Аналіз ринку крохмалю в Україні проведено компанією Pro-Consulting у червні 2023 року. Маркетингове дослідження дозволило отримати інформацію про:
Готовий аналіз ринку крохмалю в Україні можна придбати на сайті компанії.
Моніторинг ринку крохмалю в Україні показує, що в цій економічній сфері зберігається тенденція кількісного та якісного розвитку. Зростання попиту на кукурудзяний крохмаль із боку харчової та нехарчової промисловості залишається каталізатором для збільшення та вдосконалення виробництва на ринку крохмалю в Україні.
Водночас споживання крохмалю з картоплі також залишається на стабільному рівні. Картопляний крохмаль використовується в окремих галузях української промисловості, і більша його частина закуповується за кордоном. На світовому ринку крохмалю картопляний крохмаль займає близько десятої частини загального обсягу. Він є найдорожчим видом продукції, оскільки має високу в'язкість. Картопляний крохмаль менше витрачається порівняно з іншими видами крохмалю під час створення необхідного рівня концентрації у виробничих процесах. Також за вашим запитом ми можемо оновити готовий аналіз ринку картопляного крохмалю в Україні.
Загалом ринок крохмалю в Україні заповнений переважно продукцією вітчизняного походження. Частка імпорту 2022 року становила 11,8%. При цьому кукурудзяного крохмалю поставлено з-за кордону всього 2% від ємності ринку, решта імпорту – це картопляний та інші види крохмалю.
Споживчий аналіз ринку крохмалю в Україні охоплює сегменти кінцевих споживачів (B2C) та споживання ринкових суб'єктів, які використовують крохмаль під час виготовлення інших видів продукції (B2В). Якщо ви плануєте проводити аналіз ринку за власним технічним завданням, попередньо перегляньте типову структуру дослідження ринку.
В результаті маркетингового дослідження визначено:
Звертаємо вашу увагу на те, що понад 2300 готових аналізів ринків України та світу є дотупними у каталозі готових проектів.
Особливістю споживання продукції ринку крохмалю в Україні в харчовій промисловості є чіткий поділ сфер використання кукурудзяного та картопляного крохмалю, зумовлений різницею властивостей цих продуктів. Кукурудзяний крохмаль не має явно вираженого смаку та запаху, він більш плинний, ніж картопляний. В'язкий крохмаль із картоплі застосовують для виготовлення соусів та глазурі, текучий кукурудзяний – для кондитерських виробів та панірування. На ринку крохмалю в Україні є також модифіковані крохмалі, властивості яких змінені з метою ширшого використання.
Детальну інформацію про цей напрямок бізнесу та його інвестиційний потенціал можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку крохмалю в Україні, розміщеного у магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.
Джерело: Pro-Consulting
Читати також: Ринок продуктів глибокої переробки кукурудзи в Україні
Підписуйтесь на наш Telegram, щоб бути в курсі аналітичних новин ринків України та світу.