Бізнес-план вирощування технічної коноплі в Україні: бути серед перших ще не пізно

Бізнес-план вирощування технічної коноплі в Україні складений компанією Pro Capital Investment після аналізу конопляного та суміжних ринків у нашій країні та за кордоном, а також визначення рівня інвестиційної привабливості аналізованого напряму бізнесу. Готовий бізнес-план вирощування технічних конопель в Україні можна придбати на сайті компанії.

Складання бізнес-плану за стандартами UNIDO – ознайомитись із матеріалом

Конопля є однією з самих універсальних сільськогосподарських культур. З її стебел отримують натуральне волокно, тканина з якого має антибактеріальні властивості і користується все зростаючим попитом в рамках тренду на підвищення екологічності довкілля людини. З насіння коноплі роблять олію, продукти харчування, корми для тварин, фармацевтичні та косметичні засоби. Навіть відходи переробки цієї рослини придатні для широкого асортименту корисної продукції аж до будівельних матеріалів.

Читати також: Бізнес-ідея вирощування нуту в Україні

У той же час вирощування конопель у нашій країні оточене різними умовами та обмеженнями, пов'язаними з наявністю в ній тетрагідроканабінолу - речовини, що викликає наркотичне сп'яніння. Проте антинаркотичні рестрикції безпідставно застосовувати до технічного коноплі, оскільки канабіноїдів у її складі майже немає, і ейфорія від її вживання не настає. Тому якийсь час тому законодавчі рамки для виробництва технічних конопель у нашій країні були ослаблені. Щоправда, поки це не призвело до повного заповнення ринкової ніші, незважаючи на її перспективність. Перешкодою є дефіцит переробних потужностей.

Читати також: Бізнес-план виробництва ефірних олій в Україні

Бізнес-планом вирощування технічної коноплі в Україні передбачено організувати виробництво насіння та волокна цієї культури на посівній площі 200 гектарів з подальшим продажем продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Готовий бізнес-план вирощування технічної коноплі в Україні – ознайомтеся з концепцією та структурою проекту

У процесі реалізації бізнес-плану вирощування технічних конопель в Україні буде подолано головний бар'єр розвитку цієї галузі – відсутність можливості переробки трести. Відповідну лінію планується встановити на підприємстві. Витрати на її закупівлю становлять 44% від загальної суми інвестицій, яка становить біля 1,2 млн. доларів США.

Згідно з фінансовими розрахунками, проведеними в рамках бізнес-плану вирощування технічної коноплі в Україні, рентабельність продажів становить близько 9%, а термін окупності вкладених коштів не перевищить чотирьох з половиною років.

Читати також: Бізнес-план вирощування лаванди в Україні