Ринок соєвого та соняшникового шроту в Україні: кормова база для закордонних тварин

Ринок соєвого і соняшникового шроту в Україні проаналізовано компанією Pro-Consulting за період 2016-2019 років. В процесі роботи досліджено основні параметри зазначеного ринку, визначені діючі на ньому фактори впливу і переважаючі тенденції розвитку. Готовий аналіз ринку соєвого і соняшникового шроту в Україні можна придбай в онлайн магазині на сайті компанії.

Олійні культури відіграють значну роль в українському сільському господарстві та економіці країни в цілому. Україна є світовим лідером з виробництва та експорту соняшникової олії. Соняшник в 2019 році обіймав 66,9% площ під олійними культурами і становив 68,6% в загальному обсязі збору олійних. Соя, що знаходиться на другому місці мала частки 16,1% і 17,5% відповідно.

Також вам може бути цікава аналітика з анотації до готового аналізу ринку технічних конопель, її насіння і продуктів переробки з неї в Україні (2020 рік)

Параметри ринку соєвого і соняшникового шроту є похідним від виробництва масел. Шрот цінується як високоякісний концентрований корм для сільськогосподарських тварин. Однак негативні тенденції, характерні в останні роки для української тваринницької галузі, за винятком птахівництва, а саме скорочення поголів'я худоби, сприяють зменшенню попиту на соєвий і соняшниковий шрот на внутрішньому ринку.

У нас на сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку соєвого і соняшникового шроту України (2020 рік)

Аналіз ринку соєвого і соняшникового шроту в Україні показує, що майже весь вироблений в нашій країні шрот йде на експорт. Так, в сегменті соняшникового шроту за кордон поставляється майже 95% продукції. Небагато компаній, що мають тваринницькі підрозділи, такі як Філія ВКПК ТОВ Вінницька птахофабрика, ПрАТ Вовчанський олійноекстракційний завод, ТОВ Катеринопільський елеватор використовують випущений шрот у власних потребах.

Рекомендуємо також ознайомитися з матеріалом про ринок соняшникової олії в Україні

За результатами аналізу ринку соєвого і соняшникового шроту зроблено висновок про підвищення рівня конкуренції і зниження концентрації на ньому за досліджуваний період. Особливо помітна ця тенденція в секторі соняшникової шроту, на ринку соєвого шроту перші чотири компанії все ще займають 56% його обсягу. Прогнози про подальший розвиток ринку соєвого і соняшникового шроту в Україні можна буде робити після визначення ступеня впливу на нього введених в країні карантинних обмежень.

Якщо у вас є ще пара хвилин, почитайте про результати аналізу ринку комбікормів і преміксів України

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: