Дата підготовки: | Жовтень 2020 року |
Кількість сторінок: | 64, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 11 |
Таблиць: | 21 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку овочів та зелені в Україні, станом на жовтень 2020 року. У звіті проаналізовані тенденції розвитку ринку, фактори впливу, ціноутворення. Було розглянуто питання вироблення овочів та зелених культур в Україні, проаналізована структура експорту та імпорту цієї продукції.
Проведення аналізу ринку овочів та зелені дало змогу виділити декілька особливостей ринку, наприклад, регіональне розміщення виробників зелених рослин, що залежить від кліматичних умов.
Виробництво овочів, таких як томатів, баклажанів, огірків в меншій мірі залежить від кліматичних умов, тому їх вирощують практично в рівних долях у всіх областях, винятками є західні області: Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська.
Продукція ринку овочів та зелені продається в: продуктових ринках, магазинах, супермаркетах. Торгівля овочами здійснюється як оптом, так і в роздріб.
Найсвіжішу продукцію можна знайти на продуктових ринках, так як товарообіг більше. Також на продуктових ринках представлений більший асортимент в свою чергу для покупців є перевагою. Але з огляду на темпи життя міського населення, то їм зручніше після робочого дня зайти в супермаркет або в магазин, який знаходиться недалеко від будинку і придбати овочі, які необхідно.
Також варто відзначити, що цільовою аудиторією ринків є люди, у яких є сім'я. На продуктових ринках покупці закуповують продукцію великими обсягами.
Варто відзначити, що в країнах, що розвиваються також інтернет-магазини овочів. Перевагою таких інтернет-магазинів є доставка продуктів додому.
Ринок овочів в Україні має тенденції до зменшення, як показали дослідження. Площі під овочі зменшуються, зменшується кількість споживання овочів на душу населення. Відповідно відбувається зростання цін на продукцію овочівництва. Варто зазначити, що на ринку присутній великий відсоток тіньового продажу. Більшість населення сільської місцевості здійснюють продаж продуктами овочівництва, при цьому не сплачуючи податків до держави.
1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку (фактори впливу, проблеми розвитку)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2019-6 міс. 2020 (вирощують + імпорт - експорт)
1.3. Сегментація і структурування ринку (за видами, походженням, оцінка тіньового ринку
1.4. Виділення сегмента органіки та еко-продукції
2. Виробництво і динаміка вирощування зелені в 2019-2020 рр. (Оцінка)
2.1. Динаміка виробництва в кількісних показниках
2.2. Динаміка виробництва у вартісних показниках
2.3. Частки компаній, що займаються вирощуванням
3. Основні оператори ринку (виробники, імпортери, дистриб'ютори мереж) - з виділенням Київської області та центрального регіону.
3.1. Перелік основних операторів ринку і їх опис
3.2. Структурування операторів (по культурам, спеціалізації, регіонально, наявність документації по органіці))
3.3. Частки ринку основних операторів ринку
4. Зовнішня торгівля зеленню
4.1. Експорт зелені з України в 2019-6 міс. 2020 рр. (Обсяги, структура, географія, частки експортерів)
4.2. Імпорт зелені в Україну в 2019-6 міс. 2020 рр. (Обсяги, структура, географія, частки імпортерів)
5. Ціна і ціноутворення на ринку
5.1. Середні поточні ціни на продукцію (роздрібні і оптові ціни)
5.2. Фактори ціноутворення на ринку. Націнки дистриб'юторів і роздрібних мереж. Найбільші дистриб'ютори (на підставі фінансової звітності підприємств)
5.3. Аналіз цін на органічну та еко продукцію
6. Споживачі і їх переваги
6.1. Аналіз попиту на представлені види зелені, портрет споживача
6.2. Аналіз частоти і сезонності запитів, пов'язаних з досліджуваними видами зелені
6.3. Аналіз споживання органічної та єко продукції
7. Канали збуту продукції (опис і оцінка структури продажів по каналах)
8. Асортимент продукції, представлений на ринку (сорти, упаковка)
9. Висновки. прогнозні показники
9.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
9.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2020-2023 рр.
9.3. Рекомендації з розвитку на ринку
10. Інвестиційна привабливість галузі
10.1. SWOT-аналіз для виходу нового гравця на ринок
10.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
10.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку
1. Ємність ринку овочів і зелені, тис. тон
2. Показники зовнішньої торгівлі еко-продукції в Україні в 2019 р., В натуральному вираженні, кг
3. Основні показники вирощування зелені, в натуральному вираженні, га, тон
4. Основні показники виробництва салату, в натуральному вираженні, га, тон
5. Основні показники виробництва помідорів, в натуральному вираженні, га, тон
6. Обсяги виробництва і реалізації зелені, в грошовому вираженні, млн. грн
7. Обсяги виробництва і реалізації салату, в грошовому вираженні, млн. грн
8. Основні показники виробництва помідорів, в грошовому вираженні, млн. грн
9. Обсяги вирощування і реалізації огірків, в грошовому вираженні, млн.грн
10. Основні оператори ринку овочів і зелені
11. Найбільші споживачі української зелені (по країнах) в 2019 році, тон, тис. $
12. Найбільші постачальники зелені в Україну (по країнах) в 2019 році, тон, тис. $
13. Найбільші постачальники зелені в Україну (по країнах) в 2020 році, тон, тис. $
14. Середні оптові і роздрібні ціни на досліджувані культури в Україні
15. Середні оптові і роздрібні ціни на органічну і еко-зелень в Україні
16. Канали збуту овочів і зелені
17. Асортимент продукції на ринку овочів і зелені
18. SWOT-аналіз ринку овочів і зелені
19. PESTLE - аналіз ринку овочів і зелені
20. Сегментація ринкових ризиків
21. Карта ризиків на ринку
1. Сегментація ринку зелені і овочів за видами (в розрізі досліджуваної продукції) за 2019- 1 пол. 2020 рр.
2. Структура ринку зелені і овочів за походженням за 2019-1 пол. 2020 рр.
3. Частки компаній на ринку зелені, що займаються вирощуванням
4. Регіональна структура операторів ринку зелені
5. Частки основних операторів на ринку зелені
6. Структура експорту зелені з України, 2019, кг
7. Найбільші експортери зелені, 2019, кг
8. Структура імпорту зелені в Україну, 2019 - 1 пол. 2020 рр., Кг
9. Найбільші імпортери зелені, 2019-1 пол. 2020 року, кг
10. Споживання овочів, кг / чол
11. Прогнозні показники ємності ринку овочів і зелені, 2020-2023 рр.