Тваринництво буває різне: розроблений бізнес-план равликової ферми

Тваринництво буває різне: розроблений бізнес-план равликової ферми

Що людина уявляє собі, коли мова йде про бізнес в аграрній сфері? Швидше за все це поле: трактори, комбайни - оранка, сівба, збирання; або ферма: корови, свині - годівля, доїння, відправка на м'ясо. Для організації такого виробництва необхідні великі площі, солідні витрати сил і грошей. Однак є в Україні ніші більш камерні, але не менш дохідні ніж традиційне сільське господарство. Причому ці ніші розташовані на зростаючих ринках.

Готовий бізнес-план вирощування виноградних равликів

Візьмемо ринок риби і морепродуктів. За останні п'ять років він збільшився на 17% в світовому масштабі, в грошовому вираженні перевищив 45,5 млрд доларів США і його зростання триває.

Хтось може сказати, що води України бідні ресурсами і тут особливо немає звідки брати морепродукти, і буде частково прав. Разом з тим, інтелект людини дозволяє їй «не чекати милостей від природи», а самому займатися вирощуванням морепродуктів. Наприклад, ми не так давно писали про організацію в Україні лососевої ферми. А зараз мова піде про інший «морепродукт», який прижився і добре себе почуває на суші - виноградного равлика.

Готові дослідження ринків галузі харчової промисловості

Ці молюски поки не є звичайною складовою раціону українців, незважаючи на те, що мають відмінні дієтичні властивості. Але в світі равлики дуже популярні. Пальму першості за їх споживання тримають середземноморські країни Європи - Франція, Іспанія, Італія. І кожна з них, маючи власне виробництво равликів, ще й змушена їх імпортувати. Так, у Франції імпортом покривається 80% внутрішнього ринку равликів, в Іспанії - 65%, в Італії - 55%. Популяризація середземноморської кухні в світі сприяє зростанню попиту на равликів в інших регіонах, в тому числі і в Україні.

Дивитися шаблон бізнес-плану вирощування креветок

Тому немає нічого дивного, що в нашій країні з'являється все більше равликових ферм. Переваги у цього виду бізнесу наступні:

Для того, щоб створити равликову ферму продуктивністю 2 тонни на рік, потрібно порівняно небагато: приміщення площею 300 м2, ділянка в 16-17 соток, чотири людини персоналу і деяке обладнання.

Загальний обсяг необхідних коштів для проекту становить близько 50 тис. євро, а розрахункова рентабельність продажів майбутнього підприємства - 30-35%.

Домогтися максимальної віддачі від інвестицій в равликову ферму можна шляхом ретельного виконання бізнес-плану, підготовленого аналітиками Pro-Consulting.

Бізнес-план на замовлення

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: