сприяло збільшенню вкладень коштів в редизайн і будівництво будівель зі скляними фасадами, які споруджуються за допомогою алюмінієвих профілів.

Детальну інформацію про розглянуту сферу бізнесу та перспективи її розвитку можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку алюмінієвих профільних систем для скління будівель в Україні, розміщених в магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Почитайте також огляд ринку МДФ-плит в Україні