Ринок картопляного крохмалю в Україні: для реалізації потенціалу потрібна підтримка
2069

Аналіз ринку картопляного крохмалю в Україні проведено компанією Pro-Consulting за період 2018 – 8 місяців 2021 року. Маркетингове дослідження ринку містить відомості про:

• загальні характеристики, показники і тенденції даної сфери бізнесу;
  • діяльність та розподіл часток найбільших операторів;
  • фактори та політики ціноутворення;
  • споживчі мотивації та переваги;
  • канали збуту продукції;
  • інвестиційну привабливість, бар'єри та ризики;
  • прогнози на короткострокову перспективу з рекомендаціями щодо розвитку підприємств.

Готовий аналіз ринку картопляного крохмалю в Україні можна придбати на сайті компанії.

Моніторинг ринку картопляного крохмалю показує, що цей вид продукту становить близько 10% загального світового ринку крохмалів. Картопляний крохмаль краще кукурудзяного для використання в харчовій промисловості, але має більш високу собівартість виробництва.

Ринок картопляного крохмалю в Україні має значну сировинну базу, оскільки наша країна посідає четверте місце по вирощуванню картоплі у світі. За підсумками 2021 року було зібрано 21,3 млн. тонн цього коренеплоду, з яких приблизно 5-6% використано як сировину для продукції ринку картопляного крохмалю в Україні.

Також вам може стати в нагоді готовий аналіз ринку оксипропілованого крохмалю Е1440 в Україні та Європі (2021 рік) – даний або будь-який інший звіт може бути актуалізований за вашим запитом.

На ринку картопляного крохмалю в Україні працюють п'ять виробничих підприємств, здатних упродовж року випускати до 40 тис. тонн крохмалю. Раніше потенціал цієї галузі в нашій країні був ще більшим – у 2000 році крохмаль могли робити 17 українських підприємств. Однак і сьогодні можливий обсяг виробництва на ринку картопляного крохмалю в Україні приблизно на чотири перевищує внутрішній попит. Реалізація експортного потенціалу продукції ринку картопляного крохмалю в Україні може принести значні валютні доходи операторам та державі загалом.

Рекомендуємо подивитися структуру готового аналізу ринку крохмалю України (2021 рік).

На ринку картопляного крохмалю в Україні присутня значна частка імпортної продукції. Вітчизняні виробники крохмалю програють у конкурентній боротьбі на своїй території іноземним постачальникам, які мають у своїх країнах активнішу державну підтримку. Наприклад, європейські виробники картопляного крохмалю купують сировину по 6 центів за кілограм у сезон збору та по 9 центів узимку. Їхні українські колеги платять за картоплю в середньому по 8 євроцентів за кілограм. Таким чином, місцева продукція ринку картопляного крохмалю в Україні часто менш конкурентоспроможна не лише при експорті, а й у процесі задоволення внутрішнього попиту.

Якщо ви плануєте проводити аналіз ринку, обов'язково ознайомтеся із типовою структурою дослідження.

Аналіз ринку картопляного крохмалю в Україні дозволив виділити глобальний екологічний тренд як перспективний каталізатор розвитку даної сфери бізнесу. Біорозкладні пакети для продуктів, які здатні замінити частину пластикової упаковки, можуть випускатися з гранул, які отримують з крохмалю. Німецька компанія BIOTEC розробила технологію виготовлення гранул біорозкладного пластику з непридатної для харчових продуктів картоплі.

Еко-пакети з крохмалю мають такі переваги перед звичайними пластиковими пакетами:

• повне розкладання у ґрунті протягом 6-12 місяців;
  • підвищена м'якість та еластичність;
  • відсутність статичної електрики.

Можливо, вас заціквавить готовий аналіз ринку паперових пакетів України (2021 рік).

До недоліків біорозкладної упаковки можна віднести неможливість тривалого зберігання в ній продуктів.

Деякі українські виробники еко-пакетів вже придивляються до продукції ринку картопляного крохмалю як сировини, проте поки що пакети, що розкладаються, робляться з імпортних гранул, виготовлених з дешевшого кукурудзяного крохмалю.

Ознайомтеся зі структурою готового аналізу ринку картопляного крохмалю в Україні (2022 рік), статтю про який ви зараз читаєте.

В рамках споживчого аналізу ринку картопляного крохмалю в Україні здійснено вивчення пошукових запитів у сервісі Google.

В результаті виявлено сезонне збільшення пошуку за ключовими фразами, пов'язаними з ринком картопляного крохмалю в Україні. Зокрема, зростання кількості запитів у весняні місяці пояснюється стурбованістю власників картоплі необхідністю переробити урожай минулого року, доки він остаточно не зіпсувався.

Докладнішу інформацію про дану галузь можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку картопляного крохмалю в Україні, повна версія яких доступна до покупки в онлайн-магазині компанії Pro-Consulting.

З більш ніж 2000 готовими аналізами ринків України та світу можна ознайомитись у каталозі готових проектів.