Дата підготовки: | Жовтень 2018 року |
Кількість сторінок: | 49, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 28 |
Таблиць: | 20 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська |
Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів з Львівської області у 2016-6 міс. 2018 рр. В ході дослідження були проаналізовані основні тенденції на ринку, показники виробництва та зовнішньої торгівлі, ємності ринку у сегментах тортів, тістечок, печива, здоби та хліба (житнього, пшеничного, батона). В роботі описані ключові виробники, визначені основні експортери та імпортери, частки ринку основних операторів, особливості ціноутворення, споживання, а також канали збуту продукції на ринку.
Ринок хліба та хлібобулочних виробів у Львівській області слідує тенденціям на ринку всієї України: спостерігається динаміка поступового зменшення об’ємів виробництва в натуральному вираженні. Така тенденція обумовлюється двома основними факторами – економічним та демографічним спадом.
Ринок ХБВ та борошняних кондитерських виробів Львівської області наповнюється за рахунок внутрішнього виробництва. Серед досліджуваних сегментів помітна частка імпорту лише в сегментах печива та здоби – у 2017 році 1,26% та 0,01% відповідно.
На ринку ХБВ та борошняних кондитерських виробів в Львівській області поряд з великими хлібопекарськими та кондитерськими компаніями працює багато невеликих підприємств, пекарень, кондитерських, булочних з невеликими об’ємами випуску продукції. Часто вони працюють на замовлення, що обумовлюється в тому числі специфікою продукції. Зокрема це особливо актуально в сегменті тортів та тістечок.
Актуальними проблемами для ринку сьогодні можна визначити значну залежність від постачальників сировини для виробництва, велику частку тіньового сектору, зростання цін, низьку купівельну спроможність населення, труднощі логістики та інші.
З урахуванням поточних тенденцій на ринку хліба в середньостроковій перспективі очікується продовження скорочення ринку через зниження попиту, чисельності населення, рівня споживання хліба. Очікується збільшення об’ємів виробництва в сегментах дієтичної продукції (білковий та бездріжжовий хліб), хліба з добавками, багетів, чіабат, хліба з покращеними смаковими якостями.
Ринок кондитерських виробів буде розвиватись відповідно до економічної ситуації у Львівській області та в країні в цілому. Драйверами його зростання можуть стати збільшення реальних доходів населення і розширення експортної діяльності, зокрема, в сегменті замороженої продукції, в сегменті печива.
1. Загальна характеристика ринку ХБВ і борошняних кондитерських виробів в Україні з виділенням Львівської області
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в Україні в 2016 -6 міс. 2018 рр. (специфіка, проблеми, фактори впливу на ринок)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в Львівській області в 2016-6 міс. 2018 рр. (виробництво + імпорт-експорт) в натуральному і грошовому вираженні в розрізі сегментів - оціночно:
- ринок борошняних кондитерських виробів:
• Торти, тістечка
• Печиво
- ринок ХБІ:
• Здоба
• Хліб (житній, пшеничний, батон)
1.3. Сегментація і структурування ринку в Львівській області:
- У структурі ємності ринку:
• Частка вітчизняної та імпортної продукції
- У структурі ЗЕД (експорт та імпорт):
• Частка в структурі експорту та імпорту в розрізі сегментів і підсегментів
- У структурі виробництва:
• Частка сегментів в структурі виробництва - оціночно
2. Динаміка виробництва продукції
2.1. Динаміка виробництва продукції в натуральному вираженні
2.2. Динаміка виробництва продукції в грошовому вираженні - оцінка
3. Основні оператори ринку ХБВ і борошняних кондитерських виробів в Львівській області
3.1. Основні виробники ринку і їх опис в розрізі сегментів. Містить наступну інформацію:
• Короткий опис
• Контакти
• ТМ (без часток)
3.2. Основні компанії експортери та імпортери. Частки експортерів і імпортерів в розрізі сегментів в структурі поставок
3.3. Сегментація і структурування основних операторів ринку (за сегментами)
3.4. Частки ринку основних операторів - в загальній групі згідно якісних меж
4. Ціна та ціноутворення на ринку ХБВ і борошняних кондитерських виробів
4.1. Поточні середні роздрібні ціни в розрізі сегментів - на підставі даних інтернет магазинів деяких великих роздрібних мереж в Львівській області
4.2. Поточні ціни виробників - за наявністю інформації в залежності від надання даних операторами ринку, на підставі запиту в компанії виробників
4.3. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
4.4. Собівартість виробництва, рентабельність
5. Споживання продукції на ринку
5.1. Уподобання споживачів щодо продукції, портрет споживача - на підставі даних з відкритих джерел
5.2. Сегментація і структурування споживання
5.3. Потреба в продукції, ступінь задоволеності споживачів
6. Канали збуту продукції на ринку - можливі варіанти продажів, без назви фірм
7. Висновки і прогнози:
7.1. Висновки і прогнозні показники розвитку ринку в Львівській області та в Україні в цілому в 2018-2020 рр.
1. Обсяги виробництва хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання за областями України в 2016 - І пол. 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. т
2. Індекси споживчих цін в 2016-2018 рр. в Україні (в серпні до серпня попереднього року), %
3. Показники ємності ринку тортів та тістечок у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. т та млн грн
4. Показники ємності ринку печива у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. т та млн грн
5. Показники ємності ринку здоби у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. т та млн грн
6. Показники ємності ринку пшеничного хліба у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. т та млн грн
7. Показники ємності ринку житнього хліба у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. т та млн грн
8. Показники ємності ринку хліба «батон» у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. т та млн грн
9. Динаміка виробництва тортів, тістечок, печива та здоби у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
10. Динаміка виробництва хліба за сегментами у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
11. Динаміка виробництва тортів, тістечок, печива та здоби у Львівській області в 2014 – І пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн
12. Динаміка виробництва хліба за сегментами у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн
13. Опис основних виробників ринку ХБВ і борошняних кондитерських виробів у Львівській області
14. Сегментація основних операторів ринку ХБВ і борошняних кондитерських виробів у Львівській області за сегментами
15. Сегментація основних операторів ринку ХБВ і борошняних кондитерських виробів у Львівській області за районами області
16. Поточні середні роздрібні ціни на хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби за сегментами у Львівській області станом на вересень 2018 року, грн/кг
17. Порівняння цін на окремі хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби станом на вересень 2018 року
18. Ціни на продукцію ринку ХБВ ТОВ «Мантінга Україна» станом на 26.09.2018, грн
19. Основні переваги і недоліки прямих та непрямих каналів збуту продукції на ринку ХБВ
20. Основні роздрібні та дрібнооптові торговельні мережі у Львівській області у 2018 р.
1. Динаміка виробництва хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. т
2. Частка продукції внутрішнього виробництва та імпортної продукції в ємності ринку печива у Львівській області у 2016 – І пол.. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
3. Частка продукції внутрішнього виробництва та імпортної продукції в ємності ринку здоби у Львівській області у 2016 – І пол.. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
4. Сегментація експорту у розрізі досліджуваних сегментів у Львівській області у 2017 році, в натуральному вираженні, %
5. Сегментація імпорту у розрізі досліджуваних сегментів у Львівській області у 2017 році, в натуральному вираженні, %
6. Частки експорту та імпорту в структурі зовнішньоторговельного обороту в сегменті печива у Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
7. Частки експорту та імпорту в структурі зовнішньоторговельного обороту в сегменті здоби в Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
8. Частки експорту та імпорту в структурі зовнішньоторговельного обороту в сегменті пшеничного хліба в Львівській області в 2016 – І пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
9. Частки продукції в розрізі вибраних сегментів в структурі виробництва у Львівській області у 2016, 2017, І пол.. 2017, І пол.. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
10. Частки продукції в сегменті хліба в структурі виробництва у Львівській області у 2016, 2017, І пол.. 2017, І пол.. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
11. Експортери продукції у розрізі досліджуваних сегментів у Львівській області у 2016, 2017, І пол. 2017, І пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
12. Основні імпортери печива у Львівській області у 2016, 2017, І пол. 2017, І пол. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
13. Частки основних операторів на ринку тортів та тістечок у Львівській області в 2017 році, %
14. Частки основних операторів на ринку печива у Львівській області в 2017 році, %
15. Частки основних операторів на ринку здоби у Львівській області в 2017 році, %
16. Частки основних операторів на ринку пшеничного хліба у Львівській області в 2017 році, %
17. Частки основних операторів на ринку житнього хліба у Львівській області в 2017 році, %
18. Частки основних операторів на ринку хліба батон у Львівській області в 2017 році, %
19. Динаміка середніх цін виробників за хліба і борошняних кондитерських виробів у січні-серпні 2018 року, грн/кг
20. Структура собівартості виробництва хліба пшеничного з борошна вищого ґатунку, %
21. Середня структура витрат виробництва печива, %
22. Структура споживання хліба та ХБВ в Україні в 2017 р., в натуральному вираженні, %
23. Структура споживання тортів та тістечок в Україні в 2017 р., в натуральному вираженні, %
24. Структура споживання здоби в Україні в 2017 р., в натуральному вираженні, %
25. ТОП-20 брендів на ринку печива України в 2018 р.
26. ТОП-7 брендів на ринку вафельних тортів України у 2018 р.
27. ТОП-7 брендів на ринку гарячої випічки України у 2018 р.
28. Прогнозні показники ємності ринку в 2018-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т