Ринок шахтних самоскидів і навантажувачів в країнах СНД: потужна техніка для непростих умов

Ринок шахтних самоскидів і навантажувачів в країнах СНД вивчався компанією Pro-Consulting в квітні 2021 року. Маркетингове дослідження ринку включає розрахунок його ємності, динаміку зміни основних параметрів, структуру ринку в значущих зрізах, головні чинники впливу і тенденції розвитку даної галузі. Готовий аналіз ринку шахтних навантажувачів і самоскидів в країнах СНД можна придбати на сайті компанії.

Ринок шахтних самоскидів і навантажувачів в країнах СНД розвивається в міру того, як видобуток твердих корисних копалин відкритим способом на крутопадаючих родовищах стає все більш витратним, оскільки глибина деяких кар'єрів може перевищувати 400-500 метрів. Для зниження собівартості виробництва, зменшення навантаження на екологію регіону і площ відчужуваних земель застосовується комбінований відкрито-підземний спосіб розробки, для реалізації якого і потрібна техніка ринку шахтних навантажувачів і самоскидів.

Ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку - за нею можна проаналізувати будь-який ринок України і світу

Також вас може зацікавити готовий паспорт ринку піввагонів в Україні (2021 рік)

Моніторинг ринку шахтних навантажувачів і самоскидів в країнах СНД, показує, що особливостями такого обладнання є:

• компактність конструкції, що досягається за рахунок низького розташування моторних установок, трансмісій і використання повнопривідних шарнірно-зчленованих базових шасі з колесами однакового розміру;
  • наявність системи нейтралізації вихлопних газів;
  • ергономічні одномісні пости керування, оснащені джойстиком і захисним каркасом або кабіною;
  • автоматичний контроль робочих параметрів техніки і система попередження про аварійні ситуації;
  • зручне розташування точок доступу для діагностики та обслуговування;
  • підвищені вимоги до надійності вузлів і агрегатів, використання комплектуючих тільки від відомих, які добре себе зарекомендували, виробників.

Також ознайомтеся з аналітикою з анотації до готового аналізу ринку похідних торфу в Україні та Європі. 2021 рік

В процесі маркетингового дослідження зроблена сегментація ринку шахтних самоскидів і навантажувачів в країнах СНД за видами продукції. Так, за параметром вантажопідйомності шахтних самоскидів найбільшу частку займають машини з робочим діапазоном 15-20 т - 20%. Самоскиди з вантажопідйомністю 10-15 т, 25-30 т і 40-50 т мають по 15% ринку, а 30-40 т - 12%.

У секторі вантажно-постачальних машин ринку шахтних навантажувачів і самоскидів в країнах СНД 25% припадає на машини з вантажопідйомністю 3-5 тонн, 22% - 5-8 т, 17% - 8-10 т, 15% - 10-15 т, 14% - більше 15 т. Найменш затребувані на ринку навантажувачі до 3 тонн.

Аналіз виробництва продукції на ринку шахтних самоскидів і навантажувачів в країнах СНД свідчить про поки неповне охоплення місцевими виробниками всієї необхідної номенклатури виробів.

Випуск підземних самоскидів в країнах СНД здійснюють дві компанії:

• Могилевський автомобільний завод імені С.М. Кірова (Республіка Білорусь);
  • НВО «Автомаркет Майнінг» (Російська Федерація).

Машини зазначених виробників охоплюють тільки три діапазони вантажопідйомності - 20-25 т, 25-30т і 30-40 т, причому шахтні самоскиди на 20-25 т займають 44% загального обсягу виробництва.

Також вас може зацікавити готовий аналіз ринку вантажоперевезень автомобільним транспортом в Україні (2020 рік) - ми можемо актуалізувати дане дослідження за вашим запитом

Вантажно-доставні машини на ринок шахтних самоскидів і навантажувачів в країнах СНД випускають російські:

• НВО «Автомаркет Майнінг»;
  • ЗАТ «УралСпецМаш»;
  • ТОВ «АРМЗ Гірничі машини» ";
  • АТ «Шадринский автоагрегатний завод».

Останні два виробники - це нові гравці ринку шахтних навантажувачів і самоскидів в країнах СНД. ТОВ «АРМЗ Гірничі машини» з'явилося в 2020 році в результаті реалізації спільного проекту компанії Aramine (Франція) і АТ «Атомредмтезолото». Поки що підприємство зосереджено на забезпеченні технікою уранових шахт материнської компанії, але в подальшому планує продажі на внутрішній ринок і за кордон.

Прочитайте також огляд ринку щебеню в Україні

Виробництво вантажно-постачальних машин на Шадринському автоагрегатному заводі запущено в 2018 році спільно з компанією Ferrit (Чехія). У 2019 підприємство отримало сертифікацію для серійного виробництва навантажувача з вантажопідйомністю 10 тонн. На 2021 і 2022 роки намічено освоєння випуску машин на 14 і 17 тонн відповідно.

В Україні виробництвом шахтного обладнання до 2014 року займалося ПАТ «Донецькгірмаш», але потім воно опинилося на непідконтрольній території. В інших країнах СНД ринок шахтних навантажувачів і самоскидів забезпечується тільки за рахунок імпорту.

Більш детальну інформацію про дану сферу бізнесу, тенденції та перспективи її розвитку читайте в матеріалах маркетингового дослідження ринку шахтних самоскидів і навантажувачів в країнах СНД, розміщеного в магазині готових проектів Pro-Consulting.

Також вам може бути корисний огляд ринку каменів в Словаччині