Дата підготовки: | Травень 2021 року |
Кількість сторінок: | 129, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 25 |
Таблиць: | 93 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку нішевих круп в 2016-2020 роках, який включає таку продукцію як: сорго, просо, льон, нут; горох, кускус, квасоля, сочевиця, лущенні і мелені квасоля, нут і горох, хумус, рослинні протеїни (рослинне м'ясо, ковбаси), масло (лляне), концентрати і ізоляти (протеїни). В ході аналізу було проаналізовано основні тенденції розвитку ринку нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні, Індії, Китаї, Бангладеш, Мексиці, Бельгії, Іспанії, Японії, Італії, ОАЕ, Пакистані. Було проаналізовано виробництво, експорт і імпорт, споживання нішевих круп і продуктів їх переробки в досліджуваних країнах. Також були визначені основні оператори ринку в Україні та основні покупці української продукції, представлені середні ціни на сировину.
На сьогоднішній день в Україні трендом сільського господарства стало виробництво нішевих культур. У цьому сегменті прагнуть себе проявити як великі агрохолдинги, так і фермерські господарства. Головними характеристиками вирощування нішевих культур є низький рівень конкуренції, можливість диверсифікувати ризики виробництва, висока рентабельність і експортоорієнтованість.
На думку експертів, вирощування нішевих культур можна вважати подушкою безпеки для підприємства, в разі несприятливих погодних умов і падінні цін на традиційні культури, переповненні ринку і нарощування конкуренції.
За даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України рівень тіньової економіки в Україні в січні-вересні 2020 року склав 31% ВВП, що на 3 процентних пункти більше в порівнянні з показником за аналогічний період 2019 року.
За даними компанії «УкрАгроКонсалт» рівень тіньового виробництва круп на ринку України складає близько 30%. В основному це невеликі фермери і приватні особи, які використовують малопотужні лінії (крупорушки, млини) для виробництва круп. Реалізація такої продукції відбувається, в основному, через ринки, базари, ярмарки.
Для встановлення правильної конкурентоспроможної ціни необхідно враховувати безліч факторів: собівартість продукту, конкурентне середовище і природу споживчого попиту, унікальність продукту; купівельну спроможність та інші фактори.
На ринку досліджуваних круп і продуктів переробки можна виділити два суб'єкта для виділення факторів, що впливають на вартість продукції: виробник і дистриб'ютор.
Фактори, що впливають на формування ціни можна розділити на внутрішні і зовнішні.
У виробництві круп на кінцеву вартість впливають такі внутрішні фактори:
1. Загальна характеристика ринку круп
1.1. Опис ринку (перелік продукції і відповідність класифікаторів), опис і технологія виробництва продукції
1.2. Аналіз тенденцій розвитку ринку
1.2.1. В Україні (фактори впливу, проблеми розвитку)
1.2.2. У досліджуваних регіонах (визначення ТОП-5 країн споживачів круп і продуктів переробки)
1.3. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2016-2020 рр. (Виробництво + імпорт - експорт, або обсяг споживання)
1.3.1. Ємність в натуральному вираженні (Україна, ТОП-10 країн досліджуваних регіонів)
1.3.2. Ємність в грошовому вираженні (Україна, ТОП-10 країн досліджуваних регіонів)
1.4. Оцінка тіньового сегмента на ринку (шляхом інтерв'ю з учасниками ринку, або через побудову аналітичних моделей)
1.5. Сегментація і структурування ринку (за видами, походженням, за форматом (на вагу / упакований) - Україна і досліджувані країни
1.6. Сировинна база (вирощування культур в Україні, огляд інших інноваційних продуктів і технологій в світі)
2. Державне регулювання галузі
2.1. Експортні та імпортні мита на крупи і продукти переробки досліджуваних культур
2.2. Інші особливості регулювання (необхідні сертифікати)
3. Виробництво та динаміка реалізації круп і продуктів переробки в 2016-2020 рр. в Україні та досліджуваних країнах
3.1. Динаміка виробництва в кількісних показниках
3.2. Динаміка виробництва у вартісних показниках
3.3. Частки виробників в Україні
4. Основні оператори ринку (виробники)
4.1. Перелік основних операторів ринку і їх структурування (Україна і ТОП-15 найбільших гравців по всіх сегментах)
• За загальною інформацією про компанії
• За торговими марками
• За товарним сегментом
• За основною та додатковою спеціалізацією
• За ціновою політикою
• Регіонально
• За позиціонуванню і якістю рекламних матеріалів
• Обсяги - за наявністю інформації
4.2. Частки ринку основних операторів ринку в Україні (в цілому по ємності на внутрішньому ринку)
4.3. Ступінь конкуренції і ризики. Аналіз ринкових часток конкурентів (динаміка частки, показники інтенсивності конкуренції)
5. Зовнішня торгівля
5.1. Експорт круп і продуктів переробки з України в 2016-2020 рр.
• Обсяги та динаміка
• Структура за видами і торговим маркам
• Географія
• Ціни
• Частки експортерів (українських компаній)
• Частки покупців (іноземних компаній)
5.2. Імпорт круп і продуктів переробки в Україні в 2016-2020 рр.
• Обсяги та динаміка
• Структура за видами і торговим маркам
• Географія
• Ціни
• Частки імпортерів (українських компаній)
• Частки продавців (іноземних компаній)
5.3. Зовнішня торгівля на ринку круп та продуктів переробки в досліджуваних країнах - за наявністю даних за окремими товарними групами - оцінка обсягів і географії
6. Ціна та ціноутворення на ринку
6.1. Динаміка цін на крупи (сировина) і продукти переробки за видами в цілому
6.2. Середні поточні ціни на продукцію в залежності від країн каналу, упаковки (онлайн ритейл)
6.3. Опис факторів, що впливають на формування ціни, оцінка структури і ступеня впливу факторів
7. Споживачі і їх переваги
7.1. Переваги споживачів щодо товару, портрет споживача в цілому з коригуванням за видами культур і продуктів переробки
7.2. Аналіз пошукових запитів за видами культур і результатами видачі (рецепти/здорове харчування/сайти конкурентів) - аналіз позиціонування окремих продуктів
7.3. Структурування та сегментація споживання
7.4. Потреба в товарі (оцінка споживання по країнах)
7.5. Ступінь задоволеності споживачів (аналіз відгуків) для подальшого позиціонування
8. Канали збуту продукції (опис і оцінка структури продажів по каналах) - опис особливостей по різних країнах і продуктам
9. Асортимент продукції, представлений на ринку (упаковка, вид, формат)
10. Висновки. прогнозні показники
10.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
10.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2021-2025 рр. в розрізі видів в Україні та досліджуваних країнах
10.3. Рекомендації з розвитку на ринку
• по сегментам
• по ціновій політиці
• по позиціонуванню
• по каналах збуту
11. Інвестиційна привабливість галузі
11.1. SWOT-аналіз ринку для нового постачальника
11.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
11.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку
1. Перелік досліджуваної продукції і відповідність класифікатором УКТ ЗЕД
2. Місткість ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
3. Місткість ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Китаї в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
4. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Індії в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
5. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Бангладеш в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
6. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Мексиці в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
7. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Бельгії в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
8. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Іспанії в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
9. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Пакистані в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
10. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Японії в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
11. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Італії в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
12. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в ОАЕ в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
13. Ємність ринку досліджуваних круп в Туреччині в 2016 - 2019 роки., в нат. вираженні, тис. т
14. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в грошовому вираженні, млн дол
15. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Китаї в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
16. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Індії в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
17. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Бангладеш в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
18. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Мексиці в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
19. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Бельгії в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
20. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Іспанії в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
21. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Пакистані в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
22. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Японії в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
23. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Італії в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
24. Ємність ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в ОАЕ в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
25. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні за походженням в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
26. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні за видами в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
27. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Китаї за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
28. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Китаї за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
29. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Індії за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
30. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Індії за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
31. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Бангладеш за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
32. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Бангладеш за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
33. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Мексиці за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
34. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Мексиці за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
35. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Бельгії за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
36. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Бельгії за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
37. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Іспанії за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
38. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Іспанії за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
39. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Пакистані за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
40. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Пакистані за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
41. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Японії за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
42. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Японії за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
43. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Італії за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
44. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Італії за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
45. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в ОАЕ за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
46. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в ОАЕ за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
47. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Туреччині за походженням в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
48. Структура ємності ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Туреччині за видами в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. т
49. Митні ставки на ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні
50. Специфікація документів при ввезенні продукції в інші країни
51. Динаміка виробництва досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, тис т.
52. Динаміка виробництва досліджуваних круп і продуктів переробки в ТОП-10 країн в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис т.
53. Динаміка виробництва досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в грошовому вираженні, млн дол
54. Динаміка виробництва досліджуваних культур в ТОП-10 країн в 2016 - 2019 роки., в грошовому вираженні, млн дол
55. Частки основних виробників досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис т., %
56. Найбільші покупці української продукції в найбільших країнах-споживачах досліджуваної продукції за сегментами
57. Сегментація виробників досліджуваних круп в Україні
58. Частки ринку основних операторів ринку в Україні в 2019 р в натуральному вираженні, тис т., %
59. Частки операторів на ринку досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2019 року в натуральному вираженні, тис. т, %
60. Аналіз динаміки ринкової частки
61. Структура експорту досліджуваних круп і продуктів переробки з України в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
62. Географічна структура експорту досліджуваних круп і продуктів переробки з України в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
63. Середні ціни експорту досліджуваних круп і продуктів переробки з України в 2016 - 2020 рр., в грошовому вираженні, дол / кг
64. Частки експортерів досліджуваних круп і продуктів переробки з України в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
65. Частки експортерів компаній-виробників досліджуваних круп і продуктів переробки з України в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
66. Частки покупців досліджуваних круп і продуктів переробки з України в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
67. Структура імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні за видами в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
68. Структура імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні за видами і ТМ в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
69. Структура імпорту рослинних протеїнів в Україні в 2019 - 6 міс. 2020 рр по і імпортерам і ТМ., в натуральному вираженні, кг
70. Структура імпорту рослинних протеїнів в Україні в 2019 - 6 міс. 2020 рр по відправникам і імпортерам., в натуральному вираженні, кг
71. Географічна структура імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
72. Середні ціни імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в грошовому вираженні, дол / кг
73. Асортимент і актуальні ціни на рослинні протеїни в Україні
74. Частки імпортерів досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
75. Частки продавців досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, %
76. Динаміка імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в світі в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, млн т.
77. Структура світового імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, %
78. Географічна структура світового імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в кожному сегменті ТОП-10 країн в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, %
79. Обсяги імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в ТОП-10 країнах в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, млн тонн
80. Структура імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в ТОП-10 країнах в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, %
81. Обсяги експорту досліджуваних круп і продуктів переробки з ТОП-10 відібраних країн (найбільших споживачів) в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, тис. тонн
82. Структура експорту досліджуваних круп і продуктів переробки з ТОП-10 відібраних країн (найбільших споживачів) в 2016 - 2019 роки., в натуральному вираженні, %
83. Динаміка середніх цін експорту досліджуваних круп і продуктів переробки з України в 2016 - 2020 рр., в грошовому вираженні, дол / кг
84. Поточні роздрібні ціни на продукцію за станом на травень 2021 року
85. Частки FMCG-рітейлерів за кількістю точок в Україні за 2017-2019 рр.
86. Частки FMCG-рітейлерів по виручці в Україні за 2017-2019 рр., млрд грн
87. Роздрібний товарооборот офлайн і онлайн торгівлі в Україні в 2019 році, в грошовому вираженні, млрд грн
88. Прогнозна місткість ринку нішевих круп і продуктів переробки в Україні в 2021-2025 рр., тис. т
89. Прогнозна місткість ринку нішевих круп і продуктів переробки в ТОП-10 країнах споживачах в 2021-2025 рр., тис. т
90. SWOT-аналіз ринку нішевих круп і продуктів переробки
91. PEST-аналіз ринку нішевих круп і продуктів переробки
92. Сегментація ринкових ризиків
93. Карта ризиків ринку нішевих круп і продуктів переробки країнами
1. Динаміка обсягу виробництва сільськогосподарської культури - сорго, в натуральному вираженні, тис. т
2. Динаміка обсягу виробництва сільськогосподарської культури - Просо, в натуральному вираженні, тис. т
3. Динаміка обсягу виробництва сільськогосподарської культури - льон-льон (олійний), в натуральному вираженні, тис. т
4. Динаміка обсягу виробництва сільськогосподарської культури - нут в натуральному вираженні, тис. т
5. Динаміка обсягу виробництва сільськогосподарської культури - горох, в натуральному вираженні, тис. т
6. Динаміка обсягу виробництва сільськогосподарської культури - квасоля, в натуральному вираженні, тис. т
7. Динаміка обсягу виробництва сільськогосподарської культури - сочевиця, в натуральному вираженні, тис. т
8. Динаміка експорту досліджуваних круп і продуктів переробки з України в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, тис т.
9. Динаміка експорту досліджуваних круп і продуктів переробки з України в 2016 - 2020 рр., в грошовому вираженні, млн дол
10. Динаміка імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в натуральному вираженні, тис т.
11. Динаміка імпорту досліджуваних круп і продуктів переробки в Україні в 2016 - 2020 рр., в грошовому вираженні, млн дол
12. Динаміка імпорту рослинних протеїнів в Україні в 2019 - 6 міс. 2020 рр., в натуральному вираженні, т.
13. Динаміка імпорту рослинних протеїнів в Україні в 2019 - 6 міс. 2020 рр., в грошовому вираженні, млн грн
14. Динаміка цін на горох шліфований цілий, СРТ-порт, грн / т
15. Експортні ціни на сорго (зерно), СРТ-порт, грн / т
16. Динаміка цін на просо (сировина, зерно), СРТ-порт, грн / т
17. Динаміка цін на нут, СРТ-порт, грн / т
18. Динаміка цін на льон, СРТ-порт, грн / т
19. Динаміка цін на квасолю, СРТ-порт, грн / т
20. Динаміка цін на чечевицю, СРТ-порт, грн / т
21. Динаміка цін на льняну олію наливом, СРТ-порт, грн / т
22. Структура загальновиробничих витрат виробництва, в грошовому вираженні, %
23. Динаміка обсягів пошукових запитів по темі «нішеві крупи і продукти переробки», в натуральному вираженні, тис шт
24. Топ-10 торгових марок круп згідно з рейтинговою оцінкою споживачів у 2020 році
25. Прогнозна місткість ринку нішевих круп і продуктів переробки в Україні в 2021-2025 рр., тис. т