Порівняльний аналіз ринкових умов Запоріжжя та Дніпра для відкриття стоматологічної клініки: чиї зуби лікувати вигідніше?

Вибір місця розташування майбутнього підприємства дуже важливий для успішності його роботи, адже перенести вже організований бізнес набагато складніше, ніж правильно вибрати його локацію спочатку. З цією метою, за замовленням майбутнього інвестора, аналітиками компанії Pro-Consulting і був проведений порівняльний аналіз ринкових умов Запоріжжя і Дніпра для відкриття стоматологічної клініки. Результати даного маркетингового дослідження, так само як і інші готові дослідження ринків, можна придбати на нашому сайті.

Купити цей аналіз ринку

Стоматологія - це найпоширеніший в Україні напрямок приватної медицини. Вона займає близько 60% всього обсягу вітчизняного ринку медичних послуг. Типове підприємство в цій сфері це невеликий кабінет на два-три крісла. Більш великі мережеві клініки знаходяться на другому місці за поширеністю. Найменш популярні стоматологічні кабінети в багатопрофільних медичних клініках.

У зв'язку з явним занепадом в Україні державної медицини, ринок приватних медпослуг, в тому числі і стоматологічних, продовжує розвиватися. Стримуючими факторами для нього є: з одного боку - купівельна спроможність потенційних клієнтів, з іншого - наявність фінансових засобів і кваліфікованих кадрів для створення нових медустанов. Розвитку ринку і якісному становленню вітчизняної стоматології заважає також демпінг з боку державної та комунальної медицини, хоча для менш заможних верств населення можливість отримати дешеві, хоч і менш якісні, послуги є безсумнівним плюсом.

Дивитися концепцію бізнес-плану стоматологічної клініки

Середня заробітна плата українців останнім часом зростає, але це зростання нерівномірне по регіонах нашої країни. Так, за підсумками семи місяців поточного року в Запоріжжі потенційні пацієнти стоматологів в середньому заробляли 10,9 тис. гривень на місяць, що на 22,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Дані по заробітній платі в Запоріжжі вселяють оптимізм в учасників ринку стоматології, але ситуація з цим в Дніпрі все ж трохи краща. Дніпряни мали приблизно на 360 гривень більший щомісячний середній дохід, хоча темпи зростання зарплати в цьому році тут несуттєво нижчі.

При складанні порівняльної характеристики Запоріжжя і Дніпра для відкриття стоматологічної клініки фахівці Pro-Consulting порівнювали не тільки заробітні плати жителів цих міст, а й інші, не менш важливі, параметри ринкового середовища. Детально ознайомитися з результатами проведеної роботи можна після придбання готового дослідження в нашому магазині.

Замовити індивідуальне дослідження ринку

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: