Ринок асептичного пюре в Україні: особливості поточної ситуації
527

Ринок асептичного пюре в Україні: особливості поточної ситуації

Аналіз ринку асептичного пюре в Україні проведено компанією Pro-Consulting у листопаді 2023 року. Маркетингове дослідження дало змогу отримати дані про:

  • загальні показники ринку асептичного пюре в Україні;
  • ємність ринку та її зміну за період 2019 - 8 місяців 2023 року;
  • сегментацію ринку асептичного пюре в Україні в значущих зрізах;
  • виробництво та реалізацію цільової продукції на даному ринку;
  • діяльність і розподіл часток найбільших операторів на ринку асептичного пюре в Україні;
  • експорт та імпорт фруктово-ягідного пюре;
  • середні ціни і політику ціноутворення на ринку асептичного пюре в Україні;
  • особливості споживання цільових товарів;
  • інвестиційну привабливість ринку асептичного пюре в Україні, наявні ризики і бар'єри для організації та розвитку бізнесу.

Готовий аналіз ринку асептичного пюре в Україні можна придбати на сайті компанії. Також вас можуть зацікавити готові аналіз ринку фруктових чіпсів і пастили в Україні або аналіз ринку соків, смузі та фруктового пюре в Україні.

Якщо ж ви плануєте аналізувати свій ринок за власним технічним завданням, ознайомтеся вже зараз із типовою структурою дослідження ринку.

Моніторинг ринку асептичного пюре в Україні проводили в товарній групі фруктового пюре в асептичній упаковці Bag-in-Drum. Особливістю асептичного пюре є відсутність мікроорганізмів, завдяки чому воно може зберігатися тривалий час без охолодження. Фруктове пюре в упаковці великого об'єму широко використовується в харчовій промисловості під час виготовлення напоїв, кондитерських виробів, соусів та інших продуктів харчування.

У процесі дослідження вивчено вплив на ринок асептичного пюре в Україні низки факторів і визначено тенденції подальшого розвитку галузі.

Одним із найсильніших чинників впливу на ринок асептичного пюре в Україні, як і на інші споживчі ринки, стала широкомасштабна агресія Росії, що триває. Частина виробничих потужностей суб'єктів ринку опинилася в зоні бойових дій або на окупованій території. Так, колись найбільший виробник соків і споживач фруктово-ягідного пюре - завод «Сандора» в Миколаївській області - змушений був припинити роботу на тривалий час. Імовірно, вам стане в нагоді й аналітика з готового аналізу ринку плодового пюре, соків, мармеладу та пастили в Україні та аналізу ринку дитячого харчування в Україні.

Постраждала від війни й сировинна база ринку асептичного пюре в Україні. За підсумками 2022 року зібрано фруктів на 11% менше, ніж було у 2021-му. Це стало результатом скорочення загальної площі плодоносних садів зі 190,53 тис. га до 171,24 тис. га. Підрив греблі Каховської ГЕС у червні 2023 року завдав ще більше шкоди вітчизняному садівництву.

На початку 2023 року було знято обмеження на формування цін на фрукти, що призвело до їхнього суттєвого подорожчання. Водночас виробники ринку асептичного пюре в Україні заготовляють сировину в сезон збору, тож зимове підняття цін не змогло одразу суттєво вплинути на собівартість їхньої продукції.

Однак при виготовленні та логістиці товарів ринку асептичного пюре в Україні використовуються електроенергія і моторне паливо, вартість яких також зросла у 2023 році після зняття урядового мораторію на підвищення цін і повернення довоєнного оподаткування.

Споживчий аналіз ринку асептичного пюре в Україні засвідчив, що потреба в цільовій продукції скоротилася 2022 року через зменшення аудиторії кінцевих споживачів і зниження купівельної спроможності населення. За оцінками експертів, ємність пов'язаних ринків соків і солодощів в Україні 2022 року знизилася на 30-35%. У 2023 році намітилася слабка тенденція відновлення рівня споживання. Зокрема, цьому сприяли як повернення частини жінок із дітьми, які раніше виїхали за кордон, так і зниження індексу інфляції.

Ризики, пов'язані з факторами війни, продовжують зберігатися на ринку асептичного пюре в Україні. Це вносить істотний елемент непередбачуваності під час прогнозування подальшого розвитку ситуації в розглянутій сфері бізнесу.

З подробицями поточного стану справ, картою наявних ризиків і бар'єрів за результатами PEST-аналізу можна ознайомитися, придбавши матеріали маркетингового дослідження ринку асептичного пюре в Україні в магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Источник: Pro-Consulting 

Читати також: Ринок фруктової консервації в Україні  

Підписуйтесь на наш Telegram, щоб бути в курсі аналітичних новин ринків України та світу.

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами