Бізнес-план осетрової ферми: «царську рибу» виростимо у своєму акваріумі

Бізнес-план осетрової ферми: «царську рибу» виростимо у своєму акваріумі

Компанією Pro Capital Investment складений бізнес-план осетрової ферми, за допомогою якого можна створити на території України високорентабельне підприємство з виробництва делікатесної осетрини і чорної ікри. Проект доступний для придбання в розділі готових бізнес-планів на сайті компанії.

Готовий бізнес-план осетрової ферми

В даний час в світі виловлюється і вирощується близько 150 тис. тон товарної осетрини, включаючи і «чорний» ринок. Однак попит на «царську рибу» і її ікру набагато вище. Він задовольняється всього на 50-60% і 10-15% відповідно. В Україні ж співвідношення між попитом і пропозицією ще більше. Наш внутрішній ринок заповнений осетриною на 30%, і дев'ять десятих червоної риби і чорної ікри поставляється в країну контрабандою.

В останні роки у вітчизняній торгівлі стала з'являтися осетрина, вирощена в штучних умовах, але частка такої продукції на ринку все ще незначна. Тим часом, вона успішно конкурує з імпортною як за ціною, так і за якістю.

Ми подумали, що вам буде цікаво ознайомитися з готовим аналізом ринку лососевих в Україні

З початком відновлення економіки України після кризи, поступово підвищується і добробут наших громадян. На ринку рибопродуктів це відзначилося зростанням споживання в 2018 році, яке триває й донині. До повного насичення ще далеко, оскільки поточний рівень споживання риби більш ніж в два рази відстає від норми, рекомендованої продовольчою організацією ООН (ФАО).

Таким чином, проведене маркетингове дослідження показує наявність значних перспектив для виробничих рибних підприємств в нашій країні. Висока інвестиційна привабливість цього сектора бізнесу була підтверджена розрахунками, виконаними в рамках бізнес-плану осетрової ферми.

Приклад бізнес-плану (вирощування виноградних равликів)

Проектом передбачено організацію виробництва 10 тон осетрини і 2 тон чорної ікри на рік з використанням установок замкнутого водопостачання.

Загальна площа виробничих приміщень складе 1750 м2.

Найбільше місця буде потрібно для утримання 15-тонного маточного стада стерляді, з якого буде добуватися ікра прижиттєвим способом, а побічним продуктом стане свіжа риба, отримана шляхом відділення самців і відбраковування самок, які відстають у рості.

Друга установка замкнутого водопостачання задіяна на вирощуванні 10 тон осетрів, призначених для продажу в живому вигляді. Саме жива риба стане джерелом доходу в першу чергу, оскільки для досягнення максимальної продуктивності маточного поголів'я стерляді потрібно п'ять років.

Замовити бізнес-план по стандартам UNIDO

Відповідно до фінансової моделі підприємства, розробленої в рамках бізнес-плану осетрової ферми, рентабельність продажів складе 48,2%, що говорить про можливість отримання більш 48 центів чистого прибутку з кожного євро доходу.

Завдяки створенню осетрових ферм на нашу бізнес-плану, на столах українців з'явиться якісна «царська риба» і чорна ікра вітчизняного виробництва.

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: