Дата підготовки: | Лютий 2020 року |
Кількість сторінок: | 66, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 85 |
Таблиць: | 29 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська, російська, англійська |
Розвиток ринку овочевої консервації прямо залежить від стану виробництва даної товарної групи і споживання. Що стосується виробництва, то основними факторами є кількість збору врожаю, рівень цін на них, ціна за упаковку і транспортування продукції. Споживання залежить від рівня середньої заробітної плати, тенденцій споживчих переваг, розвитку HoReCa.
Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження, яке показало, що на ринок овочевої консервації може негативно впливати кількість площ для посіву, який за останні 3 роки скоротилися на 12%. Ще один фактор - хвороби рослин і шкідники, які впливають на кількість зібраного врожаю, а в наслідку і на закупівельні ціни для виробників овочевої консервації.
Динаміка площ не має пряму залежність з динамікою збору овочів, що говорить про вплив кліматичних факторів (посуха, заморозки, тривалі дощі) і розвитку сільськогосподарських технологій (добрив, засобів захисту рослин, обробної техніки). Сукупність цих факторів впливає на врожайність кожної культури в конкретному році.
У структурі ринку плодово-овочевої консервації 82% ринку займають 4 категорії: консервовані кукурудза, горох, помідори і огірки. В цілому на бобові / зернові (кукурудза, горох, квасоля) припадає 51%, а на консервовані овочі - 49% відповідно.
Український ринок соусів характерний високим рівнем різної продукції. З іншого боку, всі товари даної категорії мають однакове значення, а саме смакова добавка до страв. Рівень конкуренції на ринку соусів високий з боку вітчизняних виробників, переважно. На даному ринку успішність випуску нових товарів залежить від постійного моніторингу споживчих переваг і аналізу конкурентної продукції.
У структурі виробництва майонез і раніше займає більшу частину ринку серед розглянутих соусів - 57%. Білі соуси і гірчиця ділять між собою приблизно рівні частки.
На сьогоднішній день можна стверджувати про стагнацію в сегменті майонезів на ринку соусів і незначне зростання в таких сегментах як кетчуп, гірчиця і готові соуси. Це пояснюється набирає все більшої популярності трендом здорового харчування. Виходячи з цього, українці все частіше замінюють майонез більш легкими соусами або виключають його зі свого раціону. Другий фактор - розвиток популярності кулінарії в Україні, і, як наслідок, зростанням попиту на незвичайні смакові поєднання.
У дослідженні ринку плодово-овочевої консервації та соусів були проаналізовані: консервований горох, квасоля, кукурудза, гриби, огірки, перець, помідори, кабачки, а також майонез, гірчиця, кетчуп і томатна паста, білі соуси, маринади. По кожній досліджуваній категорії було проаналізовано обсяг ринку, виділені основні оператори і їх частки, експорт даної продукції, ціноутворення на ринку. Складено прогнози, а також визначені ризики, бар'єри та фактори впливу на ринок.
1. Загальна характеристика ринків досліджуваної соусної групи і плодово-овочевої консервації в Україні
1.1. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку по кожній досліджуваній групі в 2017-2019 рр. (Виробництво + імпорт - експорт) і динаміка розвитку
1.2. Сегментація і структурування досліджуваних соусної групи і плодово-овочевої консервації (за категоріями, каналам збуту) в 2019 г. - на підставі оцінки
2. Основні оператори ринку
2.1. Структурування операторів (за видами продукції, спеціалізації, регіонально)
2.2. Частки ринку основних операторів в 2019 г. (в розрізі категорій, зазначених в таблицях в якісних межах дослідження) 11
3. Експорт на ринку досліджуваних соусної групи і плодово-овочевої консервації з України (обсяги в 2017-2019 рр., Структура по досліджуваним категоріям і видам упаковки, географія, частки експортерів в 2019 г.)
4. Ціна та ціноутворення на ринку досліджуваних соусної групи і плодово-овочевої консервації в Україні. Асортимент продукції, представлений на ринку
4.1. Середні поточні роздрібні ціни на продукцію з досліджуваних категорій (на підставі даних лінійної роздрібної торгівлі та інтернет-магазинів супермаркетів)
4.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
5. Прогнозні показники розвитку ринків (кожної досліджуваної категорії) в 2020-2022 рр.
6. Інвестиційна привабливість галузі
6.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
6.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
6.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку
1. Ємність ринку консервованого гороху в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
2. Місткість ринку консервованої квасолі в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
3. Місткість ринку консервованої кукурудзи в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
4. Ємність ринку консервованих грибів в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
5. Ємність ринку категорії огірків, в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
6. Ємність ринку категорії консервованих перців, в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
7. Ємність ринку категорії консервованих томатів, в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
8. Ємність ринку категорії консервованих кабачків, в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
9. Ємність ринку категорії консервованих овочевих асорті, в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
10. Ємність ринку гірчиці в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
11. Місткість ринку кетчупу і томатних соусів в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
12. Ємність ринку категорії майонез в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
13. Місткість ринку категорії білих соусів, в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
14. Ємність ринку категорії маринадів, в Україні в 2017- 2019 роки, в натуральному вираженні, тон
15. Основні оператори на ринку України в 2019 р.
16. Спеціалізація ТОП виробників плодоовочевої консервації в 2019 р.
17. Спеціалізація ТОП виробників соусів в 2019 р.
18. Поточні середні роздрібні ціни на плодово-овочеву консервацію в 2019 році
19. Поточні середні роздрібні ціни на категорію соусів в Україні в 2019 році.
20. Обсяги ринку плодово-овочевої консервації в Україні в 2019 році в грошовому вираженні
21. Обсяги ринку соусів в Україні в 2019 році в грошовому вираженні
22. Прогнозні показники розвитку ринку плодово-овочевої консервації в Україні
23. Прогнозні показники розвитку ринку соусів в Україні
24. Загальний SWOT-аналіз ринку плодоовочевої консервації України
25. Загальний SWOT-аналіз ринку категорії соусів України
26. PESTLE - аналіз ринку плодоовочевої консервації
27. PESTLE - аналіз ринку соусів
28. Сегментація ринкових ризиків
29. Карта ризиків для ринку плодоовочевої консервації і соусів
1. Обсяги виробництва плодоовочевої консервації в Україні в 2017- 2019 рр., в натуральному вираженні, тон
2. Обсяги виробництва соусів в Україні в 2017- 2019 роки., в натуральному вираженні, тон
3. Основні каналу збуту плодоовочевої консервації на підставі імпорту 2019 року
4. Основні каналу збуту соусів на підставі імпорту 2019 року
5. Структура ринку плодово-овочевої консервації України в 2019 році, в натуральному вираженні
6. Структура ринку соусів України в 2019 році, в натуральному вираженні
7. Частки виробників на ринку гірчиці в 2019 р. в натуральному вираженні, тон
8. Частки виробників на ринку кетчупу і томатних соусів в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
9. Частки виробників на ринку майонезу в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
10. Частки виробників в категорії соуси, крім майонезу, кетчупу і томатних, соєвого соусу і гірчиці в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
11. Частки виробників на ринку консервованого гороху в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
12. Частки виробників на ринку консервованої квасолі в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
13. Частки виробників на ринку консервованої кукурудзи в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
14. Частки виробників в категорії овочі та овочеве асорті з додаванням оцту в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
15. Частки виробників в категорії овочі та овочеве асорті в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
16. Частки виробників на ринку консервованих грибів в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
17. Частки виробників консервованих томатів в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
18. Експорт категорій плодоовочевої консервації в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
19. Динаміка експорту категорії овочевого асорті в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
20. Динаміка експорту категорії консервованого гороху в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
21. Динаміка експорту категорії консервованих грибів в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тонн
22. Динаміка експорту категорії консервованих кабачків в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
23. Динаміка експорту категорії консервованої кукурудзи в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
24. Динаміка експорту категорії консервованих огірків в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
25. Динаміка експорту категорії консервованих перців в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
26. Динаміка експорту категорії консервованих томатів в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
27. Динаміка експорту категорії консервованої квасолі в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
28. Експорт соусної категорій в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
29. Динаміка експорту категорії білих соусів в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
30. Динаміка експорту категорії готової гірчиці в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
31. Динаміка експорту категорії інших соусів в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
32. Динаміка експорту категорії кетчупу в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
33. Динаміка експорту категорії майонезів в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
34. Динаміка експорту категорії маринадів в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
35. Динаміка експорту категорії соєвих соусів в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
36. Динаміка експорту категорії соусів на томатної основі в Україні, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тон
37. Структура експорту плодоовочевої консервації категорії в 2019 р., в натуральному вираженні
38. Структура експорту соусної категорії в 2019 р., в натуральному вираженні
39. Експорт категорії плодовоовочевої консервації за видами упаковки в 2019 р. в натуральному вираженні, тон
40. Експорт соусної категорії за видами упаковки в 2019 р. в натуральному вираженні, тон
41. Експорт категорії готової гірчиці за видами упаковки в 2019 р. в натуральному вираженні, тон
42. Експорт категорії інших соусів за видами упаковки в 2019 р. в натуральному вираженні, тон
43. Експорт категорії кетчупів за видами упаковки в 2019 р. в натуральному вираженні, тон
44. Експорт категорії майонезів за видами упаковки в 2019 р. в натуральному вираженні, тон
45. Експорт категорії соєвих соусів за видами упаковки в 2019 р. в натуральному вираженні, тон
46. Експорт категорії соусів на томатної основі за видами упаковки в 2019 р. в натуральному вираженні, тон
47. Географія експорту категорії плодовоовочевої консервації в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
48. Географія експорту категорії асорті в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
49. Географія експорту категорії баклажан в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
50. Географія експорту категорії консервований горох в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
51. Географія експорту категорії консервовані гриби в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
52. Географія експорту категорії консервованої кукурудзи в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
53. Географія експорту категорії консервованих огірків в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
54. Географія експорту категорії консервованих перців в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
55. Географія експорту категорії консервованих томатів в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
56. Географія експорту категорії консервованої квасолі в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
57. Географія експорту соусної категорії в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
58. Географія експорту категорії білий соус в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
59. Географія експорту категорії гірчиця в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
60. Географія експорту категорії інші соуси в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
61. Географія експорту категорії кетчуп в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
62. Географія експорту категорії майонез в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
63. Географія експорту категорії маринади в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
64. Географія експорту категорії соєвий соус в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
65. Географія експорту категорії томатний соус в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
66. Частки експортерів в категорії плодоовочевої консервації в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
67. Частки експортерів в категорії овочевого асорті в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
68. Частки експортерів в категорії консервований горох в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
69. Частки експортерів в категорії консервовані гриби в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
70. Частки експортерів в категорії консервована кукурудза в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
71. Частки експортерів в категорії консервовані огірки в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
72. Частки експортерів в категорії консервований перець в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
73. Частки експортерів в категорії консервовані томати в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
74. Частки експортерів в категорії консервована квасоля в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
75. Частки експортерів в категорії соусів в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
76. Частки експортерів в категорії білий соус в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
77. Частки експортерів в категорії гірчиця в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
78. Частки експортерів в категорії інший соус в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
79. Частки експортерів в категорії кетчуп в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
80. Частки експортерів в категорії майонез в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
81. Частки експортерів в категорії маринад в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
82. Частки експортерів в категорії соєвий соус в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
83. Частки експортерів в категорії соусів на томатної основі в 2019 р., в натуральному вираженні, тон
84. Структура собівартості компаній з виробництва плодоовочевої консервації в Україні
85. Структура собівартості компаній з виробництва соусів в Україні