100% актуальне бізнес-рішення: проведено аналіз ринку кейтерінгу Києві
5197

100% актуальне бізнес-рішення: проведено аналіз ринку кейтерінгу Києві

Кейтерінг - повний комплекс заходів у сфері ресторанного обслуговування:

  • Приготування страв,
  • Сервірування,
  • Обслуговування клієнтів,
  • Наведення порядку після банкету.

Як послуга, кейтерінг не нове явище для України. Однак, популярність він став набирати тільки в останні 5-6 років і сьогодні вже може запропонувати клієнтам широкий перелік послуг: від виконання невеликих замовлень і доставки продуктів в компанії і офіси, до повномасштабних і видовищних заходів для самої вимогливої ​​аудиторії клієнтів.

Кейтерінг - вдале рішення як для відкриття бізнесу «з нуля», так і для розширення спектра послуг підприємств, які працюють в сфері ресторанного та готельного бізнесу, кальяну і барів.

На ринку кейтерінгу переважає формат послуг B2C (ядро аудиторії становить звичайне населення). Однак варто зазначити, що за останній рік частка підприємств, які користуються послугами в сфері кейтерінгу, зросла на 4%.
Переважання населення в структурі клієнтів послуги, яка, на перший погляд, поширена швидше серед бізнес-клієнтів, пояснюється особливістю оплати таких послуг на виїзних заходах - найчастіше «клієнтами» є фізичні особи, щоб спростити оформлення послуг.

В останні кілька років спостерігається стабільне зростання попиту на кейтерінг. Це підтверджується збільшенням суми прибутку від реалізації даного виду послуг: у 1 половині 2018 року вона склала понад 5,5 млн. гривень, тоді як за аналогічний період 2017 року було реалізовано послуг на 4,6 млн. гривень.
На сьогоднішній день, ринок кейтерінгу можна сміливо назвати одним з найперспективніших.
Види кейтерінгу:
1) Приготування їжі в приміщенні - послуга максимально наближена до традиційного ресторанного обслуговування. Компанія-організатор бере на себе послуги з:

  • пошуку та надання клієнту приміщення;
  • організації столу для проведення заходу.

2) Виїзне ресторанне обслуговування - хороша можливість для ресторанів і готельних комплексів, зал яких не може вмістити потрібну кількість відвідувачів (від 300 до кількох тисяч). Вона дозволяє:

  • зберегти замовлення;
  • отримати прибуток за організацію заходу на рівень вище, ніж за стандартне обслуговування в Вашому ресторані.

3) Доставка в офіс - актуальне рішення для IT-компаній, які використовують творчий підхід до вирішення завдань і оформлення продуктів.

4) Соціальний кейтерінг - затребуваний формат, який зажадає найменших витрат часу і грошей з Вашого боку:

  • всі послуги надаються на території клієнта (немає необхідності шукати приміщення і купувати обладнання самостійно);
  • найкраще підходить для проведення сімейних свят;
  • Вам необхідно лише залучити персонал для приготування страв і проведення обслуговування.

5) VIP-кейтерінг - ексклюзивна пропозиція для клієнтів з високим рівнем доходу. Для нього характерні:

  • робота професійних кухарів;
  • використання найпередовіших кейтеринг-технологій;
  • приготування страв та оформлення столу здійснюється прямо на очах у замовника.

6) Виїзний бар - затребуваний формат, який має на увазі:

  • використання мобільної установки у вигляді бару;
  • можливість встановити поверхню для приготування коктейлів у будь-якому місці;
  • вузька спеціалізація і простота організації бізнес-процесів.

7) Кальянний кейтерінг - вузькопрофільний формат, який не має нічого спільного з кулінарією. Для його організації досить організувати виїзд фахівця з кальяном і різними тютюновими сумішами на будинок або в офіс замовника.

 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

Дата розміщення: 21.11.2018
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами