Ринок кисневих концентраторів в Україні: зросла цінність дихання

Ринок кисневих концентраторів в Україні: зросла цінність дихання

Ринок кисневих концентраторів і генераторів в Україні вивчався компанією Pro-Consulting в березні 2021 року. Маркетингове дослідження ринку включає розрахунок його ємності, динаміку імпорту, особливості цінових політик та інших аспектів діяльності операторів, обсяги державних закупівель, виявлені фактори впливу і тенденції розвитку даної сфери бізнесу. Готовий аналіз ринку кисневих генераторів і концентраторів в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку

Продукція ринку кисневих концентраторів і генераторів являє собою технічні пристрої, що виділяють молекули кисню з навколишнього повітря і видають потік практично чистого оксигену. Генератори кисню відрізняються від концентраторів потужністю і сферою застосування. Перші використовуються в великих медичних установах і на виробництві для централізованої подачі кисню. Концентратори більш легкі й компактні, збирають і подають кисень в значно менших обсягах, ніж генератори, можуть застосовуватися в побутових умовах.

Вам знадобиться і огляд ринку медичних і лабораторних послуг в Україні

Моніторинг ринку кисневих генераторів і концентраторів в Україні показує, що цей вид продукції поки не виробляється на території нашої країни, тому весь попит на неї задовольняється за рахунок імпорту. Як і на будь-яку імпортозалежну сферу, на ринок кисневих концентраторів і генераторів в Україні роблять сильний вплив коливання курсу національної валюти і вартість логістичних послуг.

Іншим важливим фактором впливу на ринок, що досліджувався, є рівень попиту на кисневі концентратори і генератори, який, в свою чергу, залежить від захворюваності хворобами органів дихання, а також потреби виробничих підприємств, наприклад, рибних ферм.

На сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку кисневих генераторів і концентраторів в Україні (2021 рік)

Так, поширення в Україні та світі коронавірусної інфекції COVID-19 сприяло зростанню попиту на міжнародному ринку кисневих концентраторів, наслідком чого стало різке зростання цін на цю техніку. Якщо в 2019 році кисневий концентратор коштував в середньому 20 840 гривень, то в 2020 році його середня ціна збільшилася до 29 660 грн.

Також прочитайте огляд ринку приватних медичних послуг в Україні

Ціновий аналіз ринку кисневих генераторів і концентраторів в Україні дозволив виділити наступні показники вартості конкретного зразка продукції:

• продуктивність апарату по виробленню кисню;

У більш дорогих концентраторах, як правило, вища потужність збору, обсяг і тиск подачі кисню.

• рівень насиченості киснем потоку газу, що видається;

Дешеві концентратори зазвичай забезпечують концентрацію кисню в потоці на рівні 85%, а дорогі - 95%.

• бренд і країна походження товару;

Продукція ринку кисневих концентраторів і генераторів, випущена в США або ЄС, вважається більш якісною, тому коштує дорожче, ніж китайські аналоги.

Можливо, вас зацікавить огляд ринку черепно-щелепно-лицевої хірургії в Україні

• ситуація на валютному ринку;

Чим вище курс гривні до іноземних валют, тим дешевшою стає імпортна продукція. Подібна ситуація зі зміцненням курсу національної валюти спостерігалася в кінці 2019 року.

• вартість транспортування кисневих концентраторів і генераторів в Україну і по території країни;

Основним фактором, що впливає на вартість логістичних послуг, останнім часом стало зростання ціни нафти на світовому ринку, яке сприяло подорожчанню палива для транспортних засобів.

• собівартість виробництва продукції ринку кисневих генераторів і концентраторів;

Собівартість випуску апаратури залежить від доступності та цін на сировину, рівня заробітної плати працівників та інших економічних умов в країні розміщення виробничого підприємства.

Також ознайомтеся зі статтею про ринок лабораторних і діагностичних послуг в Україні

• додаткові опції та характеристики обладнання;

Прикладом такої характеристики є кількість споживачів кисню, яких одночасно можна підключити до апарату.

• попит на кисневі концентратори і генератори в Україні в певний часовий проміжок.

У 2020 році попит на ринку кисневих генераторів і концентраторів в Україні залежав від поточної епідеміологічної ситуації і рівня оснащеності лікарень джерелами кисню.

Більш детальну інформацію про дану сферу бізнесу та перспективи її подальшого розвитку читайте в готових матеріалах маркетингового дослідження ринку кисневих концентраторів і генераторів в Україні, розміщеного в онлайн-магазині компанії Pro-Consulting.

Якщо у вас є ще декілька хвилин, прочитайте про ринок приватних стоматологічних послуг в Києві