Бізнес-план будинку престарілих: догляд батькам – спокій дітям

Бізнес-план будинку престарілих: догляд батькам – спокій дітям

Бізнес-план будинку престарілих розроблений компанією Pro Capital Investment за результатами вивчення попиту на послуги комфортабельних пансіонатів для літніх людей в Україні і існуючої на сьогоднішній день пропозиції в даній сфері. Готовий бізнес-план будинку престарілих можна придбати у відповідному розділі нашого сайту.

Створення гідних умов для життя людей похилого віку є актуальним завданням для будь-якого цивілізованого суспільства. В Україні працюють територіальні центри по обслуговуванню одиноких непрацездатних людей похилого віку, а також державні будинки престарілих декількох типів. Однак якість надаваних ними послуг не завжди влаштовує як самих пацієнтів, так і їх родичів. Люди, які мають доходи вище середнього, хотіли б влаштувати своїх батьків, бабусь і дідусів краще, але часто не можуть знайти підходящий варіант, оскільки приватний сектор послуг по догляду за людьми похилого віку в Україні розвинений ще недостатньо.

Тому, як тільки недалеко від мегаполісу з'являється пансіонат для людей похилого віку, що забезпечує досить якісний догляд, у нього тут же знаходиться безліч клієнтів. Організувати такий пансіонат можна по бізнес-плану будинку престарілих, складеному компанією Pro Capital Investment.

Читати про бізнес-план приватного дитячого садка

Проектом передбачено створення центру тимчасового і постійного перебування людей похилого віку з наданням їм соціальної, побутової, медичної та психологічної допомоги. Для цього планується купити непрацюючий санаторій в екологічно чистій зоні недалеко від великого міста, упорядкувати і обладнати його. На це потрібно близько 1,4 млн доларів США.

Витрати визначені з розрахунку створення будинку престарілих на 220 осіб, 180 з яких будуть проживати в одномісних номерах і 40 - в двомісних. У пакет послуг пансіонату входять:

∙ медичне обслуговування:

• обстеження і діагностика;
  • догляд;
  • фізіотерапія і лікувальна фізкультура;
  • консультації профільних фахівців;

∙ харчування;

∙ культурно-розважальні заходи.

Читати про ринок мед.услуг в Україні

Відповідно до розрахунків, виконаних в рамках бізнес-плану будинку престарілих, в перший місяць роботи завантаження установи складе 40%. У міру поширення інформації про відчинившийся центр, рівень завантаження зростатиме, і на восьмий місяць досягне 100%.

Рентабельність продажів пансіонату для літніх людей буде перебувати на рівні 30%, що дозволить окупити всі витрати з урахуванням дисконту протягом чотирьох років.

Бізнес-план підприємства: поняття, структура, приклади - читати

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: