Бізнес-ідея вирощування кроликів: пухнастих ставимо на потік

Бізнес-ідея вирощування кроликів: пухнастих ставимо на потік

Кролівництво є одним з найбільш доступних для підприємців-початківців напрямків тваринництва. Кролики все роблять швидко - швидко розмножуються, швидко ростуть, тому оборот коштів у кролячої ферми відбувається теж швидко, що, при наявності стабільних каналів реалізації, дозволяє в короткий термін окупити інвестовані в неї кошти.

Також вас може зацікавити бізнес-план вирощування равликів

Світовий ринок кролятини також вселяє оптимізм в кролівників. За прогнозом дослідницької компанії IndexBox, до 2025 року натуральний обсяг цього ринку досягне 1,8 млн тон, а щорічне зростання очікується в середньому на 2,3%. Хоча основними споживачами м'яса кроликів в світовому масштабі є Китай, Північна Корея і Єгипет, думається, що і жителі України не залишаться в стороні від глобального тренду, так як кролятина володіє чудовими дієтичними властивостями і відмінно підходить людям, які дотримуються здорового харчування.

Пропонуємо Вам ознайомитися з матеріалом про бізнес-план перепелиної ферми

Бізнес-ідея розведення та вирощування кроликів має і досить істотні ризики, які необхідно враховувати при складанні бізнес-плану майбутнього господарства. Головними факторами цих ризиків є:

• висока смертність молодняка;
  • чутливість кроликів до умов утримання:
    • температури;
    • вологості;
    • просторості;
    • рівня шуму;
    • складу корму.

Ще вам може бути корисна стаття про бізнес-план свинарської ферми

Забезпечити здоров'я поголів'я допоможуть вакцинація і суворе дотримання технології на всіх етапах виробництва. Перш ніж братися за справу, бажано якомога більше дізнатися про тонкощі розмноження кроликів і догляд за ними, а бізнес-план з усіма розрахунками допоможе скласти компанія Pro Capital Investment.

Якщо ви не впевнені, що вам потрібне фінансове планування при розширенні або створенні бізнесу, почитайте про те, що таке бізнес-план підприємства, і навіщо він потрібен

Якщо ви мрієте розводити кроликів, але не хочете відразу ризикувати великими грошима, то почати можна з малого, щоб потім набирати досвід і нарощувати виробництво. 2-3 тис. доларів вистачить для придбання двох міні-ферм, населення яких забезпечать три кролематки і самець. Одна кролиця приносить потомство 5-6 разів на рік по 6-9, іноді і більше, кроленят. Кожне кроленя відгодовується протягом 3-4 місяців до ваги 2-4 кг, потім йде на реалізацію. Виробництво безвідходне, оскільки продавати можна як м'ясо, так і шкурки, і навіть послід на добрива. До речі, серед готових маркетингових досліджень компанії Pro-Consulting є аналіз ринку добрив з кролячого посліду. Його результати свідчать, що попит на такі добрива в Україні підвищується в міру зростання органічного напрямку землеробства.

Почитайте ще про бізнес-план осетрової ферми в Україні

Описана вище кроляча міні-ферма може стати відправною точкою для розвитку бізнесу без додаткових вкладень, а тільки за рахунок реінвестування прибутку. При цьому цілком досяжне щорічне подвоєння продуктивності. Для більш ґрунтовного відпрацювання всіх деталей бізнес-ідеї та складання бізнес-плану з усіма розрахунками можна звернутися в компанію Pro Capital Investment.

Якщо у вас ще є пару хвилин, рекомендуємо матеріал про бізнес-план молочної ферми