У січні-квітні 2018 року Україна експортувала понад 19 тис. тонн шоколаду, виручивши за нього 50,596 млн доларів. Про це свідчать дані аналітиків Pro-Consulting.
За період з 2013 до 2016 року спостерігалося зниження обсягів експорту шоколаду майже на 31% і склало 281,4 тис. Серед причин називають зменшення споживання і закриття деяких підприємств, а також зниження експорту до Росії, РФ була основним ринком збуту. На думку аналітиків, поставки за кордон будуть і далі зростати, а зростання експорту українського шоколаду пояснює переоцінка ринку збуту і збільшення поставок в цілому.
У 2017 році основними споживачами українських солодощів були Казахстан, Білорусь і Молдова. Зросла частка поставок до країн ЄС і США. Польща відіграє важливу роль як транзитер. Український шоколад також починає заходити на азіатський ринок, який становить перспективний напрямок з урахуванням кількості платоспроможного населення, зазначають експерти.
Нагадаємо, Україна в 2017 році експортувала 240,913 тис. тонн кондитерських виробів, що на 10% більше, ніж роком раніше. Згідно з податковими даними, в грошовому вираженні експорт кондитерської продукції збільшився на 15,6%, до 404,7 млн доларів у порівнянні з 2016 роком.
Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: