Руйнуємо, щоб будувати: проведено аналіз ринку щебеню в Україні

Руйнуємо, щоб будувати: проведено аналіз ринку щебеню в Україні

Період відновлення і розвитку економіки нашої країни супроводжується активізацією будівельних робіт, відповідно, збільшується попит і на будівельні матеріали. Одним з основних таких матеріалів є продукт дроблення твердих гірських порід - щебінь.

Читати про ринок граніту України

Консалтинговою компанією Pro-Consulting проведено аналіз ринку щебеню в Україні, який показав, що його споживання, скоротилося в період кризи 2014-2015 років, стало збільшуватися з 2016 року, синхронно із зростанням обсягів будівництва. Основну частку ринку становить гранітний щебінь з розміром фракцій від 5 мм до 70 мм. Дрібна щебінка (від 5-20 мм) використовується в якості наповнювача при виробництві асфальту, бетону, залізобетонних конструкцій. Щебінь з більшим розміром зерна (20-70 мм) служить матеріалом для залізничних насипів, підстав автодоріг, фундаментів споруд. Більше 19% ринку припадає на відсів - самий дрібний щебінь з розміром фракцій менше 5 мм, який успішно замінює будівельникам дорожчий пісок. Бутовий камінь, гравій і галька займаю незначні частки від загального обсягу ринку щебеню.

Дивитися каталог готових аналізів ринків будівництва і будматеріалів

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: