Ринок нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні: прибуткова альтернатива традиційному харчуванню
1964

Ринок нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні: прибуткова альтернатива традиційному харчуванню

Ринок нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні вивчався компанією Pro-Consulting за період 2016-2020 років. Маркетингове дослідження ринку включає загальні показники: обсяги виробництва, імпорту і експорту продукції; вимоги державного регулювання; особливості цінових політик операторів; виявлені фактори впливу і тенденції розвитку даного напрямку бізнесу. Готовий аналіз ринку нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ринок нішевих круп в Україні включає продукцію із зернових, зернобобових, олійних культур, таких як просо, сорго, сочевиця, горох, квасоля, нут, льон та інших, у яких вже є певна цільова аудиторія споживачів в нашій країні і за її межами.

Ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку

Виробництво і переробка нішевих продуктів привертає увагу суб'єктів аграрної та харчової галузей, оскільки ринок нішевих круп і продуктів з них має ряд переваг перед традиційними ринками, а саме:

  • невелика кількість конкурентів;
  • підвищена маржинальність;
  • значний експортний потенціал.

Вихід на ринок нішевих круп і продуктів їх переробки дозволяє фермерам і агрохолдингам диверсифікувати ризики для бізнесу, пов'язані з виникненням несприятливої ​​кон'юнктури в секторах традиційних культур.

Також прочитайте огляд ринку хумусу в Україні

Останнім часом у фокусі уваги операторів ринку нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні виявилися зернобобові культури. У 2018 році на міжнародному рівні була проведена масштабна роз'яснювальна кампанія про значення зернобобових для забезпечення продовольчої безпеки і здорового харчування людей. Бобова продукція може служити відмінним джерелом білка, замінюючи молочні та м'ясні продукти. Особливо це важливо для регіонів, де м'ясо і молоко недоступне населенню через природні або економічні умови. На 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН заснований Всесвітній день зернобобових, який щорічно відзначається 10 лютого. У 2019 заходи, присвячені цьому святу, вперше пройшли в Україні, зокрема в Національному університеті біоресурсів і продовольства. Програма включала рекомендації щодо вирощування, переробки і споживанню зернобобових.

На сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку продуктів переробки нішевих круп України (2021 рік) - ознайомтеся зі структурою готового звіту по ринку

Моніторинг ринку нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні показує, що зернобобові культури в нашій країні вирощуються в основному на експорт. Так, головним напрямком поставок українського гороху є Індія. Однак з 2018 року ця країна стала застосовувати обмежувальні квоти на імпорт зернобобових для підтримки власних сільгоспвиробників.

Крім гороху, на ринку нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні активно розвиваються сегменти:

  • квасолі;
  • хумусу;
  • рослинних протеїнів.

Тенденція зростання попиту на рослинні замінники м'яса і ковбаси викликана поширенням інформації про шкоду продуктів тваринного походження, зростанням кількості вегетаріанців і веганів.

Також ознайомтеся з оглядом ринку рослинного молока в Україні

Аналіз ринку нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні дозволив дослідити цінові політики виробників та дистриб'юторів, виявити фактори, що мають на них найбільший вплив.

Так, виробники ринку нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні при визначенні ціни враховують:

  • вартість сировини;
  • зарплати працівників;
  • амортизацію обладнання;
  • логістичні, маркетингові та адміністративні витрати;
  • ступінь унікальності пропозиції.

Можливо, вам стане в нагоді і огляд ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в Україні

Зовнішніми факторами, що впливають на ціну продукції ринку нішевих круп, є:

  • напруженість конкурентного середовища і цінові маневри конкурентів;
  • баланс попиту і пропозиції на ринку;
  • складові макроекономічної ситуації в країні - рівень інфляції, валютні курси, зміни держрегулювання та ін.

Якщо ви шукаєте прогнозні показники та інші дані про свій ринок, просто зв'яжіться з Pro-Consulting - ми направимо вам бриф для підготовки комерційної пропозиції

Дистриб'ютори на ринку нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні додають до ціни виробника свої витрати на:

  • маркетинг;
  • організацію збуту;
  • транспортування;
  • зберігання.

Отримати повну інформацію про розглянуті напрямки бізнесу можна з матеріалів маркетингового дослідження ринку нішевих круп і продуктів їх переробки в Україні, які доступні для придбання в магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Також вам знадобиться ще один матеріал про ринок круп в Україні - почитайте

Дата розміщення: 29.09.2021
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами