Аналіз ринку безалкогольного пива: вести ЗСЖ і пити пиво вже можна
4142

Аналіз ринку безалкогольного пива: вести ЗСЖ і пити пиво вже можна

Важко знайти напій з більш древньою історією, ніж пиво. Змагатися з ним в цьому плані може хіба що вино. Особливо великою популярністю пиво користувалося в північних широтах, там, де погано ріс виноград. Але і в теплих країнах аж ніяк не нехтували цим хмільним напоєм. Так, археологи з'ясували, що пиво входило в раціон будівельників єгипетських пірамід.

Користується пиво популярністю і у сучасних будівельників, офісних працівників і людей багатьох інших професій. Правда, пити його рекомендується тільки в неробочий час через те, що міститься в напої алкоголь, в більшості сортів пива його від 3 до 6% обсягу. Однак, для тих, хто веде здоровий спосіб життя або хоче насолоджуватися смаком і ароматом улюбленого напою без наслідків, придумали безалкогольне пиво. Його отримують зі звичайного шляхом мембранної фільтрації, при якій відокремлюються молекули етанолу, але напій зберігає свій справжній смак. У безалкогольному пиві етилового спирту міститься від 0,5% і менше, і його цілком можна вживати і водіям, і спортсменам.

Читати про ринок коньяку в Україні

Український ринок безалкогольного пива в даний час динамічно розвивається. За даними провідного аналітика компанії Pro-Consulting Артема Чорного, його обсяг за вісім місяців поточного року збільшився на 11,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2018-го і в грошовому еквіваленті склав 288,4 млн гривень. Сьогодні кожна поважаюча себе українська пивоварня намагається відщипнути шматочок від цього швидко зростаючого пирога і випустити на ринок свій сорт безалкогольного пива. А рости цьому пирогу ще є куди, адже в загальному обсязі вітчизняного пивного ринку частка безалкогольного пива становить поки всього 1,8%. Для порівняння, в Німеччині, яка відрізняється особливою любов'ю до пива, безалкогольний напій займає 7-відсоткову нішу.

Читати про бізнес-план виробництва пива

За результатами маркетингового дослідження, Артем Чорний та інші аналітики Pro-Consulting прогнозують подальше зростання сегмента безалкогольного пива в Україні, темпи якого буду істотно перевищувати розвиток ринку традиційного алкогольного напою. Каталізатором цього процесу стане поширення моди на здоровий спосіб життя, а також вдосконалення і здешевлення технології видалення з пива спиртової складової. Останній фактор може зробити виробництво безалкогольного пива навіть вигіднішим, незважаючи на наявність додаткової технологічної операції, адже з нього не потрібно сплачувати акциз.

 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами