Бізнес-план виробництва майонезу розроблений компанією Pro Capital Investment на підставі попереднього аналізу перспектив даного напрямку бізнесу. Серед позитивних чинників успішності підприємства з випуску майонезу були виділені наступні:
Рекомендуємо почитати про організацію торгівлі спеціями
Ймовірно, вас зацікавить аналітика ринку майонезів і соусів України
Технологічний процес виготовлення майонезу складається з декількох послідовних етапів.
Технологія виробництва майонезу:
Також почитайте матеріал про бізнес-план виробництва рослинних олій в Україні
Проектом передбачено закупити і змонтувати виробничу лінію потужністю 1000 кг вихідного продукту на годину. Вартість обладнання складе $ 80-90 тис., а весь проект - $ 250-260 тис.
З моменту старту реалізації проекту до запуску виробництва пройде чотири місяці. Після цього підприємство зможе випускати до 4 тис. тон майонезу в рік, отримуючи щорічний дохід від його продажу близько $ 4 млн. Згідно з розрахунками, виконаними в рамках бізнес-плану виробництва майонезу, рентабельність продажів складе 10%.
Якщо ви замислюєтеся над розвитком або створенням свого бізнесу, рекомендуємо почитати про те, що таке бізнес-план підприємства