Бізнес-план вирощування овець в Україні: джерело ситості і теплоти

Бізнес-план вирощування овець в Україні: джерело ситості і теплоти

Бізнес-план вирощування овець в Україні складено компанією Pro Capital Investment з урахуванням високого інвестиційного потенціалу галузі вівчарства в нашій країні, визначеного за результатами аналізу внутрішнього і міжнародного ринків відповідної продукції. Готовий бізнес-план вирощування овець в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ознайомтеся з типовою структурою бізнес-плану за стандартами UNIDO

Вівчарство є досить популярним напрямком агробізнесу в світовому масштабі. Так, в 2018 році лідерами за кількістю овець були Китай - 164 млн, Австралія - ​​70 млн і Індія - 61,7 млн. З колишніх республік Радянського Союзу в галузі вирощування овець сьогодні можна виділити Росію - 22,3 млн голів, Казахстан - 16 , 5 млн і Туркменістан - 14 млн. в Україні за роки незалежності кількість овець скоротилася приблизно в десять разів - з 7,26 млн 1992 році до 727 тис. в 2018-му.

Можливо, також вас зацікавить бізнес-план свинарської ферми

Прочитайте про бізнес-план молочної ферми

В даний час почався процес відновлення вівчарської галузі нашої країни на новому якісному рівні - створюються сучасні технологічні ферми, завозяться високопродуктивні породи тварин. Відбувається адаптація тваринницткого бізнесу до актуальних можливостей утримання тварин. Наприклад, дефіцит випасів компенсується використанням технологій стійлового утримання овець. Додатковими джерелами доходів фермерів стали «зелений» і гастрономічний туризм.

Ознайомтеся з бізнес-ідеєю виробництва комбікорму

Бізнес-планом вирощування овець в Україні від компанії Pro Capital Investment передбачено створення ферми для утримання тварин породи «Меріноландшаф» з подальшою реалізацією їх на м'ясо. Не менш важливими статтями доходів підприємства стануть власна сироварня і продаж вовни.

Спочатку передбачено закупити 200 овечок і 20 баранів, а максимальний розмір стада згодом досягне 500 голів.

Фінансові розрахунки, виконані в рамках бізнес-плану вирощування овець в Україні, показують, що для реалізації проекту будуть потрібні інвестиції в сумі $ 482,7 тис. У структурі витрат найбільшу частку (37%) займає будівництво кошар, 26% піде на створення фонду оборотного капіталу, 18% - на покупку тварин. Рентабельність продажів вівцеферми складе 7,9%, що дозволить окупити всі витрати протягом трохи більше 9,5 років (114,7 місяці).

Якщо у вас є ще пара хвилин, прочитайте про бізнес-план козячої ферми в Україні