in stock

Аналіз ринку овочів в Україні у 2017 – 1 пол. 2020 рр.

Загальна характеристика
Дата підготовки: Вересень 2020 року
Кількість сторінок: 9, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 1
Таблиць: 3
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
4800 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting підготувала аналіз ринку овочів в Україні.
Проаналізовано основні тенденції розвитку ринку в Україні у період 2017 – 1 кв. 2020 рр.: загальна характеристика та специфіка ринку овочів України, проблеми розвитку, фактори впливу, зовнішня торгівля, попит, споживачі та їх уподобання. За основу для дослідження взяті овочі борщового набору: капуста, помідори, огірки та корнішони, морква, буряк столовий та цибуля.
Інтерес та актуальність дослідження ринку овочів обумовлений тим, що Україна позиціонує себе як один із лідерів з вирощування аграрної продукції та має значний потенціал землеробства. Проте, ця галузь останніми роками характеризується поступовим скороченням посівних площ та обсягів виробництва.
Основними проблемами для розвитку ринку є більш висока собівартість виробництва, порівняно із зерновими культурами, що зумовлено технологією виробництва та вартістю, а також відсутність сучасних технологій зберігання, упаковки та транспортування, значний тіньовий ринок, слабко розвинена інфраструктура товарного ринку, відсутність достатньої державної підтримки тощо.
Чинники впливу ринку овочів:
Кліматичні та погодні умови;
Попит на продукцію овочівництва;
Технологія виробництва овочів;
Рівень доходу населення;
Розвиток культури здорового харчування.
У структурі імпорту найбільшу частину у 2017-18 рр. займають помідори, а у 2019-20 рр. - картопля. У структурі експорту в натуральному вираженні найбільшу частку займають помідори, картопля і цибуля. Зміни в обсягах та структурі експорту/імпорту у досліджуваний період найчастіше пов'язані з погодними умовами.
Попит на овочі є стабільним і не схильний до значних коливань. Постійно на першому місці залишається картопля, щодо інших овочів можливі переміщення позицій, пов'язані з сезонністю. Ціни на продукти овочівництва зростають, але незважаючи на це, прогнозується збільшення попиту на продукти.

Детальний зміст:

  1. Загальна характеристика ринку в Україні
  2. Загальні показники ринку
  3. Зовнішня торгівля на ринку
  4. Споживачі і їх уподобання на ринку овочів
  5. Висновки. Прогнозні показники

Перелік таблиць:

  1. Загальні показники культур по 2017-2019 рр.
  2. Структура імпорту ринку овочів за 2017 – 1 пол. 2020 у натуральному вираженні
  3. Об’єми виробництва продукції на душу населення у 1 пол. 2020, кг/люд.

Перелік графіків і діаграм:

1. Споживання овочів, кг/люд.

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами