Ринок систем електричної теплої підлоги в Україні: перерваний зліт

Ринок систем електричної теплої підлоги в Україні: перерваний зліт

Ринок систем електричної теплої підлоги Україні досліджувався компанією Pro-Consulting в листопаді 2019 року. В результаті проведеної роботи були визначені обсяг і структура даного ринку на той період, а також тенденції його розвитку, на підставі чого можна було прогнозувати перспективні параметри, що цікавлять теперішніх та майбутніх гравців. Готовий аналіз ринку систем електричної теплої підлоги в Україні можна придбати у відповідному розділі на сайті компанії.

Ринок систем електричної теплої підлоги в Україні на момент проведення дослідження заповнювався в основному за рахунок імпортної продукції. Три вітчизняні виробники зуміли завоювати лише близько 10% внутрішнього ринку, решта реалізовувалися через філії або дистриб'юторів зарубіжних компаній. Правда, останнім часом великі українські імпортери стали закуповувати системи електричних теплих підлог безпосередньо у закордонних виробників.

Раз ви читаєте цей матеріал, вам буде цікаво ознайомитися з матеріалом про результати аналізу ринку покриттів для підлоги

Проведений аналіз ринку систем електричної теплої підлоги в Україні дозволив визначити такі характерні для нього тенденції:

• зниження цін на імпортні електричні підлоги через зміцнення курсу гривні;
  • зростання попиту на зазначені системи у зв'язку зі збільшенням обсягів житлового будівництва;
  • розвиток альтернативної енергетики в приватних домогосподарствах збільшує привабливість опалення приміщень за допомогою електрики.

Так, в липні 2019 року курс гривні зміцнився до 25 за долар, що, в поєднанні зі зростанням реальної заробітної плати на 13,7% за підсумками 2018 року, зробило імпортні теплі підлоги більш доступними для населення нашої країни. Збільшення обсягів житлового будівництва в першому півріччі 2019 року склало 50,6% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Лідерами за обсягами введеного в експлуатацію житла стали Київська, Львівська, Одеська, Івано-Франківська області та м.Київ.

Зміна показників ринку, на якому працює ваше підприємство, а також прогнози його розвитку в нових економічних умовах можуть бути доступні за допомогою аналіз ринку

Всі зазначені вище фактори сприяли виникненню тренду на збільшення обсягу ринку систем електричної теплої підлоги в Україні до настання форс-мажорних обставин, пов'язаних з поширенням вірусу. Коригування зроблених раніше висновків буде можливе після зняття карантинних обмежень.