Аналіз ринку поставок їжі до лікарень в Україні проведено компанією Pro-Consulting у вересні 2023 року. Маркетингове дослідження містить дані про:
Готовий аналіз ринку поставок їжі до лікарень в Україні можна придбати на сайті компанії. Також вас може зацікавити готовий аналіз ринку медичних закладів України. Перегляньте структури ринкових звітів – Pro-Consulting оновить будь-який з них за вашим запитом.
Моніторинг ринку поставок їжі до лікарень в Україні показує наявність кількох моделей організації харчування у лікувальних закладах. Найбільш поширеними є:
Близько 60% лікарень державного сектору мають кухні та самостійно готують страви для пацієнтів та медичних працівників. Даний спосіб організації харчування надає можливості всебічного контролю якості їжі, повніше реалізовувати дієтичні рекомендації до різних категорій хворих. Водночас робота лікарняної кухні вимагає від установи додаткових істотних витрат на обладнання та персонал. Якщо ви плануєте аналізувати ваш ринок за індивідуальним технічним завданням, попередньо перегляньте типову структуру дослідження ринку.
Користування послугами кейтерингових компаній економічніші вигідно для установ, але одночасно звужуються можливості контролю якості їжі на всіх етапах приготування. Проте сотні комунальних лікувальних закладів уже стали споживачами ринку поставок їжі до лікарень в Україні через систему державних закупівель. Приватні стаціонари зазвичай орієнтовані на зовнішні поставки готових страв.
Аналіз ринку поставок їжі до лікарень в Україні включає виявлені результати впливу таких факторів, як:
На ринку поставок їжі до лікарень в Україні діють нормативи та стандарти, які визначають умови зберігання, приготування та подачі продуктів харчування, використання того чи іншого обладнання.
Недостатній обсяг бюджету лікувальної установи на харчування може сприяти зниженню якості та зменшенню асортименту продукції ринку поставок їжі до лікарень.
Підвищення рівня розуміння лікарями потреб та обмежень у харчуванні пацієнтів різних типів створює нові споживчі тренди, а через них впливає на ринок поставок їжі до лікарень в Україні. Вимушує операторів ринку розробляти більше варіантів меню – лікувальних, дієтичних, вегетаріанських та інших.
Рівень якості харчування у лікарнях залежить від доступності добрих сільськогосподарських продуктів у районі місця розміщення конкретного лікувального закладу, рівня конкуренції між постачальниками, їх комунікаційних політик.
Можливість грамотно сформувати запит на харчування та проконтролювати його виконання, з одного боку, та достатні професійні навички працівників для приготування їжі на необхідному рівні, з іншого боку, мають сильний вплив на якісний рівень ринку поставок їжі до лікарень в Україні.
Детальніше про поточний стан цієї сфери бізнесу, прогноз її розвитку до 2025 року, інвестиційну привабливість галузі читайте у матеріалах маркетингового дослідження ринку поставок їжі до лікарень в Україні, розміщених у магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.
Джерело: Pro-Consulting
Читати також: Ринок медичних послуг у сфері психологічної реабілітації в Україні