Дата підготовки: | Жовтень 2019 року |
Кількість сторінок: | 6, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 3 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Протягом останніх кілька років в світі встановлюється тренд на здоровий спосіб життя і здорове харчування, що безсумнівно вплинуло розвиток хлібопекарськоъ галузі як в Україні, так і в усьому світі.
Аналітиками Pro-Consulting було проведено огляд ринку здорових хлібобулочних виробів. В ході дослідження охарактери основнзувалиі тенденції розвитку ринку в світі і в Україні, розрахували ємність ринку, оцінили показники зовнішньої торгівлі та внутрішнього споживання.
Для України, яка в 2016 році займала третє місце в рейтингу країн за споживанням хліба в розрахунку на 1 особу (поступившись лише Туреччини і Болгарії) виробництво здорового хліба і хлібобулочних виробів досить актуальне. Сьогодні в супермаркетах можна знайти велику кількість різних видів хліба на будь-якого клієнта. Особливою популярністю серед споживачів здорових хлібобулочних виробів користуються бездріжджовий хліб, органічна продукція, вироби для вегетаріанців, а також низькокалорійні ХБВ.
У 2018 році загальне виробництво хліба та хлібобулочних виробів в Україні становило 975 тис. тонн, з яких 1,5 тис. тонн - дієтичний хліб. Виробників «здорового» хліба умовно можна поділити на дві групи: ті, хто цілеспрямовано займається виробництвом продуктів здорового харчування і ті, хто включає такі продукти в свій асортимент.
Зниження виробництва, яке притаманне для ринку дієтичного хліба відповідає загальному тренду скорочення виробництва і споживання хлібобулочних виробів. Адже крім тенденції споживання «здорового» хліба, існує й інша - зниження споживання хліба або повна відмова від цього продукту.
Через наявність на ринку надлишку вітчизняних хлібобулочних виробів, в 2018 році спостерігається зростання експорту - на 3,5% до 104 тис. тонн. У той же час імпорт зріс на 30,4% до 18,8 тис . тонн. З-за кордону завозили в основному булочні вироби тривалого зберігання, не характерні для українського ринку.
Ринок здорових хлібобулочних виробів має ряд обмежень і закономірностей, які стосуються змін попиту, сезонності, особливостей споживання в містах та сільській місцевості.
1. Поточні тенденції здорових хлібобулочних виробів
2. Показники ринку. Розрахунок ємності ринку
3. Зовнішня торгівля
4. Споживання
5. Висновки і прогнозні тенденції
1. Динаміка виробництва дієтичного хліба і його частка в загальному виробництві хліба і хлібобулочних виробів в Україні в 2016-8 міс. 2019 роки., тис. т
2. Структура виробництва хлібобулочних виробів
3. Структура ринку хлібобулочних виробів