Бізнес-план свинарської ферми: підсмоктування після опоросу, а потім відгодівля
4817

Бізнес-план свинарської ферми: підсмоктування після опоросу, а потім відгодівля

Компанією Pro Capital Investment розроблений бізнес-план свинарського господарства, яке буде забезпечувати внутрішній ринок високоякісною свининою і субпродуктами, крім того присадибні господарства населення зможуть купувати у нього поросят для самостійної відгодівлі. Готовий бізнес-план свинарського комплексу можна замовити у відповідному розділі нашого сайту.

Свинарством в Україні займалися з незапам'ятних часів, а свинина є традиційним продуктом харчування українців. Байки і анекдоти про особливу любов наших співвітчизників до сала з'явилися не на порожньому місці. Однак в даний час свиняче м'ясо, сало та інші продукти свинарства знаходяться далеко не на провідних місцях у меню середнього українця. За рівнем споживання свинини - 12,3 кг на людину в рік - ми далеко відстали від європейських країн. Наприклад, в Данії з'їдають 77 кг свинячого м'яса на кожного жителя, в Угорщині - 62 кг, в Німеччині - 57 кг, в Польщі - 42 кг. Близьким до цих європейських показників був український рівень споживання свинини 80-х років минулого століття - 53 кг.

З урахуванням наведених даних стає зрозумілим, що потенціал зростання ринку продуктів свинарства в нашій країні величезний, і якщо правильно взятися за цю справу, то на ньому можна непогано заробити.

Читати про бізнес-ідею виробництва молочної продукції

Бізнес-план свинарської ферми розроблений з урахуванням використання найпередовіших технологій розведення та вирощування свиней, при яких продукції підприємства буде мати досить високу конкурентоздатність на внутрішньому та міжнародному ринках.

Свинарський комплекс складається з 4-х технологічних блоків:

  • утримання свиней;
  • годування свиноматок, поросят і молодняку;
  • організація бійні;
  • первинна обробка м'яса.

На підприємстві застосовується технологія рівномірно-поточного цілорічного виробництва свинини. Якщо коротко, то це виглядає так:

1) важкосупоросні свиноматки надходять в секцію підсосних свиноматок за 14 днів до опоросу;

2) після опоросу матки знаходяться з поросятами до 28 днів;

3) маток переводять в секцію відтворення, а поросят - в секцію відгодівлі молодняку.

Бізнес-план підприємства: поняття, структура, приклади - читати

На фермі буде організовано автоматизоване годування тварин сухими кормами. При цьому варіанті, що використовується на 80% сучасних ферм, легше підтримувати необхідні санітарно-гігієнічні умови в приміщенні, а значить підопічні менше хворіють і краще набирають вагу.

Для утримання стада свиней в 300 голів, загальна площа виробничих приміщень повинна складати близько 5000 м2. За бажанням замовника, бізнес-план свинарської ферми може бути масштабований аналітиками Pro Capital Investment відповідно до наявних можливостей.

Замовити бізнес-план по стандартам UNIDO

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами