Бізнес-план організації виробництва ефірних олій в Україні: інвестиції з приємним запахом

Немає нічого ціннішого для починаючого підприємця, ніж хороша ідея для бізнесу. Знайти товар, попит на який постійно зростає, а конкуренція серед виробників в Україні невисока - це вагома заявка на успіх майбутнього підприємства. В процесі проведення маркетингових досліджень на різних ринках, аналітики компанії Pro Capital Investment виявляють такі незаповнені ніші і пропонують їх інвесторам у вигляді готових бізнес-планів з усіма розрахунками.

Прикладом інвестиційно привабливого проекту є створення підприємства з виробництва ефірних олій. Останнім часом ця галузь переживала спад в нашій країні через дорожнечу імпортної сировини.

Читати про бізнес-ідею вирощування конопель

Однак, зміцнення національної валюти, а також збільшення в Україні плантацій ефіроолійних рослин, що сталося, в тому числі, і завдяки нашим бізнес-планам вирощування лаванди та інших лікарських трав, знову зробило виробництво ефірних олій високорентабельним. Звичайно, необхідно буде заздалегідь подбати про канали збуту, але з цих проблем виникнути не повинно - світовий ринок ефірних олій стабільно зростає на 6-8% на рік.

Близько половини глобального попиту на ефірні олії генерується в Євросоюзі, тому наша країна має прекрасні можливості для експорту цього продукту.

Найефективнішим варіантом створення виробництва ефірних олій є той, коли воно побудовано на базі господарства по вирощуванню ефіроносних рослин, оскільки не доведеться піклуватися про сировину, і його вартість буде набагато нижче. Однак аналітики Pro Capital Investment розробили і типовий бізнес-план організації випуску ефірних олій у вигляді окремого підприємства. В цьому випадку левова частка інвестицій буде потрібна саме для закупівлі сировини.

Дивитися шаблон бізнес-плану (ефірні масла)

Конкретні показники такого ефіроолійного виробництва дуже сильно залежать від типу використовуваної ефіроносної культури. Так, з одного кілограма сушеної лаванди вийде два грами масла, тоді як квіток меліси, для виходу такої ж кількості продукту, потрібно переробити в десять разів більше. Проте, розрахунки, виконані в рамках бізнес-плану організації виробництва ефірної олії, показують, що всі вкладені в проект кошти окупляться менше ніж за два роки в разі ретельного виконання всіх запланованих заходів.

Про те, що таке бізнес-план, і навіщо він потрібен - читати

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: