Ринок хумусу в Україні: близькосхідна кухня стає ще ближчою
2014

Ринок хумусу в Україні: близькосхідна кухня стає ще ближчою

Ринок хумусу в Україні вивчався компанією Pro-Consulting в жовтні 2020 року. Маркетингове дослідження ринку включає визначення основних параметрів виробництва, споживання, зовнішньоекономічної діяльності операторів, виявлення факторів впливу і тенденцій розвитку, що переважають. Готове дослідження ринку хумусу в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ринок хумусу в Україні розвивається під впливом зростання популярності близькосхідної кухні та поширенням в суспільстві ідей здорового харчування. Споживча аудиторія на ринку хумусу в Україні в останні роки значно збільшилася, але місткість ринку ще буде рости в міру збільшення інформованості населення про продукт і розширення географії його продажів. Цьому сприяють різноманітні заходи, такі як Фестивалі вуличної їжі, що проходять в регіонах країни.

Рекомендуємо матеріал про бізнес-ідею виробництва нішевих зернових

В даний час регулярно купують хумус вегетаріанці і вегани, а решта категорії споживачів купують цю страву час від часу як екзотичний делікатес. При формуванні маркетингової стратегії просування на ринку хумусу в Україні аналітики Pro-Consulting рекомендують фокусувати зусилля на жіночій частині аудиторії, оскільки жінки більше цікавляться модними тенденціями в області здорового харчування.

Можливо, вам буде цікаво почитати про бізнес-план вирощування нуту

Моніторинг ринку хумусу в Україні свідчить про переважання на ньому вітчизняної продукції, яке пояснюється розвитком вирощування нуту, коротким терміном придатності готового продукту і порівняно невеликим обсягом ринку.

Перегляньте статтю про аналіз імпорту як частину дослідження ринку

Виробники на ринку хумусу в Україні представлені в основному малими підприємствами, які продають свою продукцію через точки вуличної їжі і невеликі кафе. Промислове виробництво хумусу з реалізацією через торговельні мережі поки обмежене невеликим попитом.

Аналіз ринку хумусу в Україні показує наявність значних перспектив для його розвитку. Так, кількість запитів в мережі інтернет, пов'язаних зі здоровим харчуванням і хумусом збільшилася за останні роки в кілька разів. Виявлено кореляцію зростання запитів і збільшення в Україні посівних площ під нут починаючи з 2018 року.

Ознайомтеся з аналітикою ринку горіхів і сухофруктів в Україні

У 2016 році було проведено дослідження тенденцій поведінки українських споживачів, які дотримуються правильного харчування.

Можливо, вам буде корисна аналітика ринку доставки продуктів в Україні

Хумус відповідає відразу декільком наведеним нижче вимогам до здорової їжі:

  • містить складні вуглеводи;
  • готується з натуральної сировини;
  • при виробництві застосовуються ненасичені жири - рослинне масло.

Таким чином ринок хумусу в Україні має хороші передумови для зростання, проте, у зв'язку зі значною конкуренцією з боку інших здорових продуктів, таких як мюслі, гранола, кіноа, насіння чіа, ягоди годжі, зародки пшениці та інших, ринку потрібна активна інформаційна і рекламна підтримка.

Детальніше про аспекти ведення бізнесу в даній сфері читайте в матеріалі готового маркетингового дослідження ринку хумусу в Україні, доступного для придбання в онлайн магазині Pro-Consulting.

Прочитайте також матеріал про ринок хумусу в Європі і Грузії

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами