Бізнес-план вирощування нуту в Україні: горох, та не той

Бізнес-план вирощування нуту в Україні: горох, та не той

Бізнес-план вирощування нуту в Україні складено компанією Pro Capital Investment з метою реалізації високого інвестиційного потенціалу цього напрямку агробізнесу, виявленого за результатами аналізу українського та міжнародного сільськогосподарських ринків. Готовий бізнес-план вирощування нуту в Україні можна придбати на сайті компанії.

Незважаючи на те, що нут є найпоширенішою сільськогосподарською культурою в густонаселених регіонах Азії і Африки, в Україні він все ще відноситься до нішевих продуктів. Вітчизняні споживачі більше звикли к бобовим родичам нуту - гороху і квасолі.

Прочитайте про бізнес-план вирощування технічних конопель в Україні

Разом з тим, мала заповненість ніші нуту в Україні в сукупності з хорошими умовами для його вирощування в південних регіонах країни забезпечують підвищену ринкову вартість, а значить і прибутковість виробництва цієї культури в нашій країні.

Найбільша площа посівів нуту в світі була зафіксована в 2014 році - 13,9 млн га, з яких зібрано 13,4 млн тон бобів при врожайності 0,96 т/га.

Можливо, вам стане в нагоді аналітика ринку хумусу в Україні

В Україні в 2016 році під нут було виділено всього 7,3 тис. га, однак в наступному сезоні цей показник досяг вже 8-9 тис. га. Незважаючи на те, що в нашій країні середня врожайність нуту в досліджуваний період становила 0,92 т/га, природно-кліматичні умови Вінницької області дозволяють довести її до 2,25 т/га, а Запорізької - до 1,28 т/га. Ця можливість передбачена при складанні бізнес-плану вирощування нуту в Україні та розрахунку фінансової моделі роботи створеного за нього господарства.

З Pro Capital Investment ви можете скласти бізнес-план за стандартами UNIDO для будь-якого бізнесу

Проектом передбачено засіяти нутом земельні угіддя площею 200 га.

Для діяльності агрогосподарства будуть потрібні:

• будівлі та споруди:
    • зерносховище;
    • гараж для техніки;
    • склади для матеріалів, комплектуючих та інвентарю;
  • транспортні засоби;
  • обладнання для польових робіт і первинної обробки зерна.

Загальна сума необхідних інвестицій - € 430 тис.

При ретельному виконанні бізнес-плану вирощування нуту щорічний його урожай буде досягати 400 тон, а виручка від експорту складе більше 300 тис. євро.

Розрахунки показують, що рентабельність продажів підприємства, організованого за бізнес-планом вирощування нуту в Україні, знаходиться на рівні 52%.

Прочитайте також про бізнес-план вирощування зернового сорго

Ми підготували для вас короткий перелік готових проектів на цю і суміжні теми. Дані проекти можуть бути актуалізовані і розширені за товарними і географічними межами під ваші цілі: