Еволюція розумних телефонів: за скільки можна придбати хороший гаджет?

Еволюція розумних телефонів: за скільки можна придбати хороший гаджет?

У повсякденних турботах ми часто не помічаємо стрімкості технічного прогресу. Ще зовсім недавно всі користувалися тільки дротовими телефонами, щоб комусь зателефонувати з вулиці, необхідно було шукати будку телефону-автомату. Сьогодні ж більшість постійно носить при собі смартфон, потужність якого була немислима ще тридцять років тому, коли для обчислень та ігор вистачало процесора з тактовою частотою 8 МГц і оперативною пам'яттю об'ємом 64 КБ.

Тепер же для комфортного виконання повсякденних завдань, таких як телефонні дзвінки, серфінг в інтернеті, прослуховування музики, перегляд відео, електронні ігри та інших потрібен пристрій з об'ємом оперативної пам'яті не менше 2 ГБ, а сучасні процесори володіють декількома ядрами і працюють на частотах 1, 5-2 ГГц і вище. Смартфони сьогодні доступні за вартістю практично всім верствам населення, навіть такої небагатої країни, як Україна.

Самі невибагливі беруть апарати за 2-3 тис. гривень, але зважившись на це необхідно бути готовим до затримок навіть в не самому ємному додатку. Тому варто додати ще тисячі три гривень і отримати більш оптимальне співвідношення ціни і якості.

Digital-аналітика, аудит соціальних мереж і сайту - читати про послугу

Серед смартфонів, які продаються за 5-6 тис. грн, є моделі, які чудово впораються з будь-якими завданнями, і потягнуть навіть «важкі» ігри. Наприклад, Xiaomi Redmi Note 7 має 4 ГБ оперативної і 128 ГБ вбудованої пам'яті, IPS-дисплей з роздільним Full HD дозволом, двома камерами на 48 МП і 5 МП. Все це обслуговується 8-ядерним процесором Qualcomm Snapdragon 660 з частотою 2,2 ГГц. Ціна ж на цей потужний апарат вже опустилася нижче шести тисяч гривень. Не дивно, що Xiaomi Redmi Note 7 в даний час найбільш продаваний смартфон у світі.

Конкуренцію описаному вище смартфону в тому ж ціновому діапазоні складає апарат іншого знаменитого китайського бренду Huawei P Smart 2019 3 / 64GB. Він хоч і трохи поступається Redmi Note 7 за обсягом пам'яті, але зате має в своєму складі блок NFC, що дозволяє користувачеві здійснювати безконтактні платежі за допомогою сервісів типу Google Pay.

Читати про ринок онлайн-мікрокредитування України

Якщо ви не хочете китайських смартфонів, а вважаєте, що на ринку немає нічого кращого продукції Apple, то за шість тисяч гривень можна купити і її. До сих пір продається і користується популярністю iPhone SE 16GB. За відгуками, це на сьогодні кращий смартфон з 4-дюймовим екраном. У його алюмінієвому корпусі не така потужна начинка, як у китайських конкурентів, але він підтримує всі сучасні сервіси Apple і теж має NFC.

Таким чином, витративши близько 5-6 тис. гривень, сьогодні в Україні можна купити цілком придатний смартфон, продуктивності якого з головою вистачить для вирішення поточних запитів сучасної людини.