Ринок модульних будівель в Україні: конструктор для дорослих ігор

Ринок модульних будівель в Україні: конструктор для дорослих ігор

Компанією Pro-Consulting вивчений ринок модульних будівель в Україні за станом на січень 2020 року. В результаті проведеної роботи були визначені ємність і структура даного ринку, фактори, що впливають на нього і переважаючі тенденції розвитку. Готовий аналіз ринку модульних будівель в Україні можна придбати в онлайн магазині на сайті компанії.

Ринок модульних будівель з'явився в Україні не на порожньому місці. Ще в радянські часи, в 70-х роках минулого століття, було прийнято рішення розвивати виробництво легких металевих конструкцій для спорудження промислових будівель, що дозволило створити базу для модульного будівництва.

Після здобуття Україною незалежності, ринок модульних будівель якийсь час не був затребуваний, оскільки в спадок від Союзу нашій країні дісталася надлишкова для нової економіки кількість капітальної нерухомості. До сьогоднішнього дня ця нерухомість вже занепала, застаріла і не відповідає вимогам сучасного бізнесу, тому ринок модульних будівель в Україні отримав новий імпульс для розвитку.

Також пропонуємо почитати статтю про результати аналізу ринку будівництва і будматеріалів України

Завдяки універсальності модульних конструкцій, з їх допомогою можна швидко звести будівлю під будь-які завдання і обійдеться вона на 30-40% дешевше капітальної споруди. Аналіз ринку модульних будівель в Україні показує, що його розвитку сприяють наступні чинники:

• хороша сировинна база;

Виробники модульних конструкцій забезпечені металом вітчизняного виробництва, а також сировиною для інших видів будівельних матеріалів - цементу, гіпсу, дерева.

• застарілий нежитловий фонд;

Більшість приміщень, що нині експлуатується для виробничої і комерційної нерухомості вже не відповідають сучасним бізнес-вимогам.

• запит на мобільність бізнесу;

Багато підприємців хочуть мати можливість оперативно змінювати дислокацію свого підприємства або трансформувати наявні в розпорядження приміщення, несучи при цьому мінімальні витрати.

• знижені фінансові можливості інвесторів із-за кризи;

Модульні будівлі обходяться значно дешевше при такій же функціональності, ніж капітальні споруди. Вони прекрасно підходять для використання у виробничих цілях, де вимоги до деяких параметрів приміщень знижені в порівнянні з житловим будівництвом.

За підсумками аналізу ринку модульних будівель можна зробити висновок, що вони стають все більш затребувані практично в усіх сферах будівництва в нашій країні, що дає підстави прогнозувати подальше збільшення ємності даного ринку після перезапуску економіки України.

Разом з нами ви можете дізнатися структуру вашого ринку, його обсяг та інші показники, провівши дослідження ринку

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: