Бізнес-план виробництва комбікорму: допоможемо фермерам з кормами

Бізнес-план виробництва комбікорму: допоможемо фермерам з кормами

Компанією Pro Capital Investment складений бізнес-план комбікормового заводу, розробка якого проведена в зв'язку з високою інвестиційною привабливістю відповідного напряму бізнесу, яка була підтверджена фінансовими розрахунками в рамках зазначеного проекту. Готовий бізнес-план виробництва комбікорму в Україні можна придбати на сайті компанії.

Україна має в своєму розпорядженні величезними можливостями по вирощуванню зернових культур, що володіють високою поживною цінністю. Потенціал, пов'язаний з даним напрямком сільського господарства вже використовується вітчизняними аграріями для нарощування експорту сировини, але це далеко не повне використання зазначеного потенціалу. Вигідніше розвивати переробку зібраного врожаю на території країни, а за кордон відправляти продукцію з більшою доданою вартістю.

Одним із видів такої переробки стане випуск комбікормів для великої рогатої худоби, свиней, птиці та інших сільськогосподарських тварин. Це послужить каталізатором для розвитку вітчизняного тваринництва, продукцію якого можна поставляти на відкриті ринки ЄС, Близького Сходу, Китаю, інших країн і регіонів.

Якщо ви читаєте цю статтю, вам буде цікаво ознайомитися з оглядом ринку комбікормів і преміксів України

Оптимальне харчування тварин за допомогою збалансованого комбікорму дозволяє отримати додатково 250-300 літрів молока, в свинарстві - 30-40 кг свинини, в птахівництві - 800-900 штук яєць за кожну використану тонну.

У сучасних умовах все більше тваринницьких господарств намагаються працювати по найбільш ефективним методикам утримання тварин, а значить потреба в комбікормах буде тільки зростати. Якщо раніше зростання спостерігалося тільки у виробництві кормів для птиці, то починаючи з 2019 року пожвавилося свинарство, продовжила вдосконалюватися структура поголів'я великої рогатої худоби, прискорився розвиток інших тваринницьких напрямків.

У магазині готових проектів доступний до покупки готовий бізнес-план комбікормового заводу (потужність 5 тонн/год)

Бізнес-план комбікормового заводу, складений компанією Pro Capital Investment, передбачає створення підприємства, здатного виробляти до п'яти тон високоякісного комбікорму в годину. Для організації виробництва знадобиться ділянка площею 4,5 га, який можна придбати у власність або орендувати на тривалий термін.

Новостворений комбікормовий завод буде випускати як повноцінні корми для різних видів тварин, так і концентровані кормові добавки в їх раціон. Передбачається навіть можливість випуску комбікормів за рецептами клієнтів.

Відповідно до фінансових розрахунків, виконаних в рамках бізнес-плану комбікормового заводу, рентабельність продажів підприємства складе 11,3%, що дозволить окупити вкладені інвестиції протягом трьох з невеликим років (39,9 місяці).

Також вам буде цікаво почитати про бізнес-ідею створення свинарської ферми

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: