in stock

Аналіз ринку локшини швидкого приготування в Україні. 2023 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Березень 2023 року
Кількість сторінок: 29, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 15
Таблиць: 14
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
29800 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting підготувала дослідження ринку макаронних виробів швидкого приготування в Україні за 2021-2022 роки. У результаті чого було наведено загальні тенденції на ринку, фактори впливу та проблеми його розвитку. Проаналізовано основних операторів та конкурентів, споживачів, обсяги виробництва та зовнішньо-економічної торгівлі. Розглянуто асортимент та середні поточні ціни на продукції українського виробництва. Надано прогноз розвитку ринку та рекомендації по просуванню.
З точки зору ринкових характеристик, локшина швидкого приготування належить до масових товарів – це недорога, доступна для багатьох «швидка» їжа. Основними якостями, що грають на користь даних продуктів, залишаються швидкість і легкість у приготуванні та відносно низька ціна продукту, проте після економічного спаду країни виробники змушені були підвищувати кінцеві ціни у зв'язку зі зростанням собівартості.
За даними Всесвітньої асоціації локшини швидкого приготування, у 2021 році світовий попит на такі продукти досяг 118 мільярдів порцій. На Азію та Океанію припадає майже 83% загального попиту на локшину швидкого приготування. Приблизно 37% продукції споживають у Китаї. Лідерами споживання на душу населення є Південна Корея та Непал. За межами Азії країнами з найвищим показником споживання на особу є Нова Зеландія та Австралія, які мають значну кількість населення азійського походження. Окрім країн Азії та Океанії найбільше порцій споживають у США, Бразилії, Нігерії та росії.


Через масову міграцію та тимчасову окупацію території країни, кількість споживачів продуктів харчування у 2022 р. в Україні значно зменшилася. Проте загальні обсяги споживання локшини швидкого приготування скоротились не суттєво. Дану продукцію активно скуповували на початку повномасштабної війни у якості «стратегічного запасу», постачають на фронт та у регіони що постраждали від війни, як продукт, що швидко та зручно приготувати. Локшина входить до складу гуманітарних наборів. Через відносно низьку ціну її часто купують споживачі з низьким рівнем доходу.
Український ринок локшини швидкого приготування буде залежати від розвитку подій в країні. Враховуючи загальні тенденції, в Україні прогнозується зростання споживання локшини швидкого приготування, темп приросту складе близько 5 % у 2023-2024 рр.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Опис ринку
1.2. Аналіз тенденцій розвитку ринку (фактори впливу, проблеми розвитку)
1.3. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку (виробництво + імпорт – експорт)
1.4. Оцінка тіньового сегмента на ринку
1.5. Сегментація і структурування ринку (за видами, походженням)
1.6. Сировинна база, технологія виробництва
2. Основні оператори ринку (виробники та імпортери)
2.1. Перелік основних операторів ринку та їх структурування (загальна інформація, види діяльності і спеціалізація; торговельні марки і асортимент;)
2.2. Частки ринку основних операторів
2.3. Ступінь конкуренції і ризики. Факторний аналіз ринкових часток конкурентів
3. Виробництво продукції у 2021-2022 рр.
3.1. Динаміка виробництва в кількісних показниках
3.2. Динаміка виробництва у вартісних показниках
3.3. Частки виробників
4. Зовнішня торгівля та ЗЕД
4.1. Експорт локшини швидкого приготування з України в 2021-2022 рр. (обсяги, структура, географія, частки експортерів)
4.2. Імпорт локшини швидкого приготування в Україну в 2021-2022 рр. (обсяги, структура, географія, частки імпортерів)
5. Асортимент продукції, представлений на ринку (побудова асортиментних карт для визначення насиченості сегментів ринку)
6. Ціна та ціноутворення на ринку
6.1. Середні поточні ціни на продукцію
6.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
7. Аналіз споживання на ринку
7.1. Вподобання споживачів щодо товару, портрет споживача
7.2. Споживання в секторі B2G. Аналіз державних тендерних закупівель (обсяги, структура по регіонах, організаторах і учасниках)
7.3. Потреба в товарі
7.4. Ступінь задоволеності споживачів
8. Висновки. Прогнозні показники
8.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
8.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку у 2023-2024 рр.
8.3. Рекомендації по розвитку на ринку
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1. SWOT-аналіз ринкового напряму
9.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
9.3. Наявні ризики та бар'єри входу на ринок. Побудова картки ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Ємність ринку у натуральному виражені у 2021-2022 рр., тон
2. Ємність ринку у вартісному виражені у 2021-2022 рр., млн. грн.
3. Частка ринку основних конкурентів, 2022 р.
4. Об’єм експорту макаронних виробів швидкого приготування, 2021-2022 рр., в натуральному та грошовому вираженні
5. Об’єм імпорту макаронних виробів ш/п, 2021-2022 рр., в натуральному та грошовому вираженні
6. Матриця асортименту макаронних виробів швидкого приготування українського походження в супермаркетах України, 2023, кількість пропозицій
7. Середні поточні ціни на макаронні вироби швидкого приготування українського походження в супермаркетах України, 2023* рік, грн/пачку
8. Середні поточні ціни на макаронні вироби швидкого приготування українського походження в супермаркетах України, 2023* рік, грн/1 грам
9. Основні організатори закупівель локшини швидкого приготування, 2022 р., грн., %
10. Основні постачальники локшини швидкого приготування по закупівлям, 2022 р., грн., %
11. Географія учасників закупівель, 2022 р., грн., %
12. SWOT-аналіз ринку макаронних виробів швидкого приготування в Україні
13. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок локшини
14. Карта ризиків на ринку в Україні

Перелік графіків і діаграм:

1. Попит на локшину у світі 2016-2021 рр., млрд. порцій
2. Динаміка обсягів продажу готових страв в Україні у 2016-2021 рр., млн. грн.
3. Індекс споживчих цін на макаронні вироби (до відповідного місяця попереднього року)
4. Індекс споживчих цін на макаронні вироби (до попереднього місяця)
5. Частки основних операторів макаронних виробів швидкого приготування, 2021-2022 рр., %
6. Динаміка виробництва макаронних виробів у кількісному вираженні, 2021-2022 рр., тон
7. Динаміка виробництва макаронних виробів у вартісному вираженні, 2021-2022 рр., млн. грн.
8. Частки виробників в Україні, %
9. Структура експорту макаронних виробів швидкого приготування з України за брендами, 2022 р., тон, %
10. Географія експорту за об’ємом продукції, 2021-2022 рр., %
11. Основні експортери за об’ємом продукції, 2022 р., тон, %
12. Структура імпорту макаронних виробів швидкого приготування в Україну за брендами, 2022 р., %
13. Географія імпорту за об’ємом продукції, 2021-2022 рр., %
14. Основні імпортери макаронних виробів швидкого приготування в Україну, 2022 р., %
15. Прогнозні показники споживання їжі швидкого приготування в Україні на 2023-2024 рр., у вартісному вираженні, млн. грн.

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами