Ринок овочевої консервації в Україні: кому помідорчик, кому маслинку
5281

Ринок овочевої консервації в Україні: кому помідорчик, кому маслинку

Ринок овочевої консервації в Україні проаналізовано компанією Pro-Consulting з метою визначення його поточних і прогнозних обсягу і структури, параметрів зовнішньої торгівлі, а також потенціалу розвитку з урахуванням тенденцій у виробництві овочів. Готовий аналіз ринку овочевої консервації в Україні можна придбати на сайті компанії.

Консервація є традиційним у українців способом переробки овочів. Сільські жителі зберігають таким чином урожай, вирощений на власних ділянках; мешканці міст консервують на зиму овочі, куплені на ринках або в супермаркетах. Однак, доступність в магазинах консервації, зробленої промисловим способом, поступово послаблює бажання городян займатися цим самостійно.

Аналіз ринку овочевої консервації показує, що основна частина українського виробництва в цій сфері зосереджена на переробці помідорів, більше половини з яких перетворюються на вітчизняних консервних заводах в томатну пасту і пюре. Серед інших популярних у виробників і споживачів видів консервації - горошок і кукурудза, яким наші господині знаходять найширше застосування.

Аналіз ринку тепличних культур в Україні - читати тут

Ринок овочевої консервації в Україні не обмежується лише вітчизняними видами продукції. Різноманітність смаків сучасного споживача сприяє розвитку імпорту нетрадиційних для України овочевих консервів, найбільш ходові з яких оливки і маслини. У структурі ринку овочевої консервації в 2018 році на імпорт припадало близько 75% продукції, яка продавалась в країні. Лідером з поставок овочевої консервації в Україні в зазначений період стала Польща, потіснивши Іспанію на друге місце, а на третьому влаштувалася Угорщина.

Про перспективи ринку овочевої консервації не можна судити без аналізу виробництва в країні сирих овочів. Згідно з даними, отриманими в ході маркетингового дослідження, посівні площі під овочами зменшуються, починаючи з 2012 року. До 2018-го загальне скорочення овочевих плантацій досягло 12%.

Замовити дослідження вашого ринку можна тут

Однак на валовий урожай овочів впливає не тільки площа посівів, а й погодні умови в певний рік, а також врожайність вирощуваних аграріями культур. Так, в 2018 році зібрано близько 9,4 млн тонн овочів, що на 13% більше показника десятирічної давності.

За результатами аналізу ринку овочевої консервації в Україні можна виділити наступні фактори, що на нього мають найбільш сильний вплив:

  • обсяг збору овочевих культур;
  • закупівельні ціни на овочі;
  • собівартість виробництва овочевих консервів;
  • платоспроможний попит;
  • переваги покупців;
  • тенденції в області харчування і способу життя;
  • розвиток готельно-ресторанної сфери.

Бізнес-план теплиці з вирощування салату в Україні - читати

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

Дата розміщення: 20.03.2020
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами