in stock

Аналіз ринку хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів України. 2018 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Травень 2018 року
Кількість сторінок: 34, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 16
Таблиць: 21
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська
13100 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів. Звіт охоплює такі сегменти ринку, як сухарі, пряники, круасани, торти, печиво, здоба, хліб. В огляді представлені основні показники ринку – виробництво, імпорт, експорт та ємність ринку, розраховані частки основних експортерів та імпортерів продукції, наданий опис та сегментація основних виробників, середні роздрібні ціни та ціни виробників хліба та борошняних кондитерських виробів.

Виробництво хлібобулочних та кондитерських виробів в Україні в 2017 році офіційно включало близько 750 компаній. З огляду на низьку концентрацію виробництва, найбільші виробники галузі розташовані в регіонах з найвищим споживанням продуктів. На ринку хлібобулочних і кондитерських виробів немає чітких лідерів, частка ринку для виробників більшості видів продукції не перевищує 10%. Конкурентами національних виробників є місцеві оператори, торгові мережі з власною пекарнею, а також в сегменті тортів - державні та приватні підприємства громадського харчування. Малі виробники, що працюють за спрощеною системою оподаткування, отримують фінансові переваги в порівнянні з великими виробниками.

Більшість кондитерських виробів взаємозамінні, тому споживча лояльність досить низька, особливо для печива, здоби і пряників. Продукція різних виробників зі схожою рецептурою викликає перехід конкуренції на ціновий рівень. Різноманітність представлених продуктів також впливає на зміну структури попиту. Нові продукти частково замінюють традиційні види хліба, а попит на кондитерські вироби залежить від тенденцій моди. Серед популярних сучасних продуктів - круасани, зернове печиво і солодощі зі зниженою калорійністю.

Оскільки хліб є соціальним продуктом, його вартість підпадає під державне регулювання. Місцеві адміністрації могли встановлювати стандарти рентабельності для виробників, які повинні були доводити необхідність підвищення цін. Після пілотного проекту восени 2016 року уряд затвердив законопроект про скасування державного регулювання цін на продовольство. Динаміка цін залежить від вартості зерна, в основному пшениці. У свою чергу, факторами формування вартості зерна є рівень збору врожаю, обсяги експорту, ціни на світових ринках (товари для обміну пшениці). Інші фактори включають витрати на воду, газ і електроенергію, зарплати співробітників. Всі ці елементи останнім часом зросли в ціні, що викликало відповідне підвищення цін для кінцевих користувачів

 

Сегментація виробництва за досліджуваними сегментами у 2017 році, в натуральному вираженні, %

Джерело: за даними Державної служби статистики України

 

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку ХБВ та борошняних кондитерських виробів в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в Україні в 2016-1 кв. 2018 рр. (специфіка, проблеми, фактори впливу на ринок)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2016-1 кв. 2018 рр. (виробництво+імпорт-експорт) в натуральному та грошовому вираженні у розрізі сегментів - оціночно
• Сухарі
• Пряники
• Круасани
• Торти
• Печиво
• Здоба
• Хліб (житній, пшеничний, батон)
1.3. Сегментація і структурування ринку:
2. Основні оператори ринку ХБВ та борошняних кондитерських виробів
2.1. Основні виробники та їх опис у розрізі сегментів
2.2. Основні компанії експортери та імпортери. Частки експортерів та імпортерів у розрізі сегментів в структурі поставок
2.3. Сегментація і структурування основних операторів ринку (за сегментами, регіонально)
2.4. Частки ринку основних операторів – в загальній групі згідно якісних меж дослідження
3. Ціна та цінооутворення на ринку ХБВ та борошняних кондитерських виробів
3.1. Поточні середні ціни у розрізі сегментів – за даними інтернет-магазинів деяких великих роздрібних мереж
3.2. Поточні середні ціни виробників – за наявністю інформації, залежно від надання даних операторами ринку
4. Висновки та прогнози
4.1. Висновки та прогнозні показники розвитку ринку в 2018-2020 рр.

Перелік таблиць:

1. Індекси споживчих цін в 2016-2018 рр. в Україні (в березні до березня попереднього року)
2. Загальні показники ринку сухарів у 2016-1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
3. Загальні показники ринку сухарів у 2016-1 кв. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
4. Загальні показники ринку пряників у 2016-1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
5. Загальні показники ринку пряників у 2016-1 кв. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
6. Загальні показники ринку здоби (без круасанів) у 2016-1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
7. Загальні показники ринку здоби (без круасанів) у 2016-1 кв. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
8. Загальні показники ринку круасанів у 2016-1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
9. Загальні показники ринку круасанів у 2016-1 кв. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
10. Загальні показники ринку тортів у 2016-1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
11. Загальні показники ринку тортів у 2016-1 кв. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
12. Загальні показники ринку печива і вафель у 2016-1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т.
13. Загальні показники ринку печива і вафель у 2016-1 кв. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
14. Загальні показники ринку хлібобулочних виробів у 2016-1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
15. Загальні показники ринку хлібобулочних виробів у 2016-1 кв. 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
16. Розподіл основних операторів ринку за сегментами
17. Регіональний розподіл основних операторів ринку
18. Поточні середні роздрібні ціни на хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби за сегментами, грн/кг
19. Порівняння цін на окремі хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби
20. Поточні середні ціни ПАТ «Київхліб» за сегментами, грн/кг
21. Поточні середні ціни ТОВ «Мантінга» за сегментами, грн/кг

Перелік графіків і діаграм:

1. Сегментація виробництва за досліджуваними сегментами у 2017 році, в натуральному вираженні, %
2. Сегментація виробництва хліба за видами у 2017 році, в натуральному вираженні, %
3. Частка української та імпортної продукції в ємності ринку досліджуваних сегментів у 2017 році, в натуральному вираженні, %
4. Сегментація експорту у розрізі досліджуваних сегментів у 2017 році, в натуральному вираженні, %
5. Сегментація імпорту у розрізі досліджуваних сегментів у 2017 році, в натуральному вираженні, %
6. Основні імпортери ХБВ у 2017 році, в натуральному вираженні, %
7. Основні імпортери пряників у 2017 році, в натуральному вираженні, %
8. Основні імпортери сухарів у 2017 році, в натуральному вираженні, %
9. Основні імпортери круасанів у 2017 році, в натуральному вираженні, %
10. Основні імпортери здоби у 2017 році, в натуральному вираженні, %
11. Основні імпортери тортів у 2017 році, в натуральному вираженні, %
12. Основні імпортери печива і вафель у 2017 році, в натуральному вираженні, %
13. Основні експортери у розрізі досліджуваних сегментів у 2017 році, в натуральному вираженні, %
14. Частки основних операторів ринку хлібобулочних виробів та визначених борошняних кондитерських виробів у 2017 році, в натуральному вираженні, %
15. Динаміка середніх цін виробників за видами продукції у 2017 - квітні 2018 року, без ПДВ, грн/кг
16. Прогнозні показники ємності ринку в 2018-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами