Аналіз ринку сої та продуктів переробки в Україні проведено компанією Pro-Consulting за період 2016-2022 років. Маркетингове дослідження дозволило отримати відомості про:
Готовий аналіз ринку сої та продуктів переробки в Україні можна придбати на сайті компанії.
Моніторинг ринку сої та продуктів переробки в Україні показує стійку тенденцію до скорочення посівних площ під цю культуру з 2017 року.
2022 року ринок сої та продуктів переробки в Україні опинився під впливом несприятливих погодних умов, а також руйнівних факторів, спричинених повномасштабним вторгненням Росії. Якщо ви плануєте аналізувати свій ринок, попередньо ознайомтеся із типовою структурою дослідження ринку.
Холодна та посушлива весна минулого року змусила аграріїв змістити час посіву, а дощі в період збирання погіршили якість та зменшили кількість врожаю.
Соєві поля зосереджені переважно у Київській, Житомирській, Тернопільській та Хмельницькій областях, тому вони мало постраждали безпосередньо від військових дій. Разом з тим, макроекономічні проблеми не могли не торкнутися і ринку сої та продуктів переробки в Україні. Зокрема, на собівартість продукції ринку сої та продуктів переробки в Україні вплинуло подорожчання дизельного палива, яке досягло 2022 року 85,7% порівняно з 2021-м. Вам також може стати в нагоді актуалізація готового аналізу ринку соєвого та соняшникового шроту України. Pro-Consulting оновить даний або будь-який інший ринковий звіт за вашим запитом.
Істотними військовими факторами впливу на ринок сої та продуктів переробки в Україні стали перебої подачі електроенергії на переробні підприємства, знищення виробничих потужностей внаслідок бойових дій, окупація частини території країни. Руйнування елеваторів із сировиною та складів із готовою продукцією виявилося критичним для низки суб'єктів ринку сої та продуктів переробки в Україні з категорії малого та середнього бізнесу.
Багато гравців ринку сої та продуктів переробки в Україні після початку активної фази війни втратили закордонних партнерів, також виявилися порушеними традиційні логістичні ланцюжки експорту та імпорту. Також вам може бути корисним готовий аналіз ринку продуктів глибокої переробки кукурудзи в Україні.
Аналіз ринку сої та продуктів переробки в Україні свідчить про обмеження експортного потенціалу галузі через вирощування значної кількості генетично модифікованих сортів культури, частка посівів яких становить близько 50% загальної площі. Українські фермери обирають ГМ-сою через те, що вона стійка до шкідників та хвороб, тому потребує менших виробничих витрат. Опитані ключові гравці ринку сої та продуктів переробки в Україні висловили впевненість у необхідності комплексно вирішувати цю проблему, посилити державний контроль за виробництвом ГМО. Варто зазначити, що імпортоване насіння сої для посіву в Україні не є генномодифікованим.
Детальну інформацію про аналізовану сферу бізнесу – її ретроспективний та актуальний стан; фактори, тенденції та прогноз подальшого розвитку; інвестиційний потенціал; ризики та бар'єри для нових та вже працюючих підприємств – можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку сої та продуктів переробки в Україні, які доступні для придбання в магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.
Джерело: Pro-Consulting
Читати також: Ринок сушених овочів в Україні
Підписуйтесь на наш Telegram, щоб бути в курсі аналітичних новин ринків України та світу.