Горіховий сад – бізнес для прибутку і духовного розвитку

Горіховий сад – бізнес для прибутку і духовного розвитку

Людина, у якої є хороша бізнес-ідея і яка знає, як її реалізувати, вже двома ногами стоїть на шляху матеріального благополуччя і душевного спокою. Останнє не менш важливо, ніж перше, і знаходиться воно після перебування гідної життєвої мети і в процесі руху до неї, тому часто кажуть, що процес важливіший за результат. Для тих, хто розділяє таку точку зору, ми пропонуємо розглянути бізнес-ідею, в якій досить тривалий процес очікування результату винагороджується хорошим, і практично довічним, прибутком. Це та справа, яку з повним правом можна буде назвати справою всього життя. Йдеться про посадку горіхового саду.

Читати про бізнес-план виробництва рослинних олій в Україні

Відразу скажемо, горіховий сад - це не для тих, хто хоче отримати прибуток швидко. Тут треба запастися терпінням, налаштуватися на філософський лад і спостерігати за тим, як день за днем ​​ростуть і набирають сили горіхові дерева, і не просто спостерігати, а ретельно доглядати за ними. Як кажуть горіховоди, сад потрібно полюбити і отримувати задоволення від роботи в ньому, і тоді він буде радувати власника гарними врожаями. Відбудеться це не відразу, а років через сім після посадки, якщо мова йде про волоський горіх; якщо ж посадити фундук, то перші горіхи можна буде збирати через 4-5 років.

Але не тільки фундук і волоський горіх можуть рости в Україні. У минулому році в Київській області заклали перший промисловий сад мигдалю, і зробила це італійська компанія Besana - виробник горіхів зі столітньою історією.

Готовий бізнес-план вирощування і переробки волоського горіха

А ось ще один претендент на увагу українських садівників - горіх пекан. Він родом з Північної Америки і протягом багатьох століть служив джерелом їжі місцевих індіанців. І сьогодні пекан - один з найуживаніших горіхів в США. Його плід схожий на грецький, але більший і має витягнуту форму. Він містить 70% жирів, 11% білка і 14% цукрів, а також вітаміни А, В, С, Е, залізо, кальцій, фосфор, магній, калій, цинк; швидко заповнює енергетичні запаси організму, завдяки чому заслужив назву Суперфуд. Зайнявшись вирощуванням цього екзотичного нішевого продукту, садівник точно не залишиться в накладі і в пору зрілості буде отримувати з кожного гектара мінімум 1-2 тис. доларів чистого прибутку, а дерево горіха пекан здатне плодоносити протягом 300 років. Так що, дохід від такого горіхового саду матимуть і наступні покоління, згадуючи добрим словом його зачинателя.

Готове дослідження: ринок горіхів в Україні. 2018 рік

Ну а для тих, хто хоче зайнятися більш традиційним бізнесом,  вже є готовий бізнес-план організації підприємства з вирощування та переробки волоських горіхів. Він також може стати основою для багаторічного благополуччя.