Тепленька пішла: за результатами аналізу ринку змішувачів України

Тепленька пішла: за результатами аналізу ринку змішувачів України

Сучасне комфортне житло може відрізнятися за розмірами приміщень та їх планування, але незалежно від класу, в ньому присутні і деякі загальні елементи, серед яких змішувачі в кухнях і ванних. Чим більше будується житлових будинків, чим вище купівельна спроможність українців, тим більший попит на змішувачі. Таким чином, обсяг ринку змішувачів залежить від динаміки будівельних робіт і заробітної плати.

Зростання середньої зарплати в гривнях почалося ще в 2015 році, але з урахуванням обвалу курсу національної валюти в 2014 і 2015 роках на 49% і 84% відповідно, істотний вплив на ринок змішувачів збільшення доходів населення стало здійснювати, починаючи лише з 2017-го. Справа в тому, що 99% змішувачів в Україну імпортується, а значить на їх вартість дуже сильно впливають коливання на валютному ринку.

Якщо ваше підприємство зіткнулося з кризою через невизначеність ринкових умов, вам знадобиться аналіз ринку

Каталізатором зростання ринку змішувачів стала ситуація і в будівельній галузі. Збільшення обсягів будівництва, яке розпочалося в 2017 році, продовжилося і в 2018-му. Позитивно на них позначилося і прийняття нових державних будівельних норм, якими значно поліпшені безпека і комфорт споруд, що зводяться, спрощено проведення нескладного будівництва.

Аналіз ринку змішувачів в Україні, проведене компанією Pro-Consulting, показав, що описані вище позитивні фактори привели до збільшення ємності даного ринку на 10,3% або на 80,4 млн гривень протягом 2018 року. У той же час купівельна спроможність українців залишається ще недостатньо високою для масового придбання змішувачів високих цінових категорій. Більше половини виробів поставляється в Україну з Китаю, їх популярність набагато обганяє попит на змішувачі європейських брендів з Німеччини, Італії, Польщі та Литви, хоча продукція останніх якісніша і надійніша.

Можливо вам буде цікавим матеріал про ринок систем електричної теплої підлоги в Україні

Власне українське виробництво змішувачів розвинене слабо і займає на ринку менше одного відсотка, лідером в цій сфері є ТОВ НВП Арма-Т. Разом з тим, аналіз ринку змішувачів в Україні показує, що виробництво змішувачів має значний потенціал, який може бути реалізований як на внутрішньому, так і зовнішніх ринках. Підтвердженням цього є зростаюча динаміка експорту змішувачів з нашої країни.

У середньостроковій перспективі прогнозується подальше зростання ринку змішувачів за умови продовження позитивних тенденцій у сфері доходів населення і збільшення обсягів будівництва. Стабілізація політичної та економічної ситуації в країні буде сприяти появі на нашій території нових виробників змішувачів, в тому числі створених за допомогою іноземних інвестицій.

Також пропонуємо почитати статтю про результати аналізу ринку будівництва і будматеріалів України

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: