Огляд ринку здорових хлібобулочних виробів в Україні: хліб для ситих часів
6472

Огляд ринку здорових хлібобулочних виробів в Україні: хліб для ситих часів

Аналітиками Pro-Consulting проведено дослідження ринку здорових хлібобулочних виробів в Україні. В результаті проведеної роботи визначено перспективні напрями розвитку бізнесу в сфері виробництва хлібобулочних виробів в нашій країні, спираючись на такі показники, як обсяг ринку, величина і структура внутрішнього споживання, а також прогнози їх зміни в майбутньому. Огляд ринку здорових хлібобулочних виробів в Україні можна придбати на сайті Pro-Consulting, як і інші готові аналізи ринків.

Хліб завжди вважався традиційним продуктом для України. У 2016 році споживання цього продукту середньостатистичним українцем поступалось тільки Туреччини і Болгарії. Сьогодні в супермаркетах можна знайти величезну кількість різних видів хлібобулочних виробів, які можуть задовольнити будь-який попит.

Але навіть такий простий і звичайний продукт піддався впливу світових трендів і тенденцій.

Перш за все хліб в Україні перестав бути просто соціальним продуктом. Початком для цього процесу послужила постанова Кабінету Міністрів України про скасування державного регулювання цін на ряд продуктів в 2017 р. Тоді населення переживало про різке зростання цін на хлібобулочні вироби. Але виробники знайшли інший вихід - вони зробили асортимент своєї продукції більш різноманітним, залишивши і соціальні категорії хліба, але додавши і ті, які допомагають не тільки продавати хліб, а й отримувати дохід.

З готовими дослідженнями інших ринків харчової промисловості, в тому числі і ринками ХБВ, ви можете ознайомитися в каталозі готових проектів на нашому сайті

За останні кілька років ціни виросли, але також збільшилися і доходи населення. Вітчизняні торговельні мережі почали налагоджуватися бізнес відносини з іноземними компаніями, а українці стали більше цікавитися кулінарією і стравами інших країн. У підсумку - на полицях з'явилося ще більше видів хлібобулочних виробів.

По-справжньому ринок здорових ХБВ почав розвиватися під впливом зростання інтересу до здорового способу життя. Все більше людей відмовляються від високовуглеводних і калорійних продуктів, починають займатися спортом і цікавитися здоровим харчуванням.

Аналіз ринку здорових хлібобулочних виробів дозволив визначити - які види хліба в даний час найбільш популярні серед послідовників ЗСЖ. За підсумками були виділені наступні тенденції в споживчих перевагах даної категорії продукції:

  • бездріжджовий хліб - мода на нього заснована на припущенні, що дріжджі погано впливають на травлення;
  • органічний хліб - вироблений з екологічно чистої сировини, що не піддавається хімічній обробці при вирощуванні і переробці; ціна на органічний хліб в магазинах в кілька разів вище, ніж на звичайний;
  • хліб для вегетаріанців - в його складі немає інгредієнтів тваринного походження - яєць, вершкового масла та інших; в Україні в 2017 році вегетаріанцями вважали себе близько 2 млн чоловік;
  • низькокалорійний хліб - ідея знежирювати різні продукти народилася в США, де стали активно боротися з холестерином і зайвою вагою; вважається, що вживання низькокалорійного хліба знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Таким чином, аналіз ринку здорових хлібобулочних виробів показує, що незважаючи на скорочення загального ринку хліба, в Україні є окремі нішеві напрямки для шанувальників здорового харчування, на яких можна успішно розвивати бізнес.

Замовити аналіз ринку

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

Дата розміщення: 06.01.2020
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами