Дата підготовки: | Серпень 2017 року |
Кількість сторінок: | 7, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 5 |
Таблиць: | 3 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Україна відрізняється сприятливими кліматичними і погодними умовами, що сприяють активному вирощуванню великої кількості фруктів і ягід. Так, в нашій країні відзначаються високі врожаї яблук (близько 55% від загального обсягу зборів фруктів і ягід), груш, слив та вишень (в середньому, вони займають по 8% виробництва). З географічної точки зору, найвища врожайність припадає на Вінницьку, Хмельницьку та Чернівецьку області.
Оскільки фрукти мають досить нетривалий термін зберігання, їх переробляють різними способами - заморожують, сушать, а також виробляють мармелад, джеми, пюре, пасти, компоти та інші види фруктової консервації.
Ринок фруктової консервації в Україні має низку особливостей, до яких відноситься, перш за все, сезонність виробництва (пік виготовлення продукції припадає на другу половину літа і початок осені). Крім того, в сегменті фруктової консервації відзначається велика частка імпортної продукції, до якої відносяться консервовані екзотичні фрукти (ананас, манго, кокос, коктейльні вишні і т.д.). Існує також необхідність конкурування з представниками поза промислового сектора, оскільки в нашій країні джеми, варення та інші заготовки з фруктів часто проводяться в домашніх умовах.
Вітчизняний ринок фруктової консервації відрізняється еластичністю попиту. Оскільки фруктові консерви не входять до числа продуктів першої необхідності, підвищення рівня цін і зниження купівельної спроможності призводить до зменшення попиту.
В силу кризових явищ в економіці України, досліджуваний сегмент скорочується. Причинами зниження обсягів випуску фруктової консервації стали:
• скорочення доходів і витрат населення;
• виготовлення консервації в домашніх умовах;
• зменшення обсягів закупівель консервації підприємствами, які використовують її у виробництві продуктів харчування.
1. Ємність і тенденції ринку фруктової консервації в Україні
2. Виробництво фруктової консервації в Україні
3. Зовнішня торгівля фруктової консервацією в Україні
4. Споживчі переваги фруктової консервації в Україні
5. Висновки і прогнозні тенденції
1. Показники місткості ринку фруктової консервації в Україні в 2013-2016 рр.
2. Основні показники експорту фруктової консервації з України в 2013-2016 рр.
3. Основні показники імпорту фруктової консервації в Україні в 2013-2016 рр.
1. Динаміка виробництва фруктів і ягід в Україні в 2013 - 1 половині 2017 року в натуральному вираженні, тис. тонн
2. Динаміка виробництва фруктової консервації в Україні за 2013 - 5 міс. 2017 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
3. Географічна структура експорту фруктової консервації з України в 2016 році в натуральному вираженні,%
4. Географічна структура імпорту фруктової консервації в Україні в 2016 році в натуральному вираженні,%
5. ТОП-10 брендів консервованих ананасів і персиків