in stock

Аналіз ринку бакалії України. 2020 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Вересень 2020 року
Кількість сторінок: 45 Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 9
Таблиць: 10
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: Російська
21300 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку бакалії в Україні. У звіті розглянуті тенденції ринку, динаміка виробництва, експорт / імпорт продуктів бакалії, а також основні оператори ринку і перспективи його розвитку.
Відповідно до сучасної торговельної класифікації до продовольчим бакалійним товарів відносяться:
- крупа
- борошно
- макаронні вироби
- цукор
- крохмаль
- харчові концентрати
- дріжджі
- чай і чайні напої
- кава і кавові напої
- рослинні масла
- сіль
- оцет
- прянощі.
У дослідженні компанії Pro-Consulting деякі з перерахованих вище категорій були додатково розділені на підкатегорії: макарони - твердих і м'яких сортів; борошно - твердих і м'яких сортів; класу екстра; вищого і першого; крупи - гречка, рис та інші; сіль - тільки морська.
В ході дослідження були виявлені особливості, проблеми та фактори впливу на ринок бакалії. Серед особливостей можна виділити: тривалий термін придатності, невибагливість в зберіганні і досить широке коло споживачів. Серед проблем - сезонність на ринку; нестабільність попиту (в т.ч. виникнення дефіциту деяких товарів), а також зниження рівня населення, що позначиться і на майбутньому попиті. Крім цього, були проаналізовані ціни на бакалію в найбільших мережах супермаркетів країни.

Фактори, які впливають на формування ціни:
• співвідношення попиту і пропозиції;
• насиченість ринку;
• курс валюти;
• урожай культур (який, в свою чергу, залежить від погодних умов, кількості добрив в землі, обробкою від шкідників і т.д.);
• регулювання експорту / імпорту (наприклад, при обмеження чи заборону експорту, виробник може підняти ціни на внутрішньому ринку, щоб компенсувати втрати в зв'язку з обмеженням, а в майбутньому може знизити обсяг виробництва, що може привести до дефіциту).
Також в дослідженні компанії Pro-Consulting розглянуті основні оператори ринку бакалії, де було виявлено, що деякі галузі є імпортозалежним. Також в дослідженні говориться про структуру реалізації продукції ринку бакалії (в т.ч. і про частку онлайн-продажів).

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку бакалії в Україні
1.1. Аналіз тенденції розвитку ринку бакалії (основні тенденції, особливості ринку, проблеми, фактори впливу на ринок) в Україні
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку по кожній досліджуваній групі (виробництво + імпорт - експорт) і динаміка розвитку в 2018 - 1 пів. 2020 рр.
1.3. Сегментація і структурування досліджуваної групи продуктів (за категоріями, каналам збуту) в 2019 - 1 пів. 2020 г. - на підставі оцінки
2. Основні оператори ринку
2.1. Перелік, опис і структурування основних операторів (за видами продукції, спеціалізації, регіонально) (ТОП-5 основних гравців на ринку в кожному сегменті)
2.2. Частки ринку основних операторів в 2019 - 1 пів.2020 рр. (В розрізі категорій, зазначених в таблиці «Якісні межі дослідження»)
3. Зовнішня торгівля
3.1. Експорт на ринку досліджуваних продуктів харчування з України (обсяги в 2018 - 1 пів. 2020 рр., структура по досліджуваним категоріям і видам упаковки, географія, частки експортерів в 2019 г.)
3.2. Імпорт досліджуваної продукції в 2018 - 1 пів. 2020 рр. : обсяги, географія поставок, найбільші імпортери і їх частки в імпорті (загальні показники)
4. Ціна та ціноутворення на ринку
4.1. Середні поточні ціни на продукцію з досліджуваних категорій (на підставі даних лінійної роздрібної торгівлі та інтернет-магазинів супермаркетів)
4.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
5. Споживання продукції на ринку
5.1. Аналіз сегмента онлайн-продажів досліджуваних продуктів харчування по кожній категорії (обсяг ринку, частка від офлайн продажів)
6. Висновки. Прогнозні показники розвитку ринку (кожної досліджуваної категорії) в 2020-2023 р
7. Інвестиційна привабливість галузі
7.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
7.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
7.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Показники ємності ринку досліджуваних груп товарів за 2018-1 пів. 2020 рр., тис. т.
2. Обсяги реалізації досліджуваної продукції ринку бакалії в 2019 році (оцінка), тис. т.
3. Топ-5 виробників бакалії в кожному сегменті
4. Показники експорту ринку бакалії України в 2018-2020 (прогноз) рр., тис. т.
5. Показники імпорту ринку бакалії України в 2018-1 підлогу. 2020 рр., тис. т.
6. Ціни на бакалію, грн. за кг / шт. (Якщо не вказано інше)
7. Обсяг ринку онлайн продажів (оцінка), тис. т.
8. SWOT - аналіз ринкового спрямування
9. PESTLE - аналіз ринку бакалії
10. Сегментація ринкових ризиків

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка ємності ринку досліджуваних груп продукції ринку бакалії в 2018-1 пів. 2020 рр, тис. т.
2. Сегментація ринку бакалії (по досліджуваних групах товару) в 2018-1 пів. 2020 рр, тис. т.
3. Частки ринку основних операторів в 2019 - 1 пів. 2020 рр.
4. Сегментація експорту ринку бакалії за видами упаковки за 2018-2020 (прогноз), тис. т.
5. Географічна структура експорту досліджуваної продукції за 2018-2019 рр., тис. т.
6. Основні оператори ринку експорту дослідженої продукції в 2018-2019 рр., тис. т.
7. Географічна структура імпорту досліджуваної продукції за 2018-2019 рр, тис. т.
8. Основні оператори ринку імпорту дослідженої продукції в 2018-2019 рр., тис. т.
9. Прогнозна місткість ринку бакалії в Україні в 2019-2022 рр., тис. т.

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами