Стригти зелень, не виходячи з кухні: про користь і вигоду вирощування мікрогріну
4520

Стригти зелень, не виходячи з кухні: про користь і вигоду вирощування мікрогріну

З недавніх пір жаргонний вислів «стригти капусту» отримво нове, можна сказати, більш конкретне значення. Виявляється, можна в прямому сенсі брати ножиці і стригти молоду зелень капусти та інших культур, а на її продажі заробляти непогані гроші.

Цей вид продукції називається мікрогрін або мікрозелень. Спосіб її вирощування досить простий. У лоток з субстратом засипають насіння, зволожують і чекають їх проростання. У фазі появи першого справжнього листка рослину зрізають, і продукт готовий. Його можна використовувати як звичайну зелень - робити салати, додавати в різні страви. Перевага мікрогріну полягає в його більшій користь для організму, ніж при використанні дорослих рослин. Справа в тому, що на початковому етапі розвитку паросток отримує всі необхідні речовини з насіння і не вимагає підживлення добривами, до того ж, молоді пагони дуже ніжні і легко засвоюються організмом. Ну і важливим є ще й той момент, що мікронгрін - це просто модно серед прихильників здорового способу життя і правильного харчування.

Раз ви читаєте цю статтю, рекомендуємо матеріал про бізнес-план вирощування органічних ягід

Таким чином, переваги цього бізнесу полягають в тому, що, виростивши мікрозелень на невеликій площі і налагодивши канали збуту, можна досягти від 80% до 300% рентабельності. Витрати на обладнання під мікрогрін теплиці площею 10 соток складуть близько 30 тисяч доларів США і під силу навіть малому бізнесу. Докладний бізнес-план організації підприємства по виробництву мікрогріну готова розробити компанія Pro-Consulting.

Тим, хто хоче виростити мікрозелень для власного споживання, слід звернути увагу на деякі особливості цього процесу.

Також цікавим буде матеріал про бізнес-ідеї, що приносять найбільший прибуток

Вирощувати паростки салату, капусти, буряка, цибулі, кінзи та інших рослин можна прямо на кухні, але корисними вони будуть лише в тому випадку, якщо використовувалися непротравлене хімікатами насіння. Для мікрогріну згодяться звичайні лотки з харчового пластику, але вони повинні бути з дренажними отворами. В якості субстратів підійдуть торф або кокосове волокно. Присипати або не присипати насіння залежить від виду рослини, наприклад, крес-салат треба добре засипати, а простий салат тільки чуть-чуть. Температура для пророщування також встановлюється в залежності від ступеня теплолюбні рослини. Для холодостійких вона знаходиться в проміжку плюс 17-19 градусів Цельсія, для теплолюбних - + 20-22 градуси. Для гарної вигонки зелені температура повинна бути + 22оС - + 25оС вдень і на кілька градусів нижче вночі. Дотримуючись цих умов, можна вже через 8-11 днів отримати найніжніші паростки крес-салату для здорової трапези. Особливо це корисно в період зимового авітамінозу.

 Якщо ви замислюєтеся відкривати свій бізнес, варто почитати про те, що таке бізнес-план підприємства

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами