Ринок напівфабрикатів східної кухні в Україні: кулінарна подорож, не виходячи з дому
909

Ринок напівфабрикатів східної кухні в Україні: кулінарна подорож, не виходячи з дому

Ринок напівфабрикатів східної кухні в Україні вивчався компанією Pro-Consulting за період 2017-2020 років. Маркетингове дослідження ринку дозволило визначити його основні характеристики, показники виробництва та імпорту, розподіл часток і цінові політики найбільших операторів, тенденції подальшого розвитку цієї сфери бізнесу. Готовий аналіз ринку креветок, напівфабрикатів суші і вонтонів в Україні в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ринок напівфабрикатів східної кухні в Україні розвивається завдяки зростанню популярності таких колись екзотичних, а для багатьох вітчизняних споживачів звичних страв, як суші, роли, вонтони, локшина удон, різні супи та інші страви кухонь Китаю, Японії, Індії, країн Південно-Східної Азії.

Можливо, вам буде цікаво прочитати про ринок доставки суші в Лос-Анджелесі

Найбільша кількість закладів громадського харчування, що спеціалізуються на східній кухні розташовані в Києві та інших великих містах нашої країни.

Разом з тим, моніторинг ринку напівфабрикатів східної кухні в Україні показує, що асортимент продукції, яку можна придбати в супермаркетах або інших торгових точках, щоб згодом приготувати східну страву в домашніх умовах, менший, ніж вибір ресторанних страв. Так, в наших магазинах поки не можна купити заморожені вонтони, хоча тісто для цієї страви, що нагадує пельмені, вже можна знайти на спеціалізованих інтернет-майданчиках. Зате в офлайнових або онлайнових торгових точках легко можна придбати всі інгредієнти для суші і порадувати домашніх будь-яким різновидом цієї японської страви, приготованої своїми руками.

Також на сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку HoReCa в Україні (2021 рік) - ознайомтеся з анотацією і структурою готового звіту. Ми можемо досліджувати будь-які ринки України та світу

Моніторинг ринку напівфабрикатів східної кухні в Україні показує, що найбільш розвиненим є сегмент морепродуктів, в якому особливо виділяються креветки. Ці ракоподібні відносяться до одного з найпоширеніших компонентів східних кухонь. У нашій країні креветки в основному імпортні і пропонуються в замороженому вигляді. Однак на ринку морепродуктів в Україні вже стали з'являтися українські креветочні ферми, що пропонують свою свіжу продукцію.

Також прочитайте про ринок халви і східних солодощів в Україні

Споживчий аналіз ринку морепродуктів як сегменту ринку креветок, напівфабрикатів суші і вонтонів в Україні свідчить про те, що найбільшу перевагу наші співвітчизники віддають варено-замороженим креветкам торгових марок VICI і Водний світ. Трендом розвитку ринку морепродуктів в Україні є збільшення попиту на упаковану брендовану продукцію, що викликає більшу довіру у покупців в плані безпеки, а продажі заморожених креветок на вагу скорочуються.

Крім креветок, в процесі аналізу ринку напівфабрикатів східної кухні в Україні розглядалися сегменти суші і вонтонів.

Рекомендуємо вам матеріал про ринок риби і морепродуктів в Україні

Дослідження ринку суші дозволило визначити, що найбільша його частка - близько 75% - належить спеціалізованим закладам - ​​ресторанам і суші-барам. Готові суші, що продаються в продуктових відділах супермаркетів, більш доступні за ціною, але поступаються ресторанної продукції за смаковими якостями.

Ринок вонтонів в нашій країні охоплено закладами громадського харчування на 97%, решта припадає на українців, які готують вонтони в домашніх умовах. Просування заморожених вонтонів може стати однією з точок розвитку ринку напівфабрикатів східної кухні в Україні.

На сайті доступний до покупки аналіз ринку креветок, напівфабрикатів суші і вонтонів в Україні (2021 рік) - ознайомтеся зі структурою звіту

В результаті маркетингового дослідження ринку напівфабрикатів східної кухні в Україні були виділені наступні фактори, що істотно на нього впливають:

  • карантинні обмеження, введені у зв'язку з пандемією COVID-19;
  • висока ступінь імпортозалежності ринку - майже всі інгредієнти: рис, водорості, соуси, морепродукти і так далі надходять з-за кордону;
  • порівняно невелика споживча аудиторія - страви східної кухні в Україні ще не перейшли в категорію повсякденної їжі;
  • низький рівень платоспроможності населення обмежує можливості для розвитку ринку напівфабрикатів східної кухні в Україні.

Детальніше про поточний стан та інвестиційну привабливість даної сфери бізнесу читайте в матеріалах готового аналізу ринку креветок, напівфабрикатів суші і вонтонів в Україні, розміщеного в онлайн-магазині Pro-Consulting.

Також прочитайте про ринок заморожених м'ясних і рибних напівфабрикатів України

Ми підготували для вас короткий перелік готових проектів на цю і суміжні теми. Дані проекти можуть бути актуалізовані і розширені за товарними і географічними межами під ваші цілі:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами