Бізнес-план вирощування обліпихи: дівчаток і хлопчиків розсаджуємо правильно

Бізнес-план вирощування обліпихи: дівчаток і хлопчиків розсаджуємо правильно

Бізнес-план вирощування обліпихи в Україні підготовлений компанією Pro Capital Investment після визначення високої інвестиційної привабливості даного напрямку агробізнесу. Готовий бізнес-план вирощування обліпихи доступний для придбання в онлайн магазині на сайті компанії.

Обліпиха - це добре відома в нашій країні рослина. Колись з її ягід готували смачне варення, але пізніше це дерево більше використовувалося як садова прикраса. В останні роки попит на обліпихові ягоди в Україні і в світі динамічно зростає. Так, за п'ять років з 2012 по 2017 рік глобальний обсяг ринку обліпихи і продуктів її переробки збільшився на 40% і досяг 18 млрд доларів США.

Також почитайте про бізнес-ідеї вирощування журавлини

Виробництво ягід обліпихи все ще є нішевим напрямком вітчизняного садівництва, що характеризується невисоким рівнем конкуренції і підвищеною прибутковістю, яка ще більше виростає, якщо поєднати вирощування ягід і їх переробку. Разом з тим, правильно організувати обліпихову плантацію не так вже й просто, оскільки в цій справі є деякі тонкощі. Плюси і мінуси обліпихового бізнесу виглядають наступним чином:

Також вас зможе зацікавити матеріал про бізнес-ідеї вирощування жимолості

Бізнес-план вирощування обліпихи від компанії Pro Capital Investment спрямований на побудову максимально ефективного обліпихового господарства. Проектом передбачено засадити обліпихою площу в 10 га, а зібраний урожай продавати на внутрішньому ринку в свіжому і замороженому вигляді.

Ділянку для посадки обліпихи необхідно вибирати з урахуванням придатності ґрунту для хорошого розвитку рослини. Обліпиха любить пухкий багатий органічними речовинами, але не перезволожений, ґрунт і багато світла. Чоловічі і жіночі дерева будуть висаджуватися в оптимальному співвідношенні для запилення. Оскільки обліпиха починає плодоносити на 3-4 рік життя, бізнес-планом передбачено закупівлю дворічних саджанців для того, щоб отримати перший урожай і почати продажі вже на другий рік існування підприємства.

У нас на сайті доступний до покупки готовий бізнес-план вирощування обліпихи - ознайомтеся

Розрахунки, зроблені в рамках бізнес-плану вирощування обліпихи, показують, що витрачені на його реалізацію фінансові кошти повернуться до інвестора у вигляді прибутку протягом менше чотирьох років (45,4 місяці).

Раз ви дочитали матеріал до кінця, рекомендуємо дізнатися більше про бізнес-план вирощування органічних ягід в Україні

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: